ToegankelijkheidsinformatieGa door naar het hoofdgedeelte
Wat zijn de voorwaarden ten aanzien van stoelen met extra beenruimte?

Voor stoelen met extra beenruimte moet er aan de volgende veiligheidscriteria worden voldaan: 

  • U moet 18 jaar of ouder zijn.
  • U moet de gedrukte of grafische instructies omtrent het verlaten van het vliegtuig in een noodgeval kunnen lezen en begrijpen, en mondelinge bevelen van de bemanning kunnen begrijpen.
  • U moet lichamelijk volledig in staat zijn om in een noodgeval de nooddeuren te herkennen, bereiken en bedienen.
  • U moet zich goed kunnen verwoorden om informatie juist door te geven aan andere passagiers.
  • U moet bereid en in staat zijn om de bemanning en andere passagiers te helpen tijdens de evacuatie van het toestel.
  • U reist niet met baby's of kinderen jonger dan 18 jaar, noch met zorgverleners of passagiers die in geval van evacuatie begeleiding nodig hebben, of met een geleidehond of ander hulpdier.
  • U mag geen medische apparatuur of een verlengde veiligheidsgordel gebruiken, of hulp nodig hebben als gevolg van verminderde mobiliteit.

Als passagiers niet aan één van bovenstaande veiligheidscriteria voldoen, worden stoelen met extra beenruimte voorafgaand of tijdens uw vlucht aan een ander toegewezen en komt u niet in aanmerking voor een restitutie.

De algemene voorwaarden die van toepassing zijn op stoelen met extra beenruimte moeten bij het boeken hiervan uitdrukkelijk worden geaccepteerd.

Passagiers die reizen op een Economy Special-ticket en die geen lid zijn van Emirates Skywards komen niet in aanmerking voor stoelen met extra beenruimte.

Sommige stoelen bij uitgangen, waarvan het nummer eindigt op A of K, bevinden zich mogelijk niet bij een raam vanwege de nooduitgang, en de beenruimte kan beperkt zijn. Daarnaast kunnen de armleuningen op stoelen met extra beenruimte niet omhoog worden gezet.