Ga door naar het hoofdgedeelteToegankelijkheidsinformatie

Vliegtickets naar Oman

De bijzondere woestijnen, kusten en bergen van Oman krijgen eindelijk de aandacht die ze verdienen. In Oman worden steeds meer luxe hotels en restaurants geopend en het land wordt in rap tempo steeds moderner.

Vluchten naar Oman landen in Muscat, waar de schoonheid van de kust u wellicht ontgaat door het overvloedige aantal chique hotels, restaurants en shopping malls. De stad is doorspekt met snelwegen en u vindt er heel wat kantoorgebouwen. Bezoekers willen zich waarschijnlijk onderdompelen in de Arabische Nachten van de oude wijk, waar de traditionele Arabische cultuur domineert en oude Portugese forten aan zee liggen. Muttrah, de havenwijk, is een levendige plek waar u een avond over de Corniche kunt wandelen of de Muttrah Souk kunt verkennen.

Buiten Muscat zijn er op de meeste plekken in Oman geen mensen, dus heeft u de uitgestrekte woestijnen (ga naar Wahiba Sands als u maar één reis kunt maken) helemaal voor uzelf. In Sharqiya, in het zuiden van Muscat, wonen nog steeds bedoeïenenstammen. Er zijn veel bedrijven die ritten door de duinen aanbieden en kamelenritten door het zand. In het noorden daalt het spectaculaire Hadjargebergte af in de Arabische Golf - maak een boottocht om het gebergte goed te kunnen zien.

De zon in Oman is erg warm, maar gelukkig kunt u afkoelen bij Wadi Bani Khalid, een reeks watervallen en diepe baden waar plantages en dorpen omheen zijn gebouwd. U kunt hier zwemmen en de Muqal Cave verkennen, al is het maar om aan de hitte te kunnen ontsnappen.

Voor degenen die de zon liever opzoeken dan uit de weg gaan, de 1.700 kilometer lange kust van Oman wordt bijna alleen bevolkt door vissers en vogels. Beëindig uw reis met een paar dagen relaxen en snorkelen op de witte stranden van Tiwi Beach.

Onze bestemmingen in Oman
Oman is al eeuwenlang een handelsnatie, en vandaag de dag is het een toeristische trekpleister en trekt het reizigers met zijn prachtige stranden en bergen.

De Emirates-ervaring

Als u met Emirates vliegt, heeft u meer dan alleen uw bestemming om naar uit te kijken