Ga door naar het hoofdgedeelteToegankelijkheidsinformatie
  1. Homepage
  2. Onze bestemmingen
  3. Azie en de Pacific
  4. Vliegtickets naar Filipijnen

Vliegtickets naar de Filipijnen

Vraag iemand die naar de Filipijnen is geweest eens om het te beschrijven, en de kans is groot dat ze de vergelijking zullen maken met die andere populaire bestemming in Zuidoost-Azië: Thailand. En de overeenkomsten zijn legio: tropische jungles, prachtige stranden en uitstekende gerechten. Echter, over het algemeen is de toeristische drukte in de Filipijnen aanzienlijk minder, en biedt het veel meer mogelijkheden om niet en masse te hoeven rondreizen.

Met meer dan 7.000 eilanden omringd door de Zuid-Chinese Zee aan de ene kant en de Stille Oceaan aan de andere kant, is het grootste deel van de bevolking geconcentreerd op Mindanao en Luzon. Het land stond meer dan 300 jaar onder Spaans bewind, tot ver in de 19e eeuw, en de Europese invloed is nog steeds duidelijk terug te zien in de architectuur, met name in de kerken en kathedralen.

Terwijl de twee belangrijkste steden - Manila, de hoofdstad, en Cebu - een bezoek waard zijn vanwege hun schitterende hotels, restaurants en lounges, is voor velen de grootste aantrekkingskracht van de Filipijnen het strandleven. Het is dan ook heel verleidelijk om bij aankomst gelijk richting de kust te gaan en een veerboot naar uw kleine paradijs te nemen.

Elk eiland in de Filippijnen heeft zijn eigen charme. Boracay is de bekendste; een klein eiland met een grote reputatie. Het is zeer in trek bij vakantiegangers die op zoek zijn naar de drukste restaurants, lounges, strandfeesten en uitgaansgelegenheden buiten de grote steden.

Voor de ultieme snorkel- en duikbestemming, is er geen betere plek dan Palawan. Doorgaans omschreven als de laatste grens, vanwege de grotendeels ongerepte eilanden en ecosystemen, heeft deze eilandengroep ten westen van de Filipijnen een rijk zeeleven. De mooiste plek is El Nido, een klein vissersdorp, waar u de spectaculaire Bacuit archipel vindt. Op deze eilandengroep vindt u torenhoge kalkstenen kliffen, kristalhelder water en een aantal van de mooiste en meest afgelegen stranden in Zuidoost-Azië.

En ook het surfparadijs Siargao, met zijn uitdagende golven die de dapperste surfers van over de hele wereld aantrekt. Als u echt op zoek bent naar avontuur, ga dan buiten de gebaande paden en breng een bezoek aan het fascinerende eiland Siquijor.

Onze bestemmingen in Filipijnen
Hoewel velen Cebu zien als een uitvalsbasis voor het eilandhoppen, heeft het veel meer te bieden dan alleen toegang tot de prachtige stranden.
De 4.500 hectare aan groen gebied van Clark is de thuisbasis van een breed scala aan activiteiten in de buitenlucht en intrigerende historische bezienswaardigheden.
Manilla is, net zoals andere geweldige steden, een grote, drukke en bruisende metropool en dat wordt direct duidelijk op het moment dat uw vlucht landt.

De Emirates-ervaring

Als u met Emirates vliegt, heeft u meer dan alleen uw bestemming om naar uit te kijken