Ga door naar het hoofdgedeelteToegankelijkheidsinformatie
  1. Homepage
  2. Onze bestemmingen
  3. Afrika
  4. Vliegtickets naar Algerije

Vliegtickets naar Algerije

Als u op zoek bent naar een spectaculaire reisbestemming die nog nauwelijks is aangetast door het toerisme, moet u beslist naar Algerije. Het is deels Afrikaans en deels Europees en zó uitgestrekt (het is het op één na grootste land van Afrika) dat het zelfs bij de meest indrukwekkende bezienswaardigheden niet druk is. U zult er weinig andere toeristen tegenkomen, maar des te meer nieuwsgierige, vriendelijke en u welkom hetende Algerijnen, of u nu de Romeinse ruïnes gaat ontdekken, in de souk van Algiers gaat winkelen of het ongelofelijke landschap van de Sahara gaat bekijken.

In de hoofdstad Algiers vindt u veel Ottomaanse paleizen en oude minaretten, moderne gebouwen en cafeetjes in de schaduw. Het is een stad waar u een paar dagen kunt doorbrengen, terwijl u slentert door de medina en koffie drinkt, of geniet van gegrild lamsvlees gevolgd door een wandeling langs de kust. De witgewassen koloniale gebouwen zijn indrukwekkend, de brede boulevards dateren uit de tijd van de Franse bezetting en de straten waar volop bloemen te vinden zijn, leiden naar de azuurblauwe Baai van Algiers.

Als u iemand bent die graag zijn handdoek zo ver mogelijk neerlegt van andere strandgasten, dan zijn de Algerijnse stranden geknipt voor u. Verlaten, prachtig en immens: dit zijn de stranden waarvan mensen dromen terwijl ze op kantoor aan het werk zijn. Zorg ervoor dat u genoeg foto's maakt.

Buiten Algiers wachten bergen, woestijnen en kusten om ontdekt te worden. De Sahara alleen al is een reden om Algerije te bezoeken, met enorme zandduinen, ravijnen en stenen wouden en een opmerkelijke verzameling prehistorische grottenkunst. Veel reisorganisaties organiseren excursies die een week of langer duren.

Ga ook naar Timgad, een Werelderfgoedsite van UNESCO die honderden jaren onder een meter zand begraven lag. Dankzij het zand zijn een Romeinse militaire kolonie, een stratenplan met triomfboog, een theater, baden, een bibliotheek en meer bewaard gebleven. Het is niet moeilijk om u de straten voor te stellen vol Romeinse soldaten, hoewel de plek vandaag de dag volledig geïsoleerd voelt en bijna spookachtig aandoet.

Onze bestemmingen in Algerije
Algiers - of Al Jazair, zoals de inwoners het noemen - is een stad van fascinerende contrasten, die het traditionele combineert met het moderne.

De Emirates-ervaring

Als u met Emirates vliegt, heeft u meer dan alleen uw bestemming om naar uit te kijken