Ga door naar het hoofdgedeelteToegankelijkheidsinformatie
  1. Homepage
  2. Onze bestemmingen
  3. Europa
  4. Vliegtickets naar Zweden

Vliegtickets naar Zweden

De hoofdstad Stockholm is een uitstekend vertrekpunt van uw reis naar Zweden, met de middeleeuwse, geplaveide straten van Gamla Stan en het nachtleven dat behoort tot de meest trendy scenes van Europa.

Ondanks de kille winters is Zweden ook een geweldige bestemming om het buitenleven te ontdekken. Neem vluchten naar Zweden tijdens de zomer, wanneer het lijkt alsof de zon nooit ondergaat, en verken de archipel van Stockholm op de fiets, of ga gewoon ontspannen picknicken in de tuinen van één van de kastelen.

In Göteborg is het minder druk dan in de hoofstad, maar het is wel de thuishaven van net zoveel cultuur en stijl. Ontdek de stad door de efficiënte tram te nemen en maak kennis met geweldige kledingboetiekjes, een zinderende kunst- en muziekscene en een onweerstaanbare cafécultuur. Vergeet niet om mee te doen met 'fika', het Zweedse woord voor koffie drinken en zoetigheden eten met vrienden.

Zodra u de steden verlaat, ervaart u het ongerepte landschap zoals u dat in avonturiersverhalen tegenkomt. Ga naar het noorden van het land, naar Lapland waar u de Sami kunt bezoeken, die al duizenden jaren in de arctische regio's van de wereld leven. In het verleden was deze inheemse bevolking een stam van nomaden die hun kost verdienden met rendieren, en veel van hen omarmen nog steeds deze traditionele levenswijze. U vindt de meeste Sami in het dorp Sirkas in Jokkmokk.

In het zuiden moet u beslist de fascinerende bestemming Malmö bezoeken. Het is een kleine, vriendelijke plaats met een paar erg goede restaurants, maar wat de stad echt speciaal maakt zijn de initiatieven die deze moderne stad zo milieuvriendelijk maken als maar mogelijk is. Er is bijvoorbeeld een ontmantelde scheepswerf die omgetoverd is tot een ongelofelijk milieuvriendelijk woongebied.

Onze bestemmingen in Zweden
Er is geen twijfel mogelijk - de Zweedse hoofdstad is één van de mooiste steden ter wereld.

De Emirates-ervaring

Als u met Emirates vliegt, heeft u meer dan alleen uw bestemming om naar uit te kijken