ToegankelijkheidsinformatieGa door naar het hoofdgedeelte

Vliegtickets naar Manama

Deze eilandstaat is de kleinste van de onafhankelijke Golfstaten en een kosmopolitische bestemming in het Midden-Oosten. Hierdoor is een vlucht naar Bahrein zeer populair bij vakantiegangers.

De Portugezen veroverden en regeerden het Land van de Twee Zeeën in 1521. Deze werd zo genoemd vanwege zijn unieke ligging in de buurt van zoetwaterbronnen die zich in de bodem van de Golf bevinden. De familie van Ahmad Bin Khalifa bestuurt het land al sinds 1783 en Bahrein verkreeg zijn onafhankelijkheid in 1971.

Vandaag de dag heeft Bahrein meer dan een miljoen inwoners, waaronder een groot aantal expats. De grootste stad en hoofdstad van Bahrein is Manama en telt 157.00 inwoners. Omdat het te kampen heeft met teruglopende olievoorraden, richt Bahrein zich nu voornamelijk op de groei van de handel en het toerisme. Het stadslandschap heeft hier ook zo de vruchten van geplukt, met een prachtige skyline van glazen torens waarin veelal hotels van wereldklasse zijn gevestigd.

Naast de moderne wonderen, zoals de wolkenkrabbers en zelfs het Formule 1 Grand Prix racecircuit van Bahrein, zijn er ook veel historische bezienswaardigheden. Deze variëren van de drukke markten in de oudere delen van Manama tot de fascinerende Dilmun-grafheuvels.

En als u buiten het vasteland op verkenning wilt, neem dan de boot en ga naar de rustige wateren van de Hawareilanden voor de westkust van Bahrein.

Bahrein is een land dat op alle vlakken een complete vakantie biedt. Zo zijn er de Werelderfgoedlocaties vol met oude forten en sites, de kronkelende straatjes met soeks en meer recentelijk, het bruisende nachtleven.

Plan uw reis

Ophaaldatum - Tijd

Terugbrengdatum - Tijd

Start uw boeking op emirates.com om Skywards mijlen te verdienen via onze partner cartrawler. We zijn hiermee een samenwerkingsverband aangegaan, zodat u meer dan 1.200 internationale leveranciers kunt vergelijken, en het biedt geweldige tarieven voor meer dan 30.000 locaties in meer dan 145 landen.

Vluchten van België naar Manama

1 bestemming