ToegankelijkheidsinformatieGa door naar het hoofdgedeelte
Moet ik betalen voor het kiezen van mijn stoel op Emirates-vluchten?

Belangrijk: 

De informatie hieronder heeft betrekking op onze standaard vluchten. Bekijk de laatste informatie over onze vluchten gedurende de coronapandemie. 

Het is nog steeds mogelijk om uw stoel te kiezen. Maar vanwege de huidige omstandigheden en vanwege operationele redenen, moeten we mogelijk uw stoel vóór vertrek of aan boord wijzigen. Als dit gebeurt en u heeft betaald voor het kiezen van uw stoel, dan komt u in aanmerking voor restitutie, in lijn met onze algemene voorwaarden.

Als u First Class of Business Class vliegt, hoeft u niet te betalen voor het selecteren van uw stoel.

Als u Economy Class vliegt voor Flex Plus-tarieven, kunt u na aankoop van uw ticket kosteloos een standaard- of voorkeursstoel (behalve op het bovendek van de A380) selecteren via Boeking beheren. U kunt ook betalen voor een voorkeursstoel op het bovendek van de A380, een stoel in rijen van twee stoelen of een stoel met extra beenruimte.

Als u Economy Class vliegt voor een Flex- of Flex Plus-tarief, kunt u na aankoop van uw ticket kosteloos kiezen uit standaardstoelen via Boeking beheren. U kunt ook betalen voor een voorkeursstoel, een stoel in rijen van twee stoelen of een stoel met extra beenruimte.

Als u Economy Class vliegt voor Special- of Saver-tarieven, moet u betalen voor het selecteren van stoelen. Met behulp van onze stoelkeuze-tool in Boeking beheren kunt u stoelen selecteren, de kosten bekijken en uw gekozen stoel betalen.

Als alternatief kunt u ook wachten tot het online inchecken is geopend, 48 uur vóór uw vlucht, en op dit moment kosteloos de stoel van uw keuze selecteren. Houd er rekening mee dat de mogelijkheden beperkt kunnen zijn als u op dit punt stoelen probeert te kiezen en te reserveren. Stoelen met extra beenruimte kunnen beperkt zijn en kunnen worden afgerekend bij het inchecken online en aan boord. Als u niet van tevoren een stoel selecteert, wijzen wij u een stoel voor uw vlucht toe.

We wijzen automatisch passende stoelen toe aan passagiers met specifieke behoeften, bijvoorbeeld aan mensen die met baby's reizen. Lees onze veelgestelde vragen over stoelselectie voor passagiers die speciale assistentie nodig hebben.

De kosten voor het selecteren van stoelen zijn alleen van toepassing op vluchten die door Emirates worden uitgevoerd. Bekijk de andere veelgestelde vragen om te zien of u kosten moet betalen voor het selecteren van stoelen.

Emirates behoudt zich het recht voor om het toewijzen van stoelen te wijzigen in geval van operationele wijzigingen of om veiligheidsredenen.