ToegankelijkheidsinformatieGa door naar het hoofdgedeelte
  1. Onze bestemmingen
  2. Afrika
  3. Ethiopië
  4. Vliegtickets naar Addis Abeba

Vliegtickets naar Addis Ababa

De Ethiopische hoofdstad is zowel hectisch, nonchalant als verleidelijk. Het is een stad met een unieke identiteit, en een ander uiterlijk en sfeer dan de andere hoofdsteden in de Sub-Sahara. Dit heeft mogelijk te maken met het feit dat Ethiopië, in tegenstelling tot andere Afrikaanse landen, nooit is gekoloniseerd.

Buiten hier en daar een art-decogebouw – overblijfselen uit de vijfjarige bezetting door Italië in de Tweede Wereldoorlog – valt er hier geen koloniale architectuur te ontdekken zoals dat wel het geval is in andere steden als Pretoria, Livingstone of Nairobi.

In plaats daarvan is Addis een collage van tinnen schuren en glimmende glazen torengebouwen – de laatste symboliseren de indrukwekkende economische groei van Ethiopië.

Addis Ababa is niet alleen een belangrijk zakelijk knooppunt in Afrika, waardoor veel zakenreizigers een vlucht naar Addis Ababa nemen, maar u vindt er ook veel culturele en onderwijsinstellingen. Hier bevinden zich de alom gerespecteerde Addis Ababa University, het vermaarde Nationale Museum en Etnografische Museum, naast talloze cafés en jazzclubs. Als thuisbasis van zowel de Economic Commission for Africa van de VN als van het hoofdkwartier van de Afrikaanse Unie is het ook een stad die van aanzienlijk politiek belang is.

De inwoners van Addis zijn bijzonder trots op hun stad – en, zeer zeker, op hun speciale nationale erfgoed. Deze trots is in de straten zeer voelbaar, de alomtegenwoordige koffiehuizen serveren authentieke Ethiopische koffie, en het nationale gerecht injera (een plat brood van zuurdesem) wordt met gekookt vlees en groenten in bijna ieder restaurant geserveerd.

Bovendien heeft Addis een vriendelijke reputatie en wordt het als een veilige stad beschouwd. Bezoekers worden actief aangemoedigd de stad te voet te ontdekken, en de levendige energie uit de eerste hand te ervaren.

Plan uw reis

Ophaaldatum - Tijd

Terugbrengdatum - Tijd

Start uw boeking op emirates.com om Skywards mijlen te verdienen via onze partner cartrawler. We zijn hiermee een samenwerkingsverband aangegaan, zodat u meer dan 1.200 internationale leveranciers kunt vergelijken, en het biedt geweldige tarieven voor meer dan 30.000 locaties in meer dan 145 landen.

Vluchten van België naar Addis Abeba

1 bestemming