Ga door naar het hoofdgedeelteToegankelijkheidsinformatie

Vliegtickets naar Amman

Amman is namelijk een aangename mix van oude en nieuwe elementen. Groene, historische wijken zoals de Jebel Al Weibdeh liggen pal naast de bruisende grootstedelijke wijken van de binnenstad waar u bioscopen, restaurants, theaters en luxe hotels vindt.

Dit is zonder twijfel een bloeiende metropool waar de retail zijn opmars doet in dit deel van de Arabische wereld. Boek een vlucht naar Amman en wees getuige van de hectiek in de souks en de opkomende shoppingwijken zoals Sweifieh, waar bezoekers hun geld kunnen uitgeven. De internationale hotelketens, zoals Four Seasons, Le Méridien en Marriott zijn hier allemaal vertegenwoordigd.

Er zijn legio karakteristieke markten om te verkennen. Het is gemakkelijk (en leuk) om te onderhandelen over de souvenirs die u mee naar huis wilt nemen, of om helemaal op te gaan in de fijngeborduurde stoffen, het lokaal vervaardigde zilverwerk en het aroma van de kruiden en specerijen.

In tegenstelling tot het merendeel van het Midden-Oosten, getuigt de architectuur van Amman van een eeuwenoude, rijke en kleurrijke geschiedenis. Afbrokkelende klassieke ruïnes, zoals het Romeinse amfitheater van Amman en de vervaagde ruïnes van een Griekse metropool liggen naast prachtige Arabische moskeeën.

Ga niet terug zonder een bezoek te hebben gebracht aan de oude citadel van Amman, die hoog boven de stad uitsteekt. Een bezoekje aan de citadel van Amman is net alsof u in een Griekse mythe stapt, dankzij de indrukwekkende tempel van Hercules. Verder zijn er nog het Umayyad Paleis en het Nationaal Archeologisch Museum, beide zijn op zichzelf architectonische pareltjes.

Neem hier vlak voor zonsondergang eens een kijkje en geniet zo van één van de mooiste uitzichten van de regio. Deze worden enkel geëvenaard door de massale oproepen tot het zonsondergangsgebed uit de stadsmoskeeën.

Plan uw reis

Ophaaldatum - Tijd

Terugbrengdatum - Tijd

Start uw boeking op emirates.com om Skywards mijlen te verdienen via onze partner CarTrawler. We zijn een samenwerkingsverband aangegaan, zodat u meer dan 1.700 internationale leveranciers kunt vergelijken en kunt profiteren van geweldige tarieven op meer dan 50.000 locaties in meer dan 145 landen.

Vluchten van België naar Amman

1 bestemming