Ga door naar het hoofdgedeelteToegankelijkheidsinformatie

Vliegtickets naar Iran

Er is al meer dan 5.000 jaar beschaving in het land aanwezig dat de Islamitische Republiek Iran nu zijn thuis noemt. Het heeft al vele soorten beschavingen zien komen en gaan, van het oude Elamitische Rijk tot de Iraanse Meden, het Achaemenische Rijk van Cyrus de Griek, de Islamitische Gouden Eeuw en de Iraanse Revolutie, dat tot de Islamitische republiek leidde dat het nu is. Dankzij de enorme olierijkdom van Iran en zijn positie in het Midden-Oosten kan Iran veel invloed uitoefenen in de politiek van de regio en de hele wereld.

Er zijn regelmatig vluchten naar Iran van over de hele wereld, en Teheran, de hoofdstad met 8,3 miljoen inwoners, is de beste plek om te beginnen. Het is een winkelparadijs: verlies uzelf in bazaars waar bergen saffraan en andere kruiden te koop zijn, en ook prachtige tapijten en andere traditionele spullen. U vindt deze markten in de smalle straatjes naast andere bezienswaardigheden zoals het Jewellery Museum, de Azadi Tower, het Tehran Museum of Contemporary Art en de Jameh Bazaar (die op vrijdag open is). Er zijn veel luxe hotels waar u tijdens uw reis kunt verblijven, zoals het Tehran Grand Hotel en het Safir Hotel, die allebei een geweldige uitvalsbasis zijn voor het bezichtigen van de stad.

Verderweg vindt u nog veel meer andere interessante plaatsen om te bezoeken. U kunt bijvoorbeeld naar Isfahan gaan - waar veel bazaars, tuinen, moskeeën en musea te vinden zijn - Mashdad (waar het graf van de beroemde Imam Reza te vinden is) en Shiraz, die zichzelf uitgeroepen heeft tot stad van de poëzie, literatuur en bloemen. Ga de natuur in en u kunt zomaar oog in oog komen te staan met allerlei wilde dieren, zoals gazellen, wolven en panters.

Denk eraan dat, wanneer u ook gaat en of u nu binnen blijft of naar buiten gaat, het klimaat in Iran over het algemeen warm en droog is. U dient u ook aan te passen aan de gebruiken in de lokale cultuur, en dat betekent onder andere dat u zich bescheiden kleedt. Als u zich daaraan houdt, past u zich perfect aan de gebruiken aan.

Onze bestemmingen in Iran
Breng een bezoekje aan Teheran, een stad die barst van de iconische monumenten. Ontmoet daar de vriendelijke lokale bevolking, geniet van gastronomische gerechten en aanschouw het tempo waarmee de modernisering wordt doorgevoerd.

De Emirates-ervaring

Als u met Emirates vliegt, heeft u meer dan alleen uw bestemming om naar uit te kijken