Ga door naar het hoofdgedeelteToegankelijkheidsinformatie

Vliegtickets naar Lagos

Lagos stond ooit bekend als het hart van Afrika en is de belichaming van energie en beweging met zijn labyrint aan districten (het vasteland, Greater Lagos, Lagos Island en Victoria Island) die via bruggen met elkaar zijn verbonden. Nu barst de stad bijna uit zijn voegen met bijna 17,5 miljoen inwoners, en is goed op weg 's werelds op drie na grootste stad qua bevolkingsaantal te worden.

Lagos – dit betekent ‘meren’ in het Portugees – werd in 1861 door de Britten veroverd, en bleef onder Britse heerschappij totdat Nigeria in 1960 onafhankelijk werd. Voordat Nigeria werd gekoloniseerd, waren het de Yoruba die de scepter zwaaiden. En ook vandaag de dag bezitten zij nog een ceremoniële soevereiniteit, de Oba van Lagos genoemd. Tot 1991 was deze stad de hoofdstad van Nigeria en dankzij de handelsgeschiedenis en de rijkdom aan natuurlijke bronnen van het land, is Lagos nog steeds het commerciële hart van het land.

Nadat de vlucht naar Lagos is geland, kunnen geschiedenisliefhebbers zich verdiepen in het donkere verleden van de regio door westwaarts naar Badagry te reizen. Badagry was een belangrijke haven voor de slavenhandel. Vanaf hier kunt u Gberefu Island bezoeken, ook wel Point of No Return genaamd, en op dit zogenaamd vredige eiland over de slavenroute wandelen.

Voor natuurliefhebbers heeft Lagos prachtige stranden, schitterende wateren en indrukwekkende landschappen. Deze bruisende stad heeft vele parken, musea en markten waar u kunt rondstruinen, en biedt tevens een mooie verscheidenheid aan lokale en internationale gerechten. En cultuurliefhebbers kunnen zich uitleven in de wereldberoemde kunst- en muziekscene.

Plan uw reis

Ophaaldatum - Tijd

Terugbrengdatum - Tijd

Start uw boeking op emirates.com om Skywards mijlen te verdienen via onze partner CarTrawler. We zijn een samenwerkingsverband aangegaan, zodat u meer dan 1.700 internationale leveranciers kunt vergelijken en kunt profiteren van geweldige tarieven op meer dan 50.000 locaties in meer dan 145 landen.

Vluchten van België naar Lagos

1 bestemming

Onze bestemmingen in Nigeria
Nigeria
Abuja werd in 1991 de hoofdstad van Nigeria, en is een voedingsbodem voor progressieve denkwijzen in een zich ontwikkelende omgeving.