ToegankelijkheidsinformatieGa door naar het hoofdgedeelte
Mag mijn kind alleen reizen bij Emirates?

Ja. U kunt onze service voor alleenreizende minderjarigen boeken voor kinderen tussen de 5 en 11 jaar die alleen vliegen

We bieden de service voor alleenreizende minderjarigen ook voor kinderen tussen de 12 en 15 jaar.

Wij zorgen ervoor dat uw kind een veilige, comfortabele en onvergetelijke reis heeft, van het inchecken tot de hereniging met de ouder of voogd op de bestemming.

Kinderen tussen de 5 en 11 die alleen reizen moeten gebruikmaken van een vlucht voor een volwassen tarief. Dit tarief is ook van toepassing als ze reizen met een ouder kind onder de 18 jaar, omdat dit kind nog niet oud genoeg is om de voogd van het jongere kind te zijn.

Kinderen onder de 8 jaar die reizen in een andere reisklasse dan de ouder of voogd worden ook gezien als een alleenreizende minderjarige en moeten gebruikmaken van een volwassen tarief, net als de kinderen onder de 11 jaar die met ze meevliegen.

Kinderen boven de 12 jaar maken al gebruik van een volwassen tarief en mogen alleen vliegen. U kunt echter voor extra kosten een speciale aanvraag indienen voor de service voor alleenreizende minderjarigen voor jonge passagiers tussen de 12 en 15 jaar. De kosten zijn USD 50 per jonge passagier voor elk vluchtgedeelte waarvoor u gebruik wilt maken van de service.

Bekijk onze pagina Alleenreizende minderjarigen voor meer informatie over onze service of neem contact op met uw lokale Emirates-kantoor, waar u een boeking kunt maken

Wat als mijn kind moet overstappen of moet overnachten?

Overstaptijden

Als uw kind moet overstappen naar een andere luchtvaartmaatschappij als onderdeel van hun reisschema, bedraagt de toegestane maximale overstaptijd op het vliegveld vier uur.

Als zij overstappen naar een andere vlucht in Dubai, bedraagt de maximale overstaptijd acht uur. De reden hiervoor is dat wij gespecialiseerde leden van ons team hebben om voor uw kind te zorgen en wij kunnen ze slechts voor deze tijd toewijzen.

Overstappen met overnachting en alleenreizende minderjarigen

Een kind jonger dan 16 kan niet alleen vliegen wanneer bij het overstappen overnacht moet worden op de luchthaven waar het kind moet overstappen, of als het moet reizen tussen luchthavens om een doorgaande vlucht te kunnen nemen, tenzij u regelt dat een volwassene het kind opvangt en ervoor zorgt op de overstaplocatie.

In beide situaties moet u deze gegevens bij ons bevestigen voordat wij uw kind aan boord kunnen accepteren.

Speciale  assistentie voor kinderen

Als uw kind speciale assistentie of specifieke zorg nodig heeft tijdens de reis, moet hij of zij worden vergezeld door een voogd die een volledig tarief heeft betaald en ouder is dan 18 jaar.

U vindt hier meer informatie over onze speciale assistentie en medische diensten.

Algemene voorwaarden

Voor veiligheid en bescherming moet u als ouder of wettelijke voogd een vrijwaringsverklaring invullen en ondertekenen voordat uw kind met ons kan vliegen. U kunt dit formulier krijgen bij Emirates-kantoren op de luchthaven.

De ouder of wettelijke voogd van de alleenreizende minderjarige moet op het vliegveld blijven totdat de vlucht is vertrokken. De ouder of wettelijke voogd die de alleenreizende minderjarige opvangt op de luchthaven, moet een identiteitsbewijs overleggen. Wij bieden onze service voor alleenreizende minderjarigen alleen aan op onze vluchten en niet bij onze partnerluchtvaartmaatschappijen. Neem contact op met de luchtvaartmaatschappij voor informatie over hun services voor kinderen die alleen reizen.

Franse minderjarigen die buiten Frankrijk reizen

Minderjarigen met de Franse nationaliteit die buiten Frankrijk reizen zonder ouder of wettelijke voogd moeten naast hun paspoort een officiële toestemmingsverklaring bij zich hebben. De originele toestemmingsverklaring moet samen met een kopie van het identiteitsbewijs van de ouder of voogd die de verklaring heeft getekend, worden getoond.

Spaanse minderjarigen die buiten Spanje reizen

Spaanse minderjarigen onder de 18 jaar die buiten Spanje reizen zonder begeleiding van een of meer van zijn/haar wettelijke vertegenwoordigers (ouders of wettelijke voogd/voogden) moeten een paspoort en een ondertekende verklaring van toestemming voor reizen buiten het eigen land bij zich hebben. Het formulier is verkrijgbaar bij de Spaanse politie, Guardia Civil, rechtbanken, notarissen, gemeentehuizen en consulaten.

Als een buitenlandse minderjarige in Spanje uit het land vertrekt, moet hij of zij het paspoort van zijn of haar land of een geldig reisdocument bij zich hebben.

Buitenlandse minderjarigen die in Spanje of in een ander EU-land wonen moeten contact opnemen met de autoriteiten voor de juiste documentatie.

Neem voor meer informatie of vragen contact op met de Spaanse autoriteiten om er zeker van te zijn dat u de juiste documentatie heeft.

Alleenreizende minderjarigen die naar Canada reizen

Air Canada accepteert geen alleenreizende minderjarigen van andere luchtvaartmaatschappijen. Daarom kunt u, als uw kind alleen reist met ons, onze service voor alleenreizende minderjarigen alleen tot aan Toronto boeken. In Toronto moet het kind worden opgehaald door zijn/haar ouder of wettelijke voogd.

Als uw kind alleen naar Canada reist, of met een volwassene zonder wettelijke voogdij, raden wij sterk aan om hen een toestemmingsbrief om te reizen te geven. Het moet worden ondertekend door hun wettelijke voogd of een ouder met wettelijke voogdij. De brief moet de volgende gegevens bevatten:

  • toestemming om te reizen
  • dat de bestemming Canada is en de lengte van het verblijf van uw kind
  • het adres en telefoonnummer van de ouder of wettelijke voogd

Italiaanse minderjarigen die zonder begeleiding van een volwassene buiten Italië reizen

Er bestaan speciale vereisten voor Italiaanse kinderen die alleen reizen buiten Italië. Als uw kind een Italiaans staatsburger is van 13 jaar of jonger, moet hij/zij een toestemmingsbrief (een dichiarazione di affido) van de lokale politie (questura) bij zich dragen indien:

  • zij alleen reizen
  • zij met iemand reizen die niet hun wettelijke voogd of ouder is (als geïdentificeerd in hun paspoort)

Als u in het buitenland woont, kunt u deze toestemming verkrijgen bij een Italiaanse ambassade of consulaat. De 'dichiarazione di affido' kan niet worden afgegeven door de luchthavenpolitie. Zonder deze toestemming mag uw kind Italië niet verlaten. Dit is alleen van toepassing op Italiaanse staatsburgers; alle andere nationaliteiten kunnen zonder deze toestemming reizen.

Reizen met andere luchtvaartmaatschappijen

Elke luchtvaartmaatschappij kent zijn eigen restricties en regels met betrekking tot alleenreizende minderjarigen. Als uw reisschema een vlucht met een andere luchtvaartmaatschappij bevat, bekijk dan de specifieke regels voor alleenreizende minderjarigen van die luchtvaartmaatschappij voordat u boekt. Deze kunnen restricties bevatten over het accepteren van alleenreizende minderjarigen wanneer overgestapt wordt van of naar andere luchtvaartmaatschappijen.

Meer informatie

Voor meer informatie gaat u naar de pagina over Alleenreizende minderjarigen, of neemt u contact op met uw lokale Emirates-kantoor.