ToegankelijkheidsinformatieGa door naar het hoofdgedeelte

Vliegtickets naar Bangladesh

Terwijl India het merendeel van de reizigers naar het Zuid-Aziatische subcontinent trekt, wordt Bangladesh beschouwd als een meer 'off-the-beaten-track'-bestemming. Dit betekent dat als u een bezoek aan Bangladesh brengt, u nog steeds één van de weinige toeristen daar bent. En met een buitengewoon vriendelijke bevolking, evenals een flinke dosis hemelse gerechten en prachtige landschappen, zult u blij zijn dat u deze keuze heeft gemaakt.

Een bezoek aan Bangladesh begint meestal in Dhaka, een bruisende metropool waar het krioelt van de mensen, en die zowel fascinerend als dynamisch is. De oude stad is een onstuimige mix van verschillende bouwstijlen en smalle straatjes, met de levendige Banga Bazaar aan de ene kant. In de kleine steegjes vol met kraampjes krijgt u pas echt een goed beeld van het leven in Dhaka en kunt u tegelijkertijd wat inkopen doen.

Buiten Dhaka wachten de weelderige theeplantages van Srimangal u op. Of als u op zoek bent naar wat avontuur, ga dan richting de wildernis in het Sundarbans National Park. Hier vindt u tal van rivieren en waterwegen, het grootste mangrovebos ter wereld, en - het spannendste - meer dan 440 Bengaalse tijgers.

Wanneer u door Bangladesh reist, zult u dit veelal per boot doen. Dit land heeft meer dan 700 rivieren en een groot gedeelte van het grondgebied staat tijdens het regenseizoen onder water. Boten zijn beduidend beter dan de soms overvolle bussen en een veel rustigere en ontspannender manier van reizen. Daarbij komt nog dat u zo optimaal kunt genieten van het adembenemende landschap.

Bangladesh is geen rijk land en de toeristische infrastructuur is minimaal, maar als u bereid bent om wat aan comfort in te leveren, zult u op alle vlakken beloond worden met een ongekende reiservaring; eentje die de meeste mensen nooit zullen beleven.

Onze bestemmingen in Bangladesh
De kleurrijke straatkunst, een menigte die gek is op cricket en alles wat u kunt drinken van de geweldigste chai ter wereld, maken Dhaka een plek om te bezoeken.

De Emirates-ervaring

Als u met Emirates vliegt, heeft u meer dan alleen uw bestemming om naar uit te kijken