ToegankelijkheidsinformatieGa door naar het hoofdgedeelte

Vliegtickets naar Soedan

Soedan ligt ten zuiden van Egypte in de Nijlvallei in Noord-Afrika en kent een lange traditie van oude beschavingen die zich vestigden aan de rivier en gebruikmaakten van deze bron van leven. Maar de Nijl was niet alleen een zegen voor oude volkeren. Dankzij de rivier floreerden ook duizenden diersoorten, van de grootste zoogdieren tot de kleinste insecten, en het levendige ecosysteem is tot op de dag van vandaag intact gebleven. En dat maakt het land tot één van de mooiste bestemmingen ter wereld voor natuurliefhebbers.

Vluchten naar Soedan brengen u naar een bestemming die op een kruispunt in haar geschiedenis staat - Zuid-Soedan stemde in 2011 voor onafhankelijkheid. De afscheiding had als gevolg dat Soedan van het grootste land in Afrika het op twee na grootste werd, en 80 procent van alle olievelden van het land verdween naar Zuid-Soedan. Het overgebleven deel van Soedan is grotendeels islamitisch, en godsdienst speelt een grote rol in het dagelijkse leven en de cultuur.

Een bezoek aan Soedan begint in de hoofdstad Khartoum. De op één na grootste stad van het land bevindt zich op het punt waar de Witte Nijl, die vanuit het Victoriameer in het noorden stroomt, samenkomt met de Blauwe Nijl die ontspringt in Ethiopië, en is een echte ontmoetingsplek. Ga vooral naar het National Museum en winkelen in Souk Omdurman (en wees niet bang om de weg te vragen als u verdwaalt in de enorme wirwar van straatjes).

Overblijfselen van oude beschavingen als de Meroë en Kouh kunt u nog steeds terugvinden op veel plekken als de Northern State, het Shendi-gebied, Begrawiya, Al-Naqa, Karima en de berg Al-Berkal. Een andere populaire reisbestemming is Port Soedan, waar u geweldig kunt duiken of simpelweg kunt genieten van de zon op de prachtige stranden. Daarnaast gebruiken veel reizigers de stad als uitvalsbasis voor het ondernemen van een hadj naar Mekka, omdat Saoedi-Arabië van daaruit makkelijk bereikbaar is.

Onze bestemmingen in Soedan
Ontdek de hoofdstad van Soedan – uw poort naar alles dat Afrika te bieden heeft.

De Emirates-ervaring

Als u met Emirates vliegt, heeft u meer dan alleen uw bestemming om naar uit te kijken