Ga door naar het hoofdgedeelteToegankelijkheidsinformatie

Hulp

Uw ticketopties

Bekijk de opties hieronder om te zien hoe we de ticketgeldigheid verlengen voor boekingen die beïnvloed zijn door
COVID-19.

Uw ticket bewaren voor de toekomst

Als uw reisplannen zijn beïnvloed door COVID-19, kunt u uw boeking wijzigen via Boeking beheren of uw reisbureau. U kunt ook een restitutie aanvragen.

0

Extra richtlijnen voor tickets

Hoe u uw boeking wijzigt

Als u uw vluchten rechtstreeks bij ons heeft geboekt, zal de geldigheidsduur van uw ticket automatisch worden verlengd. Zodra u weet wanneer u wilt vliegen, kunt u ons bellen en uw datums doorgeven.

Als u bij een reisbureau heeft geboekt, neemt u contact met hen op voordat uw ticket verloopt om de geldigheidsduur ervan te verlengen van 24 naar 36 maanden.

Kan ik mijn bestemming wijzigen?

Ja, in sommige gevallen kunt u uw bestemming wijzigen naar een andere binnen dezelfde regio*. Dit hangt echter af van het moment waarop u uw ticket heeft geboekt.

 • Als u uw ticket heeft geboekt op of na 12 oktober 2021 en op of voor 30 april 2022 met een reisdatum op of voor 31 augustus 2022

  U kunt dit wijzigen voor dezelfde bestemming, in dezelfde boekingsklasse voor hetzelfde tarief dat u heeft betaald en in dezelfde cabine, zonder extra kosten tijdens deze periode. Als hetzelfde tarief echter niet beschikbaar is of als boekingen beperkt zijn tot deze datums, zijn er kosten voor het tariefverschil van toepassing. Zorg dat u uw reservering annuleert als u niet kunt reizen om kosten te voorkomen.

 • Als u uw ticket heeft geboekt tussen 1 april 2021 en 11 oktober 2021, met een reisdatum op of vóór 31 augustus 2022

  U kunt kosteloos een andere bestemming kiezen voor uw ticket binnen dezelfde regio* en in dezelfde reisklasse. Als Dubai geen onderdeel uitmaakte van het originele vluchtschema van uw boeking, kunt u uw vlucht alleen wijzigen naar een vergelijkbaar vluchtschema waarvan Dubai geen onderdeel uitmaakt.

 • Voor tickets die zijn uitgegeven op of vóór 30 september 2020, met een reisdatum op of vóór 31 augustus 2022

  Uw ticket wordt geaccepteerd voor elke vlucht naar dezelfde bestemming of binnen dezelfde regio* in dezelfde reisklasse. Als u bijvoorbeeld oorspronkelijk had geboekt naar Londen, kunt u zonder extra kosten omboeken naar Amsterdam. Als Dubai geen onderdeel uitmaakte van het originele vluchtschema van uw boeking, kunt u uw vlucht alleen wijzigen naar een vergelijkbaar vluchtschema waarvan Dubai geen onderdeel uitmaakt.

 • Voor tickets die zijn uitgegeven tussen 1 oktober 2020 en 31 maart 2021, met een reisdatum op of vóór 31 augustus 2022

  Het betaalde tarief wordt geaccepteerd voor elke vlucht naar dezelfde bestemming of binnen dezelfde regio, binnen dezelfde reisklasse. Als u bijvoorbeeld oorspronkelijk had geboekt naar Londen in Economy Class, kunt u zonder extra kosten omboeken naar Amsterdam in dezelfde boekingsklasse (Economy Class). Als Dubai geen onderdeel uitmaakte van het originele vluchtschema van uw boeking, kunt u uw vlucht alleen wijzigen naar een vergelijkbaar vluchtschema waarvan Dubai geen onderdeel uitmaakt.

*De Emirates-regio's zijn:

 • Afrika
 • Australazië
 • Europa
 • Het Verre Oosten
 • China
 • de Golfregio, het Midden-Oosten en Iran
 • Eilanden in de Indische Oceaan
 • Noord-Amerika
 • Zuid-Amerika
 • West-Azië

Zijn er wijzigingskosten?

Er zijn geen wijzigingskosten als u binnen de geldigheidsperiode van uw ticket omboekt, dus u heeft meer flexibiliteit om vooruit te plannen. Er kan echter een tarief- of btw-verschil zijn als u ervoor kiest om de datum of de bestemming te wijzigen.

Kan ik een volledige restitutie aanvragen, zelfs als mijn vlucht niet is geannuleerd?

Ja, zelfs als uw vlucht niet is geannuleerd, kunt u nog steeds een restitutie aanvragen. Er zijn geen annuleringskosten en we zullen uw vluchttarief terugbetalen. We kunnen echter niet de service- en btw-kosten terugbetalen.

Wat kan ik doen als mijn bestemming op dit moment reisbeperkingen heeft en ik niet weet of deze nog kunnen veranderen op het moment dat ik op reis ga?

U heeft verschillende opties tot uw beschikking als uw vlucht niet is geannuleerd. U kunt uw boeking behouden en wachten op updates over de situatie op uw bestemming. U kunt uw boeking ook verplaatsen of annuleren.

Houd er echter wel rekening mee dat als de situatie niet valt onder de vereisten van ons versoepelde beleid vanwege de COVID-19-situatie, er mogelijk wijzigingskosten en/of een tariefverschil van toepassing zijn als u uw reis wijzigt of annuleert.

Wat kan ik doen als mijn situatie niet valt onder het versoepelde beleid vanwege COVID-19, maar ik mijn reis toch wil annuleren?

U kunt uw vlucht nog steeds verplaatsen of annuleren. Houd er echter wel rekening mee dat er mogelijk wijzigingskosten en/of een tariefverschil van toepassing kunnen zijn. En als u ervoor kiest om een terugbetaling voor deze boeking aan te vragen, zal het bedrag worden verwerkt in navolging van de tariefregels van uw ticket.

Uw reisvoucher gebruiken

We geven geen reisvouchers meer uit, maar als u uw ticket al heeft ingeruild voor een reisvoucher, blijft deze twee jaar vanaf de uitgiftedatum geldig. De uitgiftedatum vindt u op uw reisvoucher.

Wat is een reisvoucher?

Een reisvoucher weerspiegelt de waarde die u heeft betaald voor een ticket. U kunt vouchers gebruiken voor Emirates-vluchten of -services, voor uzelf of voor uw vrienden en familie.

U kunt de reisvoucher voor meerdere transacties gebruiken tot u het totaalbedrag heeft bereikt.

Wat kan ik doen als ik de volledige waarde nog niet heb uitgegeven binnen de tijdsperiode?

Als u niet in staat bent om de volledige waarde van uw reisvoucher binnen twee jaar te gebruiken, heeft u recht op restitutie van het ongebruikte bedrag, zolang de restitutie binnen twee jaar vanaf de datum van uitgifte van de voucher wordt aangevraagd. Werk al uw gegevens bij op onze restitutiepagina.