ToegankelijkheidsinformatieGa door naar het hoofdgedeelte

Vliegtickets naar de Ivoorkust

De Ivoorkust is een oase voor natuurliefhebbers. De politieke situatie kan het plannen van uw reis nogal tijdrovend maken, maar u wordt er rijkelijk voor beloond wanneer u naar Ivoorkust vliegt. Abidjan is het commerciële centrum, een stad die bruist van de energie en waarvan de inwoners van feesten houden. De meer landelijke delen van het land zijn niet minder dan imposant te noemen, met weelderige nationale parken, idyllische stranden en groene regenwouden.

Het beste vertrekpunt voor uw reis is Abidjan. Abidjan is één van de meest verwesterde en moderne steden en een metropool met wolkenkrabbers en wijken waarin zowel het zakenleven als het nachtleven een rol spelen. Het is een geweldige plek om uit te gaan - het nachtleven is hier enorm in opkomst en er is op elk moment genoeg te doen - maar de meeste reizigers zullen na een dag of wat verder trekken, klaar om de schoonheid van de natuur van het land te ontdekken. De hoofdstad Yamoussoukro wordt vaak helemaal overgeslagen, ondanks het feit dat de rustige straten van de stad hun eigen, volslagen andere, unieke aantrekkingskracht hebben.

Buiten Abidjan kunt u het ware Ivoorkust ontdekken. De stranden van Assinie en Grand Bassam zijn prachtig en uitnodigend en Grand Bassam beschikt ook over tal van koloniale gebouwen die zich allemaal in een andere staat van onderhoud bevinden, en veel lokale bewoners nemen u graag mee in hun kano's om de mangrovebossen en exotische vogels te laten zien.

Wandelaars trekken naar Man, waar de koele lucht blaast om de bergtoppen en door de valleien van de heuvels, die concurreren met die van Ierland als het gaat om welke het groenste zijn. Klimmers kunnen de Dent de Man op of de Mount Tonkoui, die beide prachtige vergezichten bieden over het weelderige landschap.

Ivoorkust beschikt ook over een aantal mooie nationale parken, waar regenwouden en een ongelofelijke verscheidenheid aan flora en fauna te vinden zijn. In Taï National Park leven meerdere bedreigde diersoorten, waaronder luipaarden en het aandoenlijke dwergnijlpaard, terwijl Comoé National Park alle drie de soorten van de Afrikaanse krokodil huisvest.

Onze bestemmingen in Ivoorkust
Abidjan heeft alle kenmerken van een topbestemming – een overvloed aan cultuur, een bruisende muziekscene en een dynamisch gastronomisch aanbod.

De Emirates-ervaring

Als u met Emirates vliegt, heeft u meer dan alleen uw bestemming om naar uit te kijken