ToegankelijkheidsinformatieGa door naar het hoofdgedeelte

ONZE PLANEET

Uitstoot verlagen

Efficiënte operationele werkzaamheden

Efficiënte operationele werkzaamheden

Het gebruik van moderne en brandstofzuinige vliegtuigen heeft vanaf de oprichting van de luchtvaartmaatschappij centraal gestaan in het zakelijk model van Emirates. We hebben een van de jongste vliegtuigvloten met een gemiddelde leeftijd van 6,5 jaar. Deze doorlopende investering van meerdere miljarden is de grootste toewijding van Emirates. Niet alleen aan het comfort van de passagiers, maar ook aan de verlaging van onze impact op het milieu.

Emirates heeft een uitgebreid brandstofefficiëntieprogramma dat op actieve wijze manieren onderzoekt en implementeert voor het verlagen van onnodige brandstofverbranding en -uitstoot, overal waar dit op operationeel vlak mogelijk is.

Enkele van de belangrijkste initiatieven van het programma zijn:

  • Het gebruik van 'flex tracks' of flexibele routes - waarbij we samenwerken met leveranciers van luchtnavigatiediensten voor het meest efficiënte vluchtplan voor elke vlucht, waarbij we profiteren van natuurlijke staartwind, en tegenwind en weersystemen vermijden. Dit doen we al sinds 2003 en we werken ook samen met IATA aan het uitbreiden van dit routesysteem over de hele wereld als een standaard operationele procedure waar mogelijk.
  • Samenwerking met leveranciers van luchtbeheer voor het ontwikkelen van protocollen die de operationele efficiëntie verhogen. Bijvoorbeeld een verlaging van het aantal vluchten dat gebruikmaakt van een wachtpatroon, zodat er meer Free Route Airspace beschikbaar is, en de ontwikkeling van meer efficiënte routes.
  • De introductie van een robuust brandstofmonitoringsysteem en geavanceerde gegevensanalyse, wat heeft geresulteerd in een verlaging van de hoeveelheid getankte brandstof door bemanning en dispatchers.
  • De introductie van brandstofzuinige praktijken als het vliegtuig op de grond is, zoals: het gebruik van voedingseenheden op de grond, in plaats van de Auxiliary Power Unit (APU) van het vliegtuig en het uitschakelen van een of twee motoren tijdens het taxiën na het landen.
  • De implementatie van idle reverse thrust bij het landen, in plaats van de motoren naar reverse thrust te schakelen.
  • De verbetering van beladingsefficiëntie zodat deze valt in de ideale trimlijn, wat resulteert in een betere Center of Gravity (CG)-positie en minder brandstofverbruik.
  • Vliegtuiggewichtsbeheer – Emirates evalueert continu de producten aan boord en de omgeving in de cabine op mogelijkheden voor het verlagen van het gewicht van het vliegtuig (en daarmee het brandstofverbruik) zonder iets af te doen aan de klantervaring. Recente initiatieven zijn het gebruik van gegevensanalyse en, in de nabije toekomst, machineleren (ML) en artificial intelligence (AI) voor het beter voorspellen van de hoeveelheid drinkwater die voor elke vlucht moet worden meegenomen.
  • Het volledig overzetten van onze bemanning naar elektronische vluchttassen die gewicht besparen ten opzichte van de traditionele vluchttassen en die onze piloten ook helpt bij het eenvoudiger en efficiënter uitvoeren van meer vluchtbeheerstaken met minder papier.
  • Goed onderhouden vliegtuigen dragen ook bij aan efficiënte vluchten. Emirates gebruikt een innovatieve schuimwastechniek voor het schoonmaken van vliegtuigmotoren die ongeveer 200 ton koolstofdioxide-uitstoot per jaar voor onze vloot bespaart. Wij maken ook gebruik van een droogwastechniek(opent in een nieuw venster) voor de reiniging van onze vliegtuigen. Deze methode bespaart niet alleen 11 miljoen liter water per jaar, het houdt onze vliegtuigen ook langer schoon. Het verlaagt het brandstofverbruik van het vliegtuig vanwege een lagere stofopname en vermindert het aantal keer dat het vliegtuig moet worden gewassen met ongeveer 3 keer per jaar. Emirates heeft ook geïnvesteerd in zonne-energiesystemen voor het genereren van schone energie bij twee van de grootste faciliteiten van de luchtvaartmaatschappij in de V.A.E. - Emirates Engine Maintenance Centre en Emirates Flight Catering(opent in een nieuw venster). De verwachting is dat deze twee installaties ongeveer 3,8 miljoen kilogram koolstofdioxide-uitstoot per jaar besparen.