Gezondheid
Tijdens het opstijgen en klimmen zetten gassen uit als gevolg van een luchtdrukverlaging in de cabine. Vastgehouden gassen kunnen in de lucht meer dan 25% uitzetten in vergelijking met zeeniveau. Zodra het vliegtuig begint te dalen, neemt het gasvolume weer af. Vastgehouden lucht in het lichaam, zoals in de sinussen, oren en darmen, kan zeer ongemakkelijk zijn.
Om de effecten van de drukverandering op uw lichaam te verminderen, kunt u koolzuurhoudende dranken en gasproducerende voedingsmiddelen zoals bonen en kool beter nalaten. Breng het laatste uur van uw vlucht ook niet slapend door zodat u het drukverschil tijdens de daling kunt vereffenen door te gapen, slikken of uw oren te ontpoppen.
U hebt meer kans op oor- en sinusproblemen als u vanwege een verkoudheid last hebt van ontstoken slijmvliezen of een verstopte neus. Als u ziek bent, is het misschien zelfs beter om uw vlucht uit te stellen. U kunt ook uw dokter raadplegen en vragen om ontstekingsremmende middelen waar u baat bij kunt hebben.
Uw spijsvertering werkt minder snel als uw lichaam niet actief is. Lichte maaltijden zullen uw vlucht daarom comfortabeler maken. Drink niet te veel alcoholische en cafeïnehoudende dranken zoals koffie en thee, omdat deze vochtafdrijvend werken en u hierdoor vaker naar het toilet zult moeten. Neem in plaats daarvan regelmatig een vruchtensapje of wat water om ervoor te zorgen dat u gehydrateerd blijft.
Om u tijdens en na een lange vlucht wat energieker te voelen, kunt u een aantal oefeningen doen in uw stoel. U vindt deze terug in uw magazine aan boord. Zo kunt u bijvoorbeeld elke paar uur het volgende doen:
Reisziekte wordt veroorzaakt door het feit dat de informatie die de verschillende zintuigen naar de hersenen sturen niet met elkaar overeenkomen. Dit kan verergerd worden door turbulentie in de lucht. Als u hiervoor gevoelig bent, dan raden wij u aan om:
Onze moderne vliegtuigen zijn stil en comfortabel en uitgerust met uitstekende ventilatiesystemen. Uit onderzoek blijkt dat de ventilatie in de vliegtuigcabine zelfs beter is dan in kantoren en treinen en dat deze vergelijkbaar is met het niveau in operatiekamers.
Daar komt nog bij dat er op alle Emirates vluchten niet gerookt mag worden, dus zijn er in de cabine minder luchtverontreinigende stoffen dan in de meeste straten of gebouwen van steden. Aan de gerecyclede lucht wordt constant verse lucht toegevoegd dat door superfijne filters (HEPA) wordt geleid om zo 99,997% van alle stof, virussen, schimmels en bacteriën op te kunnen vangen.
De lucht in de cabine heeft echter een lage vochtigheidsgraad, waardoor de huid, neus, keel en ogen wat droger kunnen aanvoelen. Om dit droge gevoel tegen te gaan, kunt u het beste:
Het cabinepersoneel van Emirates is getraind in het bieden van eerste hulp bij medische noodgevallen aan boord.
Onze vliegtuigen zijn uitgerust met uitgebreide medische kits en defibrillators die door het cabinepersoneel kunnen worden aangewend.
Sommige zijn uitgerust met de nieuwste telemetrie-apparatuur, zodat het medisch grondpersoneel de patiënt alvast kan beoordelen terwijl deze nog in de lucht is. Wij attenderen u erop dat passagiers zelf de kosten zullen moeten dragen voor eventueel benodigde medische zorg na landing. Wij raden u dan ook aan een uitgebreide reisverzekering af te sluiten.
Diep-veneuze trombose (DVT) doet zich voor wanneer er een bloedstolsel in het onderbeen wordt gevormd. Dit is niet gevaarlijk tenzij het bloedstolsel afbreekt en via de bloedbaan richting de longen gaat. Immobiliteit is de grootste boosdoener voor DVT. Vooral na langere periodes van immobiliteit, bijvoorbeeld in de auto, de bus, de trein, het vliegtuig of zelfs in de bioscoop.
Uit een internationaal rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie (het WRIGHT-rapport) blijkt zelfs dat - uitgaande van dezelfde immobiliteitsduur - in vergelijking met andere transportmiddelen, immobiliteit tijdens het vliegen geen verhoogd risico met zich meebrengt voor gezonde passagiers. Volg daarom deze tips voor optimaal comfort tijdens de vlucht en om de kans op DVT te verminderen:
Bij sommige mensen doet DVT zich eerder voor dan bij anderen. Bekende risicofactoren voor het ontwikkelen van DVT zijn:
Als een van deze risicofactoren op u van toepassing is, dan dient u voorafgaand aan uw reis contact op te nemen met uw huisarts en de volgende medische voorzorgsmaatregelen te bespreken: