ToegankelijkheidsinformatieGa door naar het hoofdgedeelte

Vliegtickets naar Jordanië

Wat bezoekers niet verwachten wanneer ze vluchten naar Jordanië boeken, is dat het eten er geweldig is. Het is een heerlijke verrassing - alles van de rijk gevulde ontbijtpasteitjes die op smaak gebracht zijn met pistachenootjes tot de falafel is gewoon overheerlijk. En als het u lukt om uzelf van het eten los te rukken, zijn er nog genoeg dingen om te ontdekken.

Amman is een relaxte, rustige stad met genoeg activiteiten en bezienswaardigheden om u een paar dagen bezig te houden - of langer als u het heerlijk vindt om de tijd te laten verstrijken door een kopje koffie te drinken en met de lokale bevolking te kletsen. De belangrijkste bezienswaardigheid in Amman is het indrukwekkende Romeinse theater, dat dateert uit de tweede eeuw. Als u geluk hebt, kunt u één van de concerten meemaken die hier in de zomermaanden worden gegeven.

Als u de belangrijke bezienswaardigheden in Amman gezien hebt, kunt u het beste een beetje door de stad wandelen en alles wat u ziet, ruikt en hoort in u opnemen, zoals de Arabische popmuziek die door de winkeldeuren naar buiten komt. Drink versgeperst sinaasappelsap van de straatverkopers, koop wat kaneel in een lokale kruidenwinkel en dompel uzelf onder in één van de meest moderne steden van het Midden-Oosten.

Petra is een hoogtepunt, en echt één van de mooiste bezienswaardigheden ter wereld. De Verloren Stad, beroemd geworden als filmlocatie voor Indiana Jones and the Last Crusade, is net zo adembenemend als iedereen beweert. De prachtige gevels die uitgehakt zijn in rood zandsteen, de brede boulevards, tempels en graven dateren allemaal uit het tijdperk van de Nabateeërs (een paar eeuwen voor Christus) en zorgen er samen voor dat Petra een indrukwekkende bezienswaardigheid is waar u minstens een volledige dag voor nodig hebt om alles te zien.

Jordanië is klein genoeg om makkelijk te doorkruisen, en het is het waard om de reis naar het zuiden te maken voor een paar dagen aan het strand bij de Rode Zee, waar u kunt snorkelen en duiken, voordat u het land in gaat.

Onze bestemmingen in Jordanië
Bezoekers van Amman beseffen al gauw dat dit één van de vriendelijkste steden van het Midden-Oosten is.

De Emirates-ervaring

Als u met Emirates vliegt, heeft u meer dan alleen uw bestemming om naar uit te kijken