Ga door naar het hoofdgedeelteToegankelijkheidsinformatie

Vliegtickets naar Cebu

Cebu Stad, de hoofdstad van Cebu, is bruisend maar charmant, druk maar gezellig en een onverwacht feest voor de zintuigen. Begin op Colon Street, de oudste straat in de stad (genoemd naar Christoffel Columbus), gelegen in het centrum van de stad. Het is er vooral druk in de avonduren, maar veel winkels zijn ook overdag geopend en het is een mooie en historische wandeling.

Zorg dat u tijd inlast voor een bezoek aan het San Pedro Fort, dat dateert uit 1565 en werd gebouwd door Legazpi, de ontdekkingsreiziger die hier de eerste Spaanse nederzetting vestigde. De omheinde tuin is bijzonder mooi en met name rond zonsondergang heel rustig en relaxt. Een andere historische bezienswaardigheid die u moet zien is het Kruis van Magellaan, een kruisbeeld waarvan wordt gezegd dat het stukjes bevat van het kruis dat de ontdekkingsreiziger aan het begin van de 16e eeuw op Cebu heeft neergezet. Het staat aan de overkant van de straat van het stadhuis.

Voor een prachtig uitzicht over Cebu kunt u een fiets huren, achterop een motor springen of een taxi nemen naar Mount Busay en het uitkijkpunt Tops. De fotowaardige vergezichten zijn vooral 's avonds prachtig, wanneer de stadslichten twinkelen.

Wanneer u de aantrekkingskracht van de stranden niet langer kunt weerstaan, kunt u één van de bruggen naar het eiland Mactan oversteken. De prachtige stranden aan de oostelijke kant van het eiland liggen op slechts 15 minuten van het centrum van Cebu Stad, dus het is gemakkelijk om halverwege uw stedelijke verkenningen een paar uur spetterend in de oceaan door te brengen.

Als u pasalubong (een Filipijnse traditie van het meenemen van geschenken voor de thuisblijvers) wilt toepassen, ga dan naar de Taboan markt. U zult er allerlei heerlijke lokale lekkernijen vinden, van gezouten vis en gedroogde inktvis tot gedroogde mango's en koekjes. Voor mensen die niet zonder airconditioning kunnen, heeft de stad tal van winkelcentra, die samen met de verschillende opties van Filipijns eten en de winkels, een welkom toevluchtsoord zijn tegen de hitte.

Voor degenen die bereid zijn om het avontuur een beetje op te zoeken, is een reis naar Boracay, bekend om zijn sublieme rust, weelderige groene omgeving en bekroonde stranden, zeker de moeite waard. Cebu is ook de perfecte uitvalsbasis om andere delen van de Visayas-regio te verkennen, met inbegrip van de eilanden Panay en Bohol.

Plan uw reis

Ophaaldatum - Tijd

Terugbrengdatum - Tijd

Start uw boeking op emirates.com om Skywards mijlen te verdienen via onze partner CarTrawler. We zijn een samenwerkingsverband aangegaan, zodat u meer dan 1.700 internationale leveranciers kunt vergelijken en kunt profiteren van geweldige tarieven op meer dan 50.000 locaties in meer dan 145 landen.

Vluchten van België naar Cebu

1 bestemming

Onze bestemmingen in Filipijnen
Filipijnen
De 4.500 hectare aan groen gebied van Clark is de thuisbasis van een breed scala aan activiteiten in de buitenlucht en intrigerende historische bezienswaardigheden.
Filipijnen
Manilla is, net zoals andere geweldige steden, een grote, drukke en bruisende metropool en dat wordt direct duidelijk op het moment dat uw vlucht landt.