Ga door naar het hoofdgedeelteToegankelijkheidsinformatie
  1. Homepage
  2. Onze bestemmingen
  3. Europa
  4. Cyprus
  5. Vliegtickets naar Larnaca

Vliegtickets naar Larnaca

Door de lokale bevolking wordt Larnaca, 'Skala' genoemd, wat 'aanlegsteiger' betekent. En er was een tijd dat de stad grotendeels dienstdeed als doorvoerplaats voor zowel goederen als personen, een beginpunt voor breder georiënteerde excursies in de regio. Maar tegenwoordig zijn vluchten naar Larnaca niet slechts de eerste fase van de reis - de stad is een reisbestemming op zich.

Hoewel deze Cypriotische havenstad het meest bekendstaat om zijn zon en zandstranden, is het meer dan alleen een vakantieoord voor de winter. U vindt hier een aantal fascinerende historische bezienswaardigheden, zoals de prachtige Byzantijnse Agios Lazaros (Kerk van Sint Lazarus) en een prachtige 10e-eeuwse stenen kerk. Het Agios Lazaros Byzantijns Museum ligt er direct naast. Andere culturele bezienswaardigheden in Larnaca zijn een neolithische nederzetting, evenals de overblijfselen van de oude stad Kition, die dateert van 1200 voor Christus. Kition was de voorloper van het hedendaagse Larnaca alvorens het werd overgenomen door de Feniciërs, en er kan gemakkelijk een middag worden doorgebracht met het verkennen van de indrukwekkende ruïnes.

Als u een dagje even niet op ontdekking wilt in Larnaca, bereid dan een picknick voor en trek de natuur in. Er zijn wandelpaden bezaaid met citroenbomen, windmolens en wilde bloemen die allemaal baden in de zon. En als de avond valt, ga dan in een van de zijstraten in een taverne eten, waar ook de lokale bevolking massaal heengaat, of ga naar een restaurant aan zee waar u kunt genieten van het uitzicht over de Middellandse Zee.

Verder landinwaarts, in de oudere wijken van Larnaca, maken de kustresorts plaats voor de traditionele witgekalkte Cypriotische gebouwen. Vooral in deze wijken leert u de lokale bevolking goed kennen en vindt u een aantal van de beste Cypriotische restaurants.

Plan uw reis

Ophaaldatum - Tijd
Terugbrengdatum - Tijd

Start uw boeking op emirates.com om Skywards mijlen te verdienen via onze partner CarTrawler. We zijn een samenwerkingsverband aangegaan, zodat u meer dan 1.700 internationale leveranciers kunt vergelijken en kunt profiteren van geweldige tarieven op meer dan 50.000 locaties in meer dan 145 landen.