ToegankelijkheidsinformatieGa door naar het hoofdgedeelte

Vliegtickets naar Irak

Irak is het land dat waarschijnlijk onderdeel is geweest van het gebied dat ooit de Tuin van Eden was, waar het verhaal van Gilgamesh zich afspeelde en waar de Hangende tuinen van Babylon zich bevonden, dus het heeft een rijk en gevarieerd verleden.

Het is een geweldige locatie om uw kennis over geschiedenis op te vijzelen. De regio is beïnvloed door beschavingen zoals de Soemeriërs, de Akkadiërs, Babyloniërs, Assyriërs en oude Perzen, maar ook door modernere mensen, en daardoor is een unieke cultuur ontstaan. U kunt het beste in de lente of de herfst vliegen naar Irak; in andere jaargetijden is het er warm en droog, de temperatuur kan in de zomermaanden oplopen tot maar liefst 40°C.

U kunt uw reis beter in de havenstad Basra beginnen dan in Bagdad, waar veel internationale vluchten regelmatig landen. Het Basra International Hotel of het beroemde vijfsterrenhotel Mnawi Basha zijn beide een geweldige uitvalsbasis om naar de bezienswaardigheden van Basra te gaan, zoals Sinbad Island, het House of Ruins in Sayab, de Basra Sports City en de Sayyed Ali al-Musawi Mosque. Wat betreft het weer is dit één van de heetste steden ter wereld, dus wees daarop voorbereid. In de meeste delen van het land is de Islam sterk aanwezig. Kleed u dus bescheiden.

Onze bestemmingen in Irak
Als voormalig centrum van de islamitische wereld is Bagdad doordrenkt met geschiedenis en dat is op elke straathoek te ervaren.
Het schilderachtige uitzicht op de rivier dat u tijdens de landing in Basra begroet, is slechts een voorproefje van de fascinerende ontdekkingen die u te wachten staan.

De Emirates-ervaring

Als u met Emirates vliegt, heeft u meer dan alleen uw bestemming om naar uit te kijken