ToegankelijkheidsinformatieGa door naar het hoofdgedeelte

Bewaar uw ticket

U heeft twee opties als uw reisplannen zijn beïnvloed door COVID-19. U kunt uw ticket bewaren en binnen 36 maanden na de datum van uw oorspronkelijke boeking met ons vliegen. U kunt ook een restitutie aanvragen. Deze opties zijn beschikbaar voor alle tickets die geboekt zijn voor 1 april 2021 voor reizen op of voor 31 december 2021.

Tickets geboekt vanaf 1 april 2021

Alle tickets die worden uitgegeven vanaf 1 april 2021 zijn automatisch 24 maanden geldig voor vluchten.

Binnen die periode heeft u de flexibiliteit om datums te wijzigen en kosteloos restitutie aan te vragen. U kunt de wijzigingen online doorvoeren via Boeking beheren of door contact op te nemen met uw reisbureau.

Uw ticket bewaren voor de toekomst

 • Voor tickets uitgegeven op of voor 30 september 2020, met een reisdatum op of voor 31 december 2021

U kunt het ticket dat u al heeft geboekt bewaren en later gebruiken. We hebben de geldigheidsduur ervan verlengd tot 36 maanden na de datum waarop u oorspronkelijk heeft geboekt. Uw ticket wordt geaccepteerd voor vluchten naar dezelfde bestemming of binnen dezelfde regio* in alle boekingsklassen. U betaalt gedurende deze periode geen extra toeslagen.

 • Voor tickets uitgegeven op of voor 1 oktober 2020, met een reisdatum op of voor 31 december 2021

U kunt het ticket dat u al heeft geboekt bewaren en later gebruiken. We hebben de geldigheidsduur ervan verlengd tot 36 maanden na de datum waarop u oorspronkelijk heeft geboekt. Uw ticket wordt geaccepteerd voor alle vluchten naar dezelfde bestemming of binnen dezelfde regio* in dezelfde boekingsklasse. U betaalt gedurende deze periode geen extra toeslagen.

Hoe u uw boeking wijzigt

Als u uw vluchten rechtstreeks bij ons heeft geboekt, wordt de geldigheidsduur van uw ticket automatisch verlengd. Wanneer u klaar bent om te vliegen, neemt u contact met ons op om de datums door te geven.

Als u bij een reisbureau heeft geboekt, neemt u contact met hen op voordat uw ticket verloopt om de geldigheidsduur ervan te verlengen van 24 naar 36 maanden.

Kan ik mijn bestemming wijzigen?

 • Als u uw ticket heeft geboekt op of na 1 april 2021

U kunt kosteloos een andere bestemming kiezen binnen dezelfde regio en in dezelfde reisklasse. Als Dubai geen onderdeel uitmaakte van het originele vluchtschema van uw ticket, kunt u uw vlucht alleen wijzigen naar een vergelijkbaar vluchtschema waarvan Dubai geen onderdeel uitmaakt.

 • Voor tickets uitgegeven op of voor 30 september 2020, met een reisdatum op of voor 31 december 2021

Het betaalde tarief wordt geaccepteerd voor vluchten naar dezelfde bestemming of binnen dezelfde regio, in alle boekingsklassen. Als u bijvoorbeeld oorspronkelijk had geboekt naar Londen, kunt u zonder extra kosten omboeken naar Amsterdam. Als Dubai geen onderdeel uitmaakte van het originele vluchtschema van uw ticket, kunt u uw vlucht alleen wijzigen naar een vergelijkbare route waarvan Dubai geen onderdeel uitmaakt.

 • Voor tickets uitgegeven op of na 1 oktober 2020, met een reisdatum op of voor 31 december 2021

Het betaalde tarief wordt geaccepteerd voor elke vlucht naar dezelfde bestemming of binnen dezelfde regio, binnen dezelfde boekingsklasse. Als u bijvoorbeeld oorspronkelijk had geboekt naar Londen in Economy Class, kunt u zonder extra kosten omboeken naar Amsterdam in dezelfde boekingsklasse (Economy Class). Als Dubai geen onderdeel uitmaakte van het originele vluchtschema van uw ticket, kunt u uw vlucht alleen wijzigen naar een vergelijkbare route waarvan Dubai geen onderdeel uitmaakt.

De Emirates-regio's zijn:

 • Afrika
 • Australazië
 • Europa
 • Het Verre Oosten
 • de Golfregio, het Midden-Oosten en Iran
 • Eilanden in de Indische Oceaan
 • Noord-Amerika
 • Zuid-Amerika
 • West-Azië

Zijn er wijzigingskosten?

Er zijn geen wijzigingskosten als u binnen de geldigheidsperiode van uw ticket omboekt, dus u heeft meer flexibiliteit om vooruit te plannen.

Kan ik een volledige restitutie aanvragen, zelfs als mijn vlucht niet is geannuleerd?

Ja, u kunt een restitutie aanvragen als uw vlucht niet is geannuleerd. Wijzigingskosten en/of een verschil in tarief kunnen ook van toepassing zijn als u ervoor kiest de datum of bestemming van uw boeking te wijzigen.

Wat kan ik doen als mijn huidige bestemming op dit moment reisbeperkingen heeft en ik niet weet of deze nog steeds gelden op mijn reisdatum?

U heeft verschillende opties tot uw beschikking als uw vlucht nog niet is geannuleerd. U kunt uw boeking behouden en wachten op updates over de situatie op uw bestemming. U kunt uw boeking ook verplaatsen of annuleren.

Houd er echter wel rekening mee dat als de situatie niet valt onder de vereisten van ons versoepelde beleid vanwege de COVID-19-situatie, er mogelijk wijzigingskosten en/of een tariefverschil van toepassing zijn als u uw reis wijzigt of annuleert.

Wat kan ik doen als mijn situatie niet valt onder het versoepelde beleid vanwege COVID-19, maar ik mijn reis toch wil annuleren?

U kunt uw vlucht nog steeds verplaatsen of annuleren. Houd er echter wel rekening mee dat er mogelijk wijzigingskosten en/of een tariefverschil van toepassing kunnen zijn. En als u ervoor kiest om een terugbetaling voor deze boeking aan te vragen, zal het bedrag worden verwerkt in navolging van de tariefregels van uw ticket.

Uw reisvoucher gebruiken

We geven geen reisvouchers meer uit, maar als u uw ticket al heeft ingeruild voor een reisvoucher, blijft deze twee jaar vanaf de uitgiftedatum geldig. De uitgiftedatum vindt u op uw reisvoucher.

Wat is een reisvoucher?

Een reisvoucher weerspiegelt de waarde die u heeft betaald voor een ticket. U kunt vouchers gebruiken voor Emirates-vluchten of -services, voor uzelf of voor uw vrienden en familie.

U kunt de reisvoucher voor meerdere transacties gebruiken tot u het totaalbedrag heeft bereikt.

Wat kan ik doen als ik de volledige waarde nog niet heb uitgegeven binnen de tijdsperiode?

Als u niet in staat bent geweest om de volledige waarde van uw reisvoucher binnen twee jaar te benutten, heeft u recht op restitutie van het ongebruikte saldo. Werk alle gegevens bij op onze restitutiepagina.