ToegankelijkheidsinformatieGa door naar het hoofdgedeelte

Vliegtickets naar Nigeria

Nigeria is het dichtstbevolkte land van Afrika met meer dan 175 miljoen inwoners. Het bruto nationaal product is ook het hoogste van het continent. Het is ook opmerkelijk divers: de 'Reus van Afrika' kent meer dan 500 etnische groepen binnen zijn grenzen, elk met zijn eigen, rijke geschiedenis, tradities en taal.

Het is daarnaast een geweldige reisbestemming voor iedereen met een fascinatie voor geschiedenis en antropologie, aangezien het één van de bakermatten van de menselijke beschaving is. Er is bewijs gevonden van oude bevolkingsgroepen die teruggaan tot het jaar 9.000 voor Christus en vluchten naar Nigeria voeren u terug naar de vroegste dagen van de mensheid.

U zult, net als de meeste bezoekers, beginnen in het makkelijk te bereiken Lagos of Abuja. De immens grote stad Lagos is de grootste metropool van Afrika en telt meer dan 20 miljoen inwoners. De economie van het land draait om de havenstad in het zuidwesten, maar het heeft ook zijn eigen onderscheidende cultuur ontwikkeld. Lagos kent een bruisende muziekscene en een levendige voetbalcultuur. Als u op zoek bent naar de zon, moet u beslist naar Bar Beach, Lekki Beach en Badagry Beach.

Abuja werd de hoofdstad van het land in 1991 en werd speciaal gebouwd als thuishaven voor de regering. Het biedt onderdak aan het presidentieel paleis, het Hoge Gerechtshof en de massieve monoliet Zuma Rock, alsmede de Nationale Moskee van Nigeria en het Nigerian National Christian Centre. Andere interessante toeristische bezienswaardigheden zijn onder meer Millennium Park, Kajuru Castle, het Yankari Game Reserve, Cross River National Park en de indrukwekkende Awhumwaterval in Enugu.

Onze bestemmingen in Nigeria
Abuja werd in 1991 de hoofdstad van Nigeria, en is een voedingsbodem voor progressieve denkwijzen in een zich ontwikkelende omgeving.
Lagos, de op een na snelst groeiende stad van Afrika, geeft alle andere steden het nakijken op het gebied van snelheid, geluid en leven.

De Emirates-ervaring

Als u met Emirates vliegt, heeft u meer dan alleen uw bestemming om naar uit te kijken