ToegankelijkheidsinformatieGa door naar het hoofdgedeelte

Vliegtickets naar Zambia

Het grootste deel van de bevolking van Zambia concentreert zich rond Lusaka, de hoofdstad. Het Christendom is de officiële godsdienst, maar veel van de verschillende etnische groeperingen en stammen hebben hun eigen religie, met ceremonies die zowel spectaculair zijn als stof tot nadenken geven.

Waarschijnlijk brengt u de meeste tijd door in de wildernis. Er zijn bijzonder veel mogelijkheden voor buitenactiviteiten en veel ervan spelen zich af rond de drie rivieren die het land doorkruisen: de Kafue, de Luangwa en de Zambezi. Zambia is een tropisch land maar in de bergen kan het koud worden.

Watervallen zijn ook een grote bezienswaardigheid in Zambia. Het kan een flinke tocht zijn om er te komen, maar ze zijn zeer indrukwekkend wanneer u er eindelijk bent. De beroemdste zijn de Victoriawatervallen, maar ook de Kalambo-, de Kundalila-, de Lumangwe- en de Ngonyewatervallen zijn populaire bestemmingen. Als uw vlucht naar Zambia 's nachts is geland maar u het land overdag vanuit de lucht wilt zien, is een helikoptervlucht over de Victoriawatervallen wellicht een goed idee. Maar u kunt ook over de Bakokakloof vliegen, in de kloof zelf abseilen of gaan kajakken of raften op de Zambezi.

En dan zijn er natuurlijk de wilde dieren. In Zambia kunt u één van de beste safari's ter wereld ondernemen: alles van wandelingen langs de leeuwen of ontmoetingen met cheeta's tot ontspannen paardrijden door de bossen. U kunt uitkijken naar enkele van de 779 inheemse vogelsoorten van het land, in een 4x4 op safari gaan met een gids, of gewoon rondlopen en ontdekken wat er te zien valt.

Onze bestemmingen in Zambia
Bezoek Lusaka en leer een stad kennen die een geweldige ontwikkeling doormaakt.

De Emirates-ervaring

Als u met Emirates vliegt, heeft u meer dan alleen uw bestemming om naar uit te kijken