Reisupdates

Controleer de status van een vlucht
Vluchtnummer of route
EK

Nieuwsflash

Laatste update: 8 december 2018, 16:30 Dubai (GMT+4)

Peak holiday travel traffic advisory, plan ample time for journeys

Emirates expects a high number of passenger departures from all airports over the holiday travel period. Passengers travelling from 16 December to 12 January are advised to build in extra time to get to the airport, and to complete airport formalities, including security checks.

Customers are reminded to arrive at the airport at least three hours before their flight departures, and check in no later than 2 hours prior to departure regardless of class of travel. 

Boarding gates open 90 minutes before departure, and boarding starts 45 minutes before each flight. Gates close 20 minutes before departure. If passengers report late, Emirates will not be able to accept them for travel. 

Check-in and gate closure timings will be strictly followed to ensure flights depart on schedule.

Customers are requested to ensure their contact details are correct by visiting Manage Your Booking to receive update notifications.

Customers can also check the status of their flights on emirates.com for latest updates on departure and arrival times of their flights.

Laatste update: 10 januari 2018, 16:31 Dubai (GMT+4)

‘Smart bag’ restricties

In overeenstemming met de IATA voorschriften zijn de volgende restricties van toepassing op alle Emirates vluchten voor het meenemen van ‘smart bags’ als handbagage of als incheckbagage.

Handbagage:

  • ‘Smart bags’ mogen aan boord mee worden genomen indien de batterij verwijderbaar is en de bagage aan de maximaal toegestane afmetingen en gewicht voldoet.
  • De batterij mag geinstalleerd blijven mits de ‘smart bag’ volledig is uitgeschakelt.
  • In het geval dat de batterij niet verwijderbaar is mag de ‘smart bag’ niet mee worden genome naan boord van een Emirates vlucht.

Incheckbagage:

  • ‘Smart bags’ mogen worden ingecheckt mits de batterij is volledig verwijderd. De batterij dient als handbagage aan boord te worden mee genomen.
  • In het geval dat de ‘smart bag’ niet aan de maximaal toegestane afmetingen en gewicht voor handbagage voldoet of mits de batterij niet los kan worden gemaakt mag de ‘smart bag’ niet mee worden genomen op een Emirates vlucht.

Opschorting vlucht

Laatste update: 16 augustus 2018, 11:00 Dubai (GMT+4)

Opschorting vluchten tussen Dubai en Doha met ingang van 6 juni 2017

Op last van de regering van de Verenigde Arabische Emiraten, heeft Emirates haar vluchten naar en van Doha opgeschort, vanaf 6 juni 2017, tot verdere aankondiging.

Alle klanten die op Emirates vluchten naar en van Doha staan geboekt, krijgen alternatieve mogelijkheden, waaronder volledige restituties voor ongebruikte tickets en de mogelijkheid om om te boeken naar andere Emirates bestemmingen.

Klanten die via een reisbureau hebben geboekt, dienen contact op te nemen met hun reisagent.

Klanten die rechtstreeks bij Emirates hebben geboekt, kunnen via www.emirates.com/refund een restitutie aanvragen of contact opnemen met hun lokale Emirates kantoor.

Wij verontschuldigen ons voor het ongemak.

Veiligheidsalarm

Laatste update: 23 januari 2018, 10:14 Dubai (GMT+4)

Nieuwe bagageregels - bagagecontrole en 'smart bags'

Vernieuwde controle ingecheckte bagage

Voor uw veiligheid is de General Department of Airport Security verplicht alle ingecheckte bagage te controleren. Daarom is het mogelijk dat bepaalde bagage tijdens het controleproces kan worden geopend voor verdere inspectie. 

Dubai International Airport, de luchthavenpolitie van Dubai en Emirates hebben ingestemd met een nieuw bagagecontroleproces waarbij klanten niet langer aanwezig hoeven te zijn tijdens de open-tas-inspectie, zodat kan worden voorkomen dat u uw vlucht mist en uw bagage wordt vertraagd. In plaats daarvan zal de luchthavenpolitie van Dubai de tassen openen en inspecteren in de aanwezigheid van een vertegenwoordiger van Emirates.

In het geval deze controle vereist is, wordt uw bagage geopend en de inhoud alleen gecontroleerd op verboden artikelen. Indien artikelen worden aangetroffen die vanwege veiligheids- en beveiligingsproblemen zijn verboden, worden deze in beslag genomen. 

Na afronding van het controleproces wordt de inhoud geretourneerd naar uw bagage en krijgt u een brief van Dubai International Airport met uitleg over de reden voor het openen van uw bagage. In bepaalde situaties kan de klant worden gevraagd om persoonlijk aanwezig te zijn bij de tascontrole. Kijk voor meer informatie op de website van Dubai International Airport. 

Beperkingen 'smart baggage'

In navolging van IATA-regulering zijn de beperkingen voor ingecheckte of handbagage voor alle Emirates-vluchten als volgt:

Voor handbagage:

  • 'Smart bags' mogen worden vervoerd in de cabine als de batterij verwijderbaar is en deze voldoen aan de toegestane afmetingen en het gewicht voor handbagage.
  • De batterij hoeft niet te worden verwijderd, zolang de smart bag volledig is uitgeschakeld.
  • Indien de batterij niet kan worden verwijderd, kan de 'smart bag' niet worden meegenomen op een Emirates-vlucht.

Voor ingecheckte bagage:

  • 'Smart bags' zijn toegestaan als ingecheckte bagage indien de batterij wordt verwijderd en meegenomen naar de cabine.

Operationele veranderingen