ToegankelijkheidsinformatieGa door naar het hoofdgedeelte

Vliegtickets naar Zimbabwe

Politieke stabiliteit en een opkomende economie maken Zimbabwe tot een steeds aantrekkelijkere bestemming voor reizigers die van avontuur houden. Zimbabwe is één van de meest diverse landen van Afrika en kent 16 officiële talen, en de mensen die er wonen zijn vriendelijk en graag bereid u tips te geven over hun favoriete lokale plekken.

Regelmatige vluchten op de hoofdstad van Zimbabwe, Harare, maken het land relatief makkelijk bereikbaar, daarna is het aan u om de wildernis te gaan ontdekken.

De beste plek om te beginnen is in één van de 8 nationale parken van het land. Victoria Falls National Park is het beroemdste, Hwange National Park het grootste. Maar u kunt natuurlijk ook naar Matobo National Park, Chimanimani National Park of naar Mana Pools, een Werelderfgoedsite van UNESCO. Raften op de rivier de Zambezi door de Batoka Gorge onder de Victoriawatervallen brengt u langs intimiderende stroomversnellingen zoals Boiling Point, Washing Machine en Devil's Cataract. Aan de andere kant komt u er doorweekt uit maar met een glimlach op uw gezicht. Ga erheen tussen juli en februari om er het beste uit te halen.

Zimbabwe heeft ook een aantal prachtige safari's in de aanbieding, met zebra's, gnoes, giraffen en de 'Grote Vijf' - olifant, buffel, leeuw, luipaard en neushoorn - die allemaal in hun natuurlijke omgeving leven. Het is zelfs zo dat ongeveer 15 procent van het land gereserveerd is voor nationale parken en wildreservaten, dus het kan bijna niet anders of u krijgt iets indrukwekkends te zien.

Het land heeft ook geschiedenis, zo zijn de ruïnes van Great Zimbabwe in Masvingo een bezoekje waard. U ziet er de stenen resten van het Koninkrijk van Zimbabwe die dateren uit de periode tussen 1300 en 1600. Andere interessante bezienswaardigheden zijn onder meer de ruïnes van Khami, Danamombe en Naletale.

Onze bestemmingen in Zimbabwe
Ga naar Harare en geniet van een stad die moderne architectuur probleemloos combineert met het nabijgelegen Afrikaanse natuurschoon.

De Emirates-ervaring

Als u met Emirates vliegt, heeft u meer dan alleen uw bestemming om naar uit te kijken