Ga door naar het hoofdgedeelteToegankelijkheidsinformatie

ONZE PLANEET

De natuur en leefgebieden in stand houden

Behoud van leefgebieden
Al meer dan twintig jaar helpt Emirates bij het behoud van een duurzaam ecosysteem in het Dubai Desert Conservation Reserve (DDCR), dat werd opgericht om de inheemse fauna en flora te rehabiliteren en te beschermen. Met 225 vierkante kilometer is dit het grootste nationale park van Dubai, dat 5% van het totale landoppervlak van het emiraat beslaat. Emirates ondersteunt het DDCR financieel en zit in het bestuur.
Emirates One&Only Wolgan Valley

Sinds we de Emirates One&Only Wolgan Valley hebben geopend in 2009, dragen we in Australië bij aan het behoud van de unieke biodiversiteit in Wolgan Valley in de regio Greater Blue Mountains, die op de Werelderfgoedlijst staat. Het is een van de eerste luxe resorts in Australië dat gebaseerd is op natuurbehoud en beslaat slechts 1% van een 2800 hectare groot natuurreservaat. Emirates heeft meer dan 125 miljoen Australische dollar (78 miljoen euro) in dit project geïnvesteerd en sindsdien meer dan 175.000 inheemse bomen en struiken over het hele terrein geplant.

Bescherming van wilde dieren
Emirates heeft een nultolerantiebeleid voor het meenemen van verboden diersoorten, jachttrofeeën en alle producten die gerelateerd zijn aan illegale activiteiten omtrent wilde dieren. In de loop der jaren hebben we voortdurend laten zien dat wij sterk betrokken zijn bij de ondersteuning van CITES-protocollen (Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora) in samenwerking met entiteiten zoals het Ministerie van Klimaatverandering en Milieu van de VAE.

Emirates' inzet tegen illegale handel in wilde dieren en planten

In lijn met Emirates' inzet om illegale handel in wilde dieren en planten te bestrijden, werken we aan het behalen van de IEnvA Illegal Wildlife Trade-modulecertificering (IWT) in 2023. Dit certificaat is goedgekeurd door United for Wildlife.

Emirates draagt actief bij aan de United for Wildlife Transport Taskforce en maakt deel uit van de Steering Committee of the United for Wildlife MENA Chapter, dat begin 2022 werd gestart. Ons personeel op de grond is getraind in de Live Animal Regulations van IATA en het interne beleid van Emirates voor het vervoer van wilde dieren. Onze werknemers aan de frontlinie zijn getraind in het herkennen en melden van verdachte vracht. We hebben een speciaal meldingskanaal opgezet om onze mensen en partners de mogelijkheden te bieden om illegale handel te stoppen door vertrouwelijke informatie te melden die bedreigde diersoorten kan beschermen.