Ga door naar het hoofdgedeelteToegankelijkheidsinformatie
  1. Homepage
  2. Onze bestemmingen
  3. Europa
  4. Vliegtickets naar Noorwegen

Vliegtickets naar Noorwegen

Noorwegen vormt een merkwaardige combinatie van hippe stedelijkheid en indrukwekkend natuurschoon. Ook al lijkt de wereld zich meer en meer te interesseren voor het chique design en de toonaangevende restaurants van Oslo, in deze Scandinavische buitenpost vindt u nog altijd talloze dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. En dan zijn er ook nog de terecht beroemde fjorden van het land.

De meeste bezoekers beginnen in Oslo, de hoofdstad van Noorwegen en het hoofdkwartier van Scandinavisch hip. De stad heeft heel veel restaurants met Michelinsterren (de eclectische nationale gerechten, van rendier tot jeneverbessen, hebben ertoe bijgedragen dat het Noorse eten beroemd is geworden) en er zitten heel veel topdesigncafés die uitstekende koffie serveren waarmee u zich kunt wapenen tegen de kou. Breng in Oslo evenveel tijd door met het bekijken van de nieuwe en dynamische architectuur (zoals het ongelofelijke Oslo Opera House) en trendy boetiekjes als met het ontdekken van het historische en ouderwetse, zoals de National Gallery en het standbeeldenpark in de open lucht in Vigeland.

Trek uw dikke jas aan en verlaat Oslo, op weg naar koudere maar geweldige natuurgebieden. De grootste fjord in Noorwegen is Sognefjord, die uitmondt in de Noord-Atlantische Oceaan en zelfs zijn eigen watervallen heeft. Waag uzelf in de poolcirkel, waar vissers de makreel en kabeljauw vangen die u in de grote steden eet, en reis naar Svalbard om gletsjers, ijsberen en rendieren te zien. Tussen het einde van de herfst en het begin van de lente is het noorderlicht een uitstekende reden om de lange winternachten te trotseren. Er zijn volop hotels in Noorwegen die het beste uitzicht op dit betoverende fenomeen te bieden hebben.

Als u echt geen last heeft van de kou, ga dan vooral naar Røros, een Unesco werelderfgoed. Het is een dorp dat ooit een kopermijncentrum was en dat nu een prachtige mengeling is van felgekleurde historische huizen omringd door bossen.

Onze bestemmingen in Noorwegen
Oslo belichaamt het coole Scandinavië en zijn trendy wijken, perfecte eetgelegenheden en inspirerende architectuur zullen u niet teleurstellen.

De Emirates-ervaring

Als u met Emirates vliegt, heeft u meer dan alleen uw bestemming om naar uit te kijken