Alleenreizende minderjarigen

Wanneer uw kind alleen reist, zullen wij er bij elke stap onderweg zijn om ervoor te zorgen dat hun reis een avontuur is

We zorgen dat uw kind een onvergetelijke vlucht heeft. We helpen bij het inchecken, het overstappen en brengen hem of haar naar de ouder of voogd op de eindbestemming.

Onze service voor alleenreizende minderjarigen is voor:

  • kinderen tussen de 5 en 15 jaar oud die alleen reizen;
  • kinderen jonger dan 8 jaar die in een andere reisklasse reizen dan hun ouders of voogd;
  • kinderen ouder dan 8 jaar die in een andere reisklasse reizen dan hun ouders of voogd wanneer zij een kind jonger dan 8 jaar bij zich hebben.

Onze service voor kinderen die vliegen zonder begeleiding

Hulp op de luchthaven

Een gespecialiseerd lid van ons team vangt uw kind op bij de speciale incheckbalie en begeleidt hem of haar door de luchthaven tot aan het moment waarop we uw kind overdragen aan de bemanning aan boord.

Instapprioriteit

Families en alleenreizende minderjarigen stappen altijd als eerste in het vliegtuig. Daardoor hebben zij meer tijd om plaats te nemen, en ons cabinepersoneel kan hen helpen bij het opbergen van hun handbagage en hen op hun gemak stellen.


Speciale lounges voor kinderen zonder begeleiding

Wanneer u uw jonge soloreiziger afzet op Dubai International Airport, kunt u hem of haar meteen naar de lounge voor alleenreizende minderjarigen brengen, vlak bij de incheckbalies. Onze medewerkers checken uw kind daar in en begeleiden hem of haar naar onze speciale vertreklounges voor alleenreizende kinderen.

Onze lounges voor alleenreizende minderjarigen bieden comfortabele stoelen, games en tv's met entertainment, en snacks en drankjes om uw kleintje bezig te houden. In de lounges bevinden zich ook toiletten voor kinderen.

Als u kind wat langer moet wachten op een aansluitende vlucht nemen we hem of haar mee naar de lounges voor alleenreizende minderjarigen, voordat we hem of haar overdragen aan onze bemanning. En als uw kind bij ons is rond etenstijd, neemt een van onze medewerkers hem of haar mee om te gaan eten en brengt hem of haar daarna weer terug naar de lounge.


Zorg aan boord

We staan klaar om ervoor te zorgen dat de reis van uw jonge reiziger zo leuk mogelijk verloopt. Laat ons bij het boeken weten wat voor maaltijd uw kind het liefst heeft en of hij of zij bij het raam of aan het gangpad wil zitten. Als hij of zij jarig is, bestel dan van tevoren gebak zodat onze bemanning dit samen met uw kind kan vieren. We hebben ook een Polaroidcamera aan boord, zodat uw jonge vliegenier een herinnering aan de reis mee naar huis kan nemen.

Ondersteuning bij aankomst

Wanneer uw kind aankomt, is een lid van ons gespecialiseerde team aanwezig om hem of haar te begroeten bij de deur van het vliegtuig. Wij helpen kinderen door de luchthaven voordat ze aankomen bij hun ouders of wettelijke voogd.


Wat is het tarief voor een alleenreizende minderjarige?

U kunt onze service voor alleenreizende minderjarigen gebruiken wanneer u het tarief betaalt voor een volwassene. Anders kunnen kinderen jonger dan 12 jaar niet zonder begeleiding reizen.

Als u in een andere reisklasse dan uw kind reist, vragen wij u voor het comfort van andere passagiers bezoekjes aan de andere klasse tot een minimum te beperken.

Hoe boekt u de solovlucht van uw kind

Bij het boeken van een tarief voor een kind jonger dan 12 jaar, moet u onze service voor alleenreizende minderjarigen regelen, tenzij er bewijs is van een volwassene die met hen reist.

Neem contact met ons op via uw lokale kantoor van Emirates voor het regelen van de service.
Bekijk onze veelgestelde vragen voor meer informatie over de algemene voorwaarden van onze service voor alleenreizende minderjarigen.

Meer informatie

U vindt meer informatie over reizen met kinderen in onze Veelgestelde vragen over speciale zorg.