Ga door naar het hoofdgedeelteToegankelijkheidsinformatie
  1. Homepage
  2. Onze bestemmingen
  3. Europa
  4. Vliegtickets naar Turkije

Vliegtickets naar Turkije

Veel oude beschavingen - waaronder de Grieken, Thraciërs, Perzen, Alexander de Grote, Turken, Mongolen, Ottomanen en anderen - hebben het gebied of delen ervan geclaimd dat wij tegenwoordig kennen als Turkije. Dit heeft van de cultuur, architectuur en geschiedenis van dit fascinerende land een mengelmoes gemaakt van de vroege mensheid. Dankzij vluchten naar Turkije kunt u getuige zijn van deze merkwaardige mengelmoes.

Het is een uniek land, de hoofdtaal is Turks en de bevolking is over het algemeen moslim.

Istanbul is uw uitvalsbasis en er zijn regelmatig vluchten naar deze geweldige stad. In het verleden speelde Istanbul een sleutelrol als tussenstop langs de beroemde Zijderoute. Velen verwijzen naar de stad als de Europese culturele hoofdstad en het is één van de meest bezochte toeristische bestemmingen ter wereld. De stad is een zich snel ontwikkelende metropool die hard groeit maar op een bepaalde manier zijn charme van de oude wereld weet te behouden.

Het spreekt vanzelf dat er heel veel te doen en te zien is. Maak een ontspannende boottocht bij zonsondergang op de Bosporus of ga op schattenjacht op de vele markten, zoals de Kruidenbazaar of de Çarşamba. Het eten in Turkije beslaat het hele scala van verse mezze en Egeïsche groenten tot Anatolische kebab. Ga naar de beroemde visrestaurants in wijken als Ortaköy, Bebek, Arnavutköy of Yeniköy, of probeer de vistentjes in de wijk Kumkapi, vlak bij de Zee van Marmara.

Maar een reis naar Turkije zou niet alleen naar Istanbul moeten leiden. Ga naar Cappadocië in het zuidwesten om paard te rijden, te watersporten en voor enkele van de mooiste landschappen. Het oosten van het land bestaat uit ruwer terrein maar beloont de avontuurlijke reiziger met indrukwekkende uitzichten, verkregen na veel inspanning en een lange tocht.

Als u vliegt naar Turkije, landt u in het Europese of Aziatische deel van Istanbul. De luchthaven van Istanbul (IST) ligt in het Europese deel en Sabiha Gökçen International Airport (SAW) ligt in het Anatolische (Aziatische) deel. Als u de rest van het land wilt ontdekken, vergeet dan niet een aansluitende vlucht te boeken die vanaf dezelfde luchthaven vertrekt.

Onze bestemmingen in Turkije
Bezoek Istanbul om een ongelooflijk diverse bestemming te ontdekken - waar eeuwenoude locaties gelegen zijn te midden van drukke bazaars en luxe restaurants.

De Emirates-ervaring

Als u met Emirates vliegt, heeft u meer dan alleen uw bestemming om naar uit te kijken