Ga door naar het hoofdgedeelteToegankelijkheidsinformatie

Vliegtickets naar Basra

Basra, in het zuiden van Irak, stond ooit om zijn grachten en rivieren bekend als het Venetië van het Midden-Oosten. De op één na grootste stad van Irak en beroemde haven in de Golf maakte onderdeel uit van de oude beschaving van Sumer. Van Basra wordt ook gezegd dat het de thuishaven was van de beroemde legende Sinbad de Zeeman.

Ontdekkingsreiziger Ibn Battuta heeft tijdens zijn wereldwijde zee-expedities ook tijd doorgebracht in Basra. Vandaag de dag vliegen de meeste mensen naar Basra en komen ze aan op de internationale luchthaven van Basra.

Eén van de eerste moskeeën buiten het Arabische schiereiland bevindt zich hier, de Great Friday Moskee, terwijl de drukke bazaars handel blijven drijven zoals ze altijd al hebben gedaan op de Indiase Markt en de Hanna-Sheikh bazaar. (Vergeet niet om te onderhandelen over de prijzen voor specerijen, goud en waardevolle items.)

In Basra vindt u talrijke koffiehuisjes en restaurants, waar u alles kunt krijgen, van mezze uit het Midden-Oosten tot pizza's en frietjes. Terwijl culinaire hoogstandjes mogelijk moeilijk te vinden zijn, is de standaard over het algemeen goed en de sfeer warm en verwelkomend.

En er zijn plekken waar u uw benen even kunt strekken. Sinbad Eiland ligt net buiten de kust van de stad en is onlangs heringericht als een park waar bezoekers kunnen zitten en genieten van het uitzicht op zee. De Al Basra Corniche, die zich uitstrekt langs de Shatt Al Arab kust, is een aangename plek om te genieten van een avondwandeling.

Vele internationale reizigers kiezen voor het Basra International Hotel, met zijn eigen zwembad en vijf restaurants. Aangezien Basra het hele jaar door één van de heetste steden op aarde is, kunt u deze bestemming het beste per taxi verkennen.

Plan uw reis

Ophaaldatum - Tijd

Terugbrengdatum - Tijd

Start uw boeking op emirates.com om Skywards mijlen te verdienen via onze partner CarTrawler. We zijn een samenwerkingsverband aangegaan, zodat u meer dan 1.700 internationale leveranciers kunt vergelijken en kunt profiteren van geweldige tarieven op meer dan 50.000 locaties in meer dan 145 landen.

Vluchten van België naar Basra

1 bestemming

Onze bestemmingen in Irak
Irak
Als voormalig centrum van de islamitische wereld is Bagdad doordrenkt met geschiedenis en dat is op elke straathoek te ervaren.