ToegankelijkheidsinformatieGa door naar het hoofdgedeelte

ONZE PLANEET

De natuur en leefgebieden in stand houden

Biodiversiteit beschermen

De schoonheid en biodiversiteit van onze wereld is een inspiratie voor reizen en Emirates doet er alles aan om natuurlijke leefgebieden in stand te houden en de illegale handel in wilde dieren te stoppen, een belangrijke oorzaak voor het uitsterven van bedreigde diersoorten.

Behoud van leefgebieden

Emirates ondersteunt sinds 1999 actief kwetsbare leefgebieden, toen het Al Maha Desert Resort and Spa werd opgericht in Dubai met een beschermd gebied van 27 vierkante kilometer voor de bescherming van de flora en fauna van de woestijn. In de eerste jaren werden er 70 Arabische Oryx opnieuw gevestigd en zijn 6.000 lokale bomen en planten geplant.

Hiermee werd de basis gelegd voor het Dubai Desert Conservation Reserve (DDCR)(opent in een nieuw venster), dat in 2003 is aangelegd en is uitgegroeid tot een oppervlakte van 225 vierkante kilometer aan beschermd gebied. Dit is 5% van het totale grondgebied van Dubai en het grootste stuk land dat Dubai voor één project heeft gebruikt. Emirates ondersteunt het DDCR financieel en zit in het bestuur.

In navolging van het succes van Al Maha en het DDCR heeft Emirates in 2009 de Emirates One&Only Wolgan Valley geopend. Dit is een van de eerste luxe milieubehoud-gebaseerde resorts van Australië en beslaat slechts 1% van een natuurgebied van 2.800 hectare in het Greater Blue Mountains World Heritage Area.

Het resort is ontworpen volgens principes voor groene gebouwen, voor het minimaliseren van energie- en waterverbruik, met functies zoals hittepompen, zonnepanelen en passieve ventilatiesystemen. Bij de opening was Emirates One&Only Wolgan Valley het eerste carboNZero©™-gecertificeerde hotel ter wereld en het eerste CO2-neutrale resort dat werd gecertificeerd via een internationaal geaccrediteerd broeikasgasprogramma.

Emirates heeft meer dan AUD 125 miljoen in dit project geïnvesteerd om ervoor te zorgen dat de unieke biodiversiteit van deze vallei behouden kan blijven, en heeft sindsdien meer dan 175.000 lokale bomen en struiken op deze locatie geplant.

De illegale handel in wilde dieren aanpakken

Als een van de grootste bedrijven in de internationale luchtvaartindustrie zet Emirates zich in om de illegale handel in wilde dieren te bestrijden en maken we gebruik van onze eigen middelen om dit doel te ondersteunen. We hebben een nultolerantiebeleid voor het meenemen van verboden diersoorten, jachttrofeeën en alle producten die gerelateerd zijn aan illegale activiteiten omtrent wilde dieren.

Ons personeel op de grond is getraind in de Live Animal Regulations van IATA en ons interne beleid voor het meenemen van wilde dieren. Onze werknemers aan de frontlinie zijn getraind in het herkennen en melden van verdachte vracht. We hebben een speciaal meldingskanaal opgezet om onze mensen en partners de mogelijkheden te bieden om illegale handel te stoppen door vertrouwelijke informatie te melden die bedreigde diersoorten kan beschermen.

Naast interne campagnes voor het vergroten van het bewustzijn onder onze werknemers, brengt Emirates dit ook onder de aandacht van onze klanten door regelmatig interviews, natuurprogramma's en films op ice, ons entertainmentsysteem aan boord, te laten zien en artikelen te plaatsen in Open Skies, ons magazine aan boord.

Sinds 2015 worden op vijf van onze A380's, die over 6 continenten vliegen, dieren weergegeven die worden bedreigd door stropen, wat zorgt voor meer bewustzijn op de luchthavens over de hele wereld en onder de miljoenen passagiers die we elk jaar binnen ons netwerk vervoeren. 

We blijven doorgaan met het beschermen van bedreigde diersoorten en weten dat geen enkele entiteit of industrie dit alleen kan bereiken. De strijd tegen illegale handel in wilde dieren vereist de ondersteuning en samenwerking van meerdere partijen, zoals regelgevende instanties, wetshandhaving, douane en grenscontrole, lokale gemeenschappen en bedrijven in de transport- en logistieke markt.