ToegankelijkheidsinformatieGa door naar het hoofdgedeelte

Vliegtickets naar Kenia

Of u nu houdt van het buitenleven, gefascineerd bent door inheemse culturen of gewoon wilt genieten van een levendige stedentrip, u vindt het allemaal - en meer - in deze Oost-Afrikaanse schat. De indrukwekkende skyline met Mount Kenya is het indrukwekkende decor voor enkele van de mooiste safari's die u op het continent kunt beleven.

Voor heel wat mensen die vluchten boeken naar Kenia is de grootste trekpleister de mogelijkheid een Afrikaanse safari te ervaren. Kenia biedt daarvoor volop mogelijkheden, of u nu wilt verblijven op stoere, eenvoudige kampeerplekken of in betoverende, romantische lodges waar u onder de sterren kunt uitslapen na een dag speuren naar de beroemde Afrikaanse 'Grote Vijf'. Voor uw checklist, dat zijn: leeuwen, olifanten, buffels, neushoorns en luipaarden.

De beroemde Rift Valley van Kenia is de thuisbasis van duizenden verschillende diersoorten. Sterker nog, de vallei heeft het wereldrecord als het gaat om het grootste aantal vogelsoorten gespot in een periode van 24 uur (340), die allemaal van zich laten horen rond Lake Baringo. Andere mooie plekken om te bekijken, zijn de verschillende weeshuizen voor olifanten en de prachtige Mzima Springs, waar Afrikaanse nijlpaarden zich ophouden. Breng ook een bezoek aan het Masai Mara Game Reserve in Rift Valley, waar behoud van de lokale dierenwereld centraal staat.

Maar nog interessanter dan het landschap van Kenia zijn de mensen die er wonen. De Masai, Samburu en Turkana zijn drie stammen die het land al eeuwenlang bevolken en hun traditionele, vaak nomadische manier van leven nog altijd voortzetten.

Maar er is nog meer dan alleen het prachtige buitenleven. De hoofdstad Nairobi heeft een eigen karakter en laat zien dat er nog meer te doen is in Kenia, met zijn vele musea, winkelcentra en nachtleven. Besteed ook wat tijd aan het ontdekken van de lokale keuken, zoals 'ugali'. De beroemde langeafstandslopers van het land zijn er dol op. Het is een deegachtige schotel die wordt gedipt in sauzen en stoofpotten - slechts één van de hoogtepunten om te ontdekken in dit fascinerende land.

Onze bestemmingen in Kenia
Nairobi is nooit saai – het is in iedere betekenis een wilde stad.

De Emirates-ervaring

Als u met Emirates vliegt, heeft u meer dan alleen uw bestemming om naar uit te kijken