ToegankelijkheidsinformatieGa door naar het hoofdgedeelte

Vliegtickets naar Ethiopië

Ethiopië is niets minder dan magie - het lijkt op geen enkel ander land in Afrika of waar ook ter wereld.

Wanneer u aan boord gaat van een vlucht naar Ethiopië kunt u zich verheugen op een memorabele vakantie. Addis Ababa is een geweldige mix van het oude en het nieuwe, het lokale en het vreemde. Hier kunt u de uitpuilende Merkato ontdekken, een bruisende kluwen van straatjes en kraampjes die koffie, sieraden, lokale producten en zo'n beetje alles wat u maar verder kunt bedenken, verkopen. In het Ethnological Museum van de stad vertellen de tentoongestelde stukken een boeiend en informatief verhaal over de geschiedenis van Ethiopië en u kunt er zelfs de badkamer bezoeken die ooit toebehoorde aan keizer Haile Selassie.

Het is essentieel om u ook buiten Addis Ababa te begeven en de kleinere steden van Ethiopië te ontdekken. Bahir Dar ligt aan de rand van het druk met pelikanen bevolkte Lake Tana en is een ontspannen stad die beschikt over eeuwenoude kloosters uitgevoerd met buitengewone, kleurrijke details. De kleine straatjes van Harar, een Werelderfgoedsite van UNESCO, vormen de thuishaven van afbrokkelende oude gebouwen met beschilderde deuren die erg fotogeniek zijn.

Gondar is het Camelot van Afrika en gewoonweg adembenemend met zijn indrukwekkende kastelen die regelrecht uit een Disneyfilm lijken te komen. En Lalibela, waar enkele van 's werelds meest fascinerende christelijke festivals worden gehouden, heeft zijn eigen prachtige kerken die direct uit de rotsen zijn gehouwen. Deze worden regelmatig bezocht door gelovigen die witte gewaden en felgekleurde paraplu's dragen.

Neem wanneer u in Ethiopië bent de tijd om het overheerlijke eten van het land te proeven. De meeste maaltijden worden geserveerd op 'injera', een soort zuur, zacht brood dat de sappen opneemt van het smaakvolle vlees en de gestoofde groenten die er bovenop liggen. Ook de koffie behoort tot de beste ter wereld, en u kunt in elke klein café in het hele land een uitstekende macchiato krijgen, die wordt gemaakt in espressoapparaten die er al zijn sinds de Italiaanse bezetting halverwege de 20e eeuw.

Onze bestemmingen in Ethiopië
Vanaf het moment dat uw vlucht in Addis Ababa landt, maakt deze unieke stad alle beloften waar.

De Emirates-ervaring

Als u met Emirates vliegt, heeft u meer dan alleen uw bestemming om naar uit te kijken