ToegankelijkheidsinformatieGa door naar het hoofdgedeelte
Wat zijn de regels voor online betalingen?

Wanneer u factuur- en creditcardgegevens moet invoeren tijdens het betalingsproces, gelden de volgende regels voor alle boekingen die u maakt op emirates.com:

  • In sommige landen moet, vanwege veiligheidsredenen, de houder van de creditcard die is gebruikt om een ticket of een groep tickets te reserveren, één van de reizigers zijn op de reisroute, en hij of zij dient de creditcard te tonen bij de incheckbalie op de luchthaven, voordat hij of zij de instapkaarten krijgt. In andere landen hoeft de kaarthouder niet een van de reizigers zijn. Zie onze Veelgestelde Vragen- Online Boekingsbeginselen voor meer informatie over de vereisten van verschillende landen.
  • Bij het boeken van reizen vanuit een bepaald land zal de creditcard, die is gebruikt om de online betaling te verrichten voor deze boeking, worden geverifieerd bij het inchecken. Als u de creditcard die is gebruikt om de boeking te betalen niet kunt tonen, kunt u niet meevliegen op de geboekte vlucht. Als dit op u van toepassing is, wordt u hiervan in kennis gesteld tijdens het boekingsproces.
  • Let op, Emirates is gevestigd in Dubai, VAE, het is daardoor mogelijk dat voor uw online transactie extra kosten in rekening worden gebracht door de bank die de creditcard heeft uitgegeven, voor het gebruik van de kaart in het buitenland. Voor meer informatie neemt u contact op met de bank die uw creditcard heeft uitgegeven.
  • Emirates belast uw creditcard in de valuta die is weergegeven op de boekingsgegevens. Als u geen creditcard uitgegeven in het land van vertrek van het ticket gebruikt, kan de kaartuitgever kosten in rekening brengen voor transacties in het buitenland, en ook andere wisselkoersen toepassen dan de wisselkoersen volgens de Valuta-omrekenhulp op onze website. Raadpleeg uw kaartuitgever voor eventuele kosten en de van toepassing zijnde wisselkoersen.
  • In de meeste gevallen kunnen Visa, MasterCard, Diners Club en American Express voor de betaling worden gebruikt. Bij vertrek uit sommige landen kan geen gebruik worden gemaakt van Diners en American Express. De "kaarttype"-vervolgkeuzelijst toont de kaarttypes die u kunt gebruiken voor het betreffende land van vertrek.
  • Voor betalingen met een Visa-kaart dient u, afhankelijk van uw kaartuitgever, nog enkele extra beveiligingscontroles te ondergaan via de Verified by Visa-regeling. Een pop-upvenster verschijnt wanneer u de aankoop van uw vluchtschema bevestigt met daarin het logo van uw bank, waar u uw Verified by Visa-wachtwoord dient in te voeren. Dit is niet de pincode die wordt gebruikt voor betaal-/pinautomaten. Als u gevraagd wordt dit wachtwoord in te voeren, maar u zich niet heeft aangemeld voor de regeling, neemt u contact op met uw bank om u aan te melden. Als u gevraagd wordt dit wachtwoord in te voeren en u kiest ervoor om door te gaan zonder het in te voeren, of als u een ongeldig wachtwoord invoert, wordt uw boeking niet voltooid.
  • Voor betalingen met een MasterCard dient u, afhankelijk van uw kaartuitgever, nog enkele extra beveiligingscontroles te ondergaan via de MasterCard SecureCode-regeling. Een pop-upvenster verschijnt wanneer u de aankoop van uw vluchtschema bevestigt, met daarin het logo van uw bank, waar u uw MasterCard SecureCode-wachtwoord dient in te voeren. Dit is niet de pincode die wordt gebruikt voor betaal-/pinautomaten. Als u wordt gevraagd om dit wachtwoord in te voeren, maar u zich niet heeft aangemeld voor de regeling, neemt u contact op met uw bank om u aan te melden. Als u gevraagd wordt dit wachtwoord in te voeren en u kiest ervoor om door te gaan zonder het in te voeren, of als u een ongeldig wachtwoord invoert, wordt uw boeking niet voltooid.
  • Als uw creditcard wordt uitgegeven in India, accepteren we uitsluitend internationale creditcards.
  • Bij betalingen met creditcard/betaalkaart worden restituties binnen 15 dagen verwerkt door Emirates en teruggestort op de creditcard/betaalkaart die is gebruikt voor de online betaling. Als uw boeking gedaan werd in India, zal de terugbetaling door Emirates binnen 30 dagen verwerkt worden. Let op: de uitgever van de creditcard heeft mogelijk extra tijd nodig om het geld op uw rekening te storten.
  • Voor vluchten geboekt op emirates.com/us die vertrekken vanuit de Verenigde Staten, en waarbij de boeking 7 of meer dagen vóór de vertrekdatum is gemaakt, kunt u binnen 24 uur na het boeken zonder extra kosten restitutie aanvragen. Uw aanvraag zal binnen 7 dagen na het indienen van het restitutie-aanvraagformulier worden verwerkt. Alle verzoeken om datumwijzigingen zijn onderhevig aan de toepasselijke tariefvoorwaarden. Deze restitutieregel geldt niet voor hotelboekingen en autohuur.