ToegankelijkheidsinformatieGa door naar het hoofdgedeelte

Vliegtickets naar Bahrein

Wat betreft cultuur en geschiedenis zijn er maar weinig bestemmingen in het Midden-Oosten die zich kunnen meten met Bahrein. Deze eilandstaat staat bekend als het 'land van de twee zeeën' en mag dan klein zijn - ingeklemd als het ligt tussen Saoedi-Arabië en Qatar - maar u zult versteld staan van het aantal historische bezienswaardigheden wanneer u vluchten boekt naar Bahrein.

Men gaat ervan uit dat de eerste mensen zich minstens 5.000 jaar geleden vestigden in Bahrein, en het land biedt heel veel musea en archeologische opgravingen waar bezoekers welkom zijn. De indrukwekkendste bezienswaardigheid is misschien wel de mysterieuze Dilmun Burial Mounds, waarvan veel geschiedkundigen geloven dat het de grootste prehistorische begraafplaats ter wereld is. Ze bevinden zich net buiten Manama, en er wordt gedacht dat ze ten minste 3.000 jaar oud moeten zijn. Dan zijn er nog de opgravingen in Saar, waar u een volledige opgegraven stad vindt die naar schatting uit de derde eeuw voor Christus dateert.

Maar de charme van Bahrein beperkt zich niet tot het verleden. De hoofdstad Manama is een heel moderne, levendige stad, waar u de beste hotels, restaurants, lounges en galerieën van Bahrein vindt, en daarnaast ook het grootste gedeelte van de expatbevolking. U kunt ook kennismaken met de parelgeschiedenis van Bahrein, bij het Museum of Pearl Diving. Parels waren jarenlang de belangrijkste inkomstenbron van de Golfstaat.

En dan is er natuurlijk de grootste bezienswaardigheid van allemaal: de Bahrain Formula 1 Grand Prix, een massaal jaarlijks evenement dat racetalent en bezoekers van over de hele wereld aantrekt. Bahrein heeft de eer om het eerste land in het Midden-Oosten te zijn dat het evenement mag organiseren (nu doet ook de stad Abu Dhabi eraan mee), dat plaatsvindt op het Bahrain International Circuit.

Naast de sportevenementen is er het hele jaar door in Bahrein wel iets te doen.

Onze bestemmingen in Bahrein
De kleinste staat van de onafhankelijke Golfstaten heeft veel te bieden op zowel historisch als kosmopolitisch vlak en belooft dan ook indrukwekkende reiservaringen.

De Emirates-ervaring

Als u met Emirates vliegt, heeft u meer dan alleen uw bestemming om naar uit te kijken