Alles over gevaarlijke goederen

Gevaarlijke goederen zijn artikelen of stoffen die het vliegtuig of de mensen aan boord in gevaar kunnen brengen. Deze mogen niet worden vervoerd als ingecheckte of handbagage. Bekijk de uitzonderingen in deze tabel.

Zoeken

Verboden artikelen

Verboden artikelen zijn spullen of stoffen die een gevaar voor de gezondheid en veiligheid van passagiers kunnen opleveren of mogelijk schade kunnen toebrengen aan het vliegtuig. U wordt verzocht dergelijke artikelen niet mee te nemen om enig ongemak te voorkomen. Artikelen die aan beperkingen onderhevig zijn, zijn spullen of stoffen die een gevaar voor de gezondheid en veiligheid van passagiers kunnen opleveren of mogelijk schade kunnen toebrengen aan het vliegtuig.

Emirates verbiedt het vervoer van alle hoverboards (met of zonder verwijderde lithiumbatterijen) als ingecheckte of handbagage.

Bekijk ook deze lijst met verboden artikelen: Verboden artikelen door EC Aviation Security.


Bijgewerkt in juni 2018

Wat mag ik zoal meenemen

Alcohol

Alcohol

Ingecheckte bagage Ja
Handbagage Ja

Alcoholische dranken in winkelverpakking met meer dan 24% maar niet meer dan 70% alcohol, in verpakkingen van maximaal 5 liter, en een totale netto hoeveelheid per persoon van 5 liter.

Geïsoleerde verpakkingen met gekoelde vloeibare stikstof

Ingecheckte bagage Ja
Handbagage Ja

Geïsoleerde verpakkingen met gekoelde vloeibare stikstof (dry shipper), volledig geabsorbeerd in poreus materiaal, mogen alleen ongevaarlijke stoffen bevatten.

Batterijen en apparaten die werken op batterijen

Batterijen

Ingecheckte bagage Nee
Handbagage Ja

Reservebatterijen of losse batterijen, waaronder lithiummetaal- of lithiumion-(knoop)batterijen voor draagbare elektronische apparatuur mogen alleen worden meegenomen in de handbagage. Artikelen die in de eerste plaats als voedingsbron dienen, bijvoorbeeld powerpacks, worden beschouwd als reservebatterijen. Deze batterijen moeten afzonderlijk worden verpakt om kortsluiting te voorkomen. Elke passagier mag maximaal 20 reservebatterijen meenemen.

Batterijen, reserve of los, van meer dan 100 wattuur of met een lithium inhoud van meer dan 2 gram

Hiervoor is goedkeuring vereistNeem contact met ons op

Lithiumbatteriijen, reserve of los, van meer dan 100 wattuur maar niet meer dan 160 wattuur voor consumentenelektronica en draagbare medische elektronische apparatuur, of met een lithiuminhoud van meer dan 2 gram maar niet meer dan 8 gram, maar alleen voor draagbare medische elektronische apparatuur. Maximaal twee reservebatterijen, alleen in handbagage. Deze batterijen moeten afzonderlijk worden verpakt om kortsluiting te voorkomen.

Brandstofcellen

Ingecheckte bagage Nee
Handbagage Ja

Brandstofcellen die brandstof bevatten, voor gebruik als energiebron van draagbare elektronische apparatuur (bijv. camera's, mobiele telefoons, laptops en camcorders).

Brandstofpatronen

Ingecheckte bagage Ja
Handbagage Ja

Reservebrandstofpatronen voor draagbare elektronische apparatuur.

Draagbare elektronische apparatuur met lekvrije batterijen

Ingecheckte bagage Ja
Handbagage Ja

Draagbare elektronische apparatuur met lekvrije batterijen: de batterijen moeten voldoen aan de IATA Dangerous Goods Regulations Special Provision A67 en moeten een voltage van maximaal 12 volt hebben en niet meer dan 100 wattuur. Er zijn maximaal 2 reservebatterijen toegestaan.

Drones

Ingecheckte bagage Ja
Handbagage Nee

Om veiligheidsredenen zijn drones niet toegestaan als handbagage. Drones worden alleen geaccepteerd als ingecheckte bagage. Als uw ingecheckte bagage een drone bevat, wordt u gevraagd de lithiumbatterijen in uw drone te beveiligen of deze te verwijderen en mee te nemen in uw handbagage. Deze regel is ook van toepassing wanneer u overstapt vanuit een vlucht van een andere luchtvaartmaatschappij die drones wel accepteert als handbagage.

Elektronische apparatuur met lithiumbatterijen

Hiervoor is goedkeuring vereistNeem contact met ons op

Elektronische apparatuur met lithiumbatterijen. Lithium-ionbatterijen voor draagbare (waaronder medische) elektronische apparatuur met een aangegeven hoeveelheid wattuur van meer dan 100 wattuur maar niet meer dan 160 wattuur. Alleen voor draagbare medische elektronische apparatuur: lithium-metaalbatterijen met een lithiuminhoud van meer dan 2 gram maar niet meer dan 8 gram.

E-sigaretten

Ingecheckte bagage Nee
Handbagage Ja

E-sigaretten (inclusief e-cigaren, e-pijpen, draagbare elektronische wierookbrander (parfum) of andere persoonlijke vaporizers) met batterijen moeten individueel worden beschermd om onbewuste activering te voorkomen.

Interne verbrandings- of brandstofcelmotoren

Ingecheckte bagage Ja
Handbagage Nee

Interne verbrandings- of brandstofcelmotoren moeten voldoen aan de vereisten van de IATA Dangerous Goods Regulations Special Provision A70 die bepaalt dat de motor geen brandstof mag bevatten.

Kooktoestellen en brandstoftanks

Hiervoor is goedkeuring vereistNeem contact met ons op

Kooktoestellen en brandstoftanks die een brandbare vloeibare brandstof hebben bevat met een lege brandstoftank en/of brandstofhouder mogen worden meegenomen, mits de vloeibare brandstof volledig is afgetapt uit de brandstoftank van het kooktoestel en/of de brandstofhouder, en indien er maatregelen zijn genomen om gevaar uit te sluiten.

Lithiumbatterijen: Beveiligingsapparatuur

Hiervoor is goedkeuring vereistNeem contact met ons op

Lithiumbatterijen: Beveiligingsapparatuur met lithiumbatterijen wordt alleen geaccepteerd in overleg met Group Security.

Lithiumbatterijen: Draagbare elektronische apparaten

Ingecheckte bagage Ja
Handbagage Ja

Lithiumbatterijen: Draagbare elektronische apparaten die lithiummetaal- of lithiumioncellen of -batterijen bevatten, waaronder medische apparatuur zoals draagbare zuurstofconcentrators (POC's) en consumentenelektronica, zoals camera's, mobiele telefoons, laptops en tablets die door passagiers of bemanningsleden worden meegenomen voor persoonlijk gebruik. Voor lithiummetaalbatterijen mag het gehalte lithiummetaal maximaal 2 gram bedragen, en lithiumionbatterijen mogen een capaciteit van maximaal 100 wattuur hebben. Elke passagier mag maximaal 15 elektronische apparaten meenemen.

Smart bags met verwijderbare batterijen

Ingecheckte bagage Ja
Handbagage Ja

Smart bags mogen worden vervoerd in de cabine als de batterij verwijderbaar is en de koffer voldoet aan de toegestane afmetingen en het gewicht voor handbagage. De batterij hoeft niet te worden verwijderd, zolang de smart bag maar volledig is uitgeschakeld. Smart bags mogen worden vervoerd als ingecheckte bagage zolang de batterij is verwijderd en mee wordt genomen in de cabine. Als de smarts bags groter of zwaarder zijn dan toegestaan voor de betreffende route, of wanneer de batterij niet kan worden verwijderd, dan mogen deze niet worden vervoerd aan boord van een Emirates-vlucht.

Medische items

Radio-isotopische pacemakers

Ingecheckte bagage Ja
Handbagage Ja

Radio-isotopische pacemakers of andere apparaten, waaronder die met lithiumbatterijen, geïmplanteerd of bevestigd op het lichaam, of radiofarmaceutische producten binnen het lichaam ten gevolge van een medische behandeling.

Specimens, niet-besmettelijk

Ingecheckte bagage Ja
Handbagage Ja

Specimens, niet-besmettelijk, verpakt in kleine hoeveelheden ontvlambare vloeistof moeten voldoen aan de IATA Dangerous Goods Regulations Special Provision A180 (informatie over de speciale verpakkingsvereisten voor zulke specimens kunt u vinden in de IATA Dangerous Goods Regulations).

Thermometer of barometer gevuld met kwik

Hiervoor is goedkeuring vereistNeem contact met ons op

Thermometers of barometers gevuld met kwik, vervoerd door een vertegenwoordiger van een weerinstituut van de overheid of andere gelijkwaardige officiële instelling, moeten worden verpakt in een stevige verpakking met een gesealde binnenvoering of zak van stevig lekbestendig materiaal dat ongevoelig is voor kwik, waardoor voorkomen wordt dat kwik gaat lekken, ongeacht de positie waarin de verpakking zich bevindt.

Thermometer, medisch of klinisch

Ingecheckte bagage Ja
Handbagage Nee

Thermometer, medisch of klinisch wanneer met kwik gevuld, een (1) per persoon voor persoonlijk gebruik, moet vervoerd worden in een beschermende houder.

Zuurstof- of luchtcilinders (gasvormig)

Hiervoor is goedkeuring vereistNeem contact met ons op

Zuurstof- of luchtcilinders (gasvormig) voor medisch gebruik. Het brutogewicht van de cilinder mag maximaal 5 kilo bedragen. Let op: er mogen geen vloeibare zuurstofsystemen worden vervoerd.

Patronen, cilinders en spuitbussen met samengeperst gas

Gaspatronen, klein, niet-ontvlambaar

Hiervoor is goedkeuring vereistNeem contact met ons op

Gaspatronen, klein, niet-ontvlambaar, wanneer ze koolzuurgas of een ander gas uit klasse 2.2 bevatten. Tot twee (2) kleine patronen die zich bevinden in een zelfopblaasbare veiligheidsuitrusting zoals een reddingsvest. Maximaal een (1) uitrusting per klant en maximaal twee (2) kleine reservepatronen per persoon, maximaal vier (4) patronen met een watercapaciteit van 50 milliliter voor andere uitrustingen.

Krultangen die koolwaterstofgas bevatten

Ingecheckte bagage Ja
Handbagage Ja

Krultangen die koolwaterstofgas bevatten, maximaal een (1) per klant of bemanningslid, op voorwaarde dat de veiligheidskap over het warmte-element is geplaatst. Deze krultangen mogen nooit aan boord van het vliegtuig worden gebruikt. Gaspatronen voor deze krultangen zijn niet toegestaan in ingecheckte of handbagage.

Lawinerugzak

Hiervoor is goedkeuring vereistNeem contact met ons op

Lawinerugzak, een (1) per persoon, met een vulpatroon met samengeperst gas, klasse 2.2. Mag ook uitgerust zijn met een pyrotechnisch ontstekingsmechanisme dat maximaal 200 milligram netto van klasse 1.4S bevat. De rugzak moet zodanig worden ingepakt dat deze niet per ongeluk geactiveerd kan worden. De airbags in de rugzakken moeten uitgerust zijn met overdrukventielen.

Niet-ontvlambare, niet-giftige verstuivers die vallen onder klasse 2.2

Ingecheckte bagage Ja
Handbagage Nee

Niet-ontvlambare, niet-giftige verstuivers van klasse 2.2., zonder aantoonbare gevaren, voor sport- of thuisgebruik. De totale netto hoeveelheid niet-radioactieve medicinale of toiletartikelen en niet-ontvlambare, niet-giftige verstuivers in klasse 2.2 bedraagt maximaal 2 kilo of 2 liter, en de netto hoeveelheid van elk afzonderlijk item bedraagt maximaal 0,5 kilo of 0,5 liter. De spuitknop van een verstuiver moet van een dop of andere bescherming zijn voorzien om te voorkomen dat de inhoud per ongeluk wordt verspreid.

Poeder

Poederachtige substanties

Ingecheckte bagage Ja
Handbagage Nee

Alle vluchten naar, via of vanuit de Verenigde Staten, en vanuit of via Australië en Nieuw-Zeeland, zijn onderhevig aan verscherpte veiligheidsmaatregelen. Dit is in overeenstemming met de nieuwe veiligheidsrichtlijnen van de Amerikaanse Transport Security Administration (TSA), de Australische Government’s Department of Home Affairs en de Civil Aviation Authority van Nieuw-Zeeland.

Onder de nieuwe richtlijnen voor vluchten naar Amerikaanse bestemmingen geldt dat poederachtige stoffen in verpakkingen van 350 milliliter/gram of meer moeten worden ingecheckt, en niet als handbagage of tussen de bezittingen in de cabine mogen worden meegenomen. Deze items worden in beslag genomen in Dubai (DBX), in Milaan (MXP) en in Athene (ATH), afhankelijk van het laatste punt van vertrek. Poeders onder 350 milliliter/gram kunnen extra worden gecontroleerd.

Voor babypoeder, medicijnen en menselijke resten geldt een uitzondering. Poederachtige stoffen die zijn aangekocht in taxfree winkels moeten in gesealde plastic zakjes worden aangeboden, samen met het aankoopbewijs.

Rolstoelen en mobiliteitshulpmiddelen met accu's

Mobiliteitshulpmiddelen

Hiervoor is goedkeuring vereistNeem contact met ons op

Mobiliteitshulpmiddelen: Batterijgedreven rolstoelen of vergelijkbare vervoersmiddelen met lekvrije natte accu's of accu's die voldoen aan Special Provision A123 of A199 van de IATA Dangerous Goods Regulations, mits de batterijen zijn beschermd tegen kortsluiting, bijv. doordat ze zijn verpakt, en veilig bevestigd aan de rolstoel of een ander mobiliteitshulpmiddel.

Mobiliteitshulpmiddelen

Hiervoor is goedkeuring vereistNeem contact met ons op

Mobiliteitshulpmiddelen: Batterijgedreven rolstoelen of soortgelijke vervoersmiddelen met accu's die niet beveiligd zijn tegen lekken of met lithiumaccu's, mits de rolstoel of het vervoersmiddel rechtop ingeladen, opgeborgen, vastgezet en weer uitgeladen kan worden zodat de accu in de rolstoel kan blijven zitten. De accupolen moeten worden beschermd tegen kortsluiting, bijv. doordat ze verpakt zijn, en de accu moet veilig zijn bevestigd aan de rolstoel of een ander vervoersmiddel. Er gelden extra restricties voor lithiumbatterijen. Deze kunt u opvragen bij Emirates. We raden aan van tevoren afspraken te maken met Emirates.

Mobiliteitshulpmiddelen: lithium-ionaccu's (inklapbaar)

Hiervoor is goedkeuring vereistNeem contact met ons op

Mobiliteitshulpmiddelen: Mobiliteitshulpmiddelen met lithium-ionaccu's (inklapbaar), de lithium-ionaccu moet worden verwijderd en meegenomen in de cabine. De accu's van een dergelijke rolstoel mogen niet meer dan 300 wattuur bevatten. Voor een apparaat dat is uitgerust met twee accu's geldt dat elke accu afzonderlijk maximaal 160 wattuur mag bevatten. In de cabine mogen een extra reserveaccu van maximaal 300 wattuur of twee reserveaccu's van elk maximaal 160 wattuur worden meegenomen.

Persoonlijke gemotoriseerde vervoermiddelen

Verboden

Om veiligheidsredenen accepteren wij geen persoonlijke gemotoriseerde vervoermiddelen zoals hoverboards en mini-Segways op onze vluchten. Emirates verbiedt het meenemen van alle soortgelijke apparaten - met of zonder batterijen - als ingecheckte of handbagage. Deze regel is zelfs van toepassing wanneer u vanuit een vlucht van een andere luchtvaartmaatschappij die ze wél accepteert, overstapt op een van onze vluchten.

Wapens, munitie en explosieven

Artikelen die explosieven bevatten

Verboden

Vuurwerk en andere voorwerpen die explosieven bevatten, zoals knalbonbons, rotjes, vuurpijlen, trektouwtjes en sterretjes, mogen niet als handbagage of ingecheckte bagage worden meegenomen.

Elektrische schokwapens

Verboden

Elektrische schokwapens (bijv. tasers) die gevaarlijke goederen bevatten zoals explosieven, samengeperste gassen, lithiumbatterijen enz., zijn verboden in handbagage en ingecheckte bagage, en mogen niet worden meegedragen op het lichaam.

Munitie

Hiervoor is goedkeuring vereistNeem contact met ons op

Munitie (patronen voor wapens), veilig verpakt (alleen klassen 1.4S, UN 0012 of UN 0014) en maximaal 5 kilo bruto gewicht per persoon, voor eigen gebruik. De toegestane hoeveelheid voor meerdere passagiers mag niet worden gecombineerd in één of meerdere verpakkingen.

Zelfverdedigingsmiddelen

Verboden

Zelfverdedigingsmiddelen zoals mace- of pepperspray die een irriterende of uitschakelende stof bevatten, zijn verboden om op het lichaam met u mee te dragen en mee te nemen in zowel ingecheckte als handbagage.

Wetenschappelijk, professioneel en persoonlijk

Attachékoffers

Verboden

Beveiligingsattachékoffers, geldkistjes, geldzakken enz. die gevaarlijke goederen bevatten, zoals lithiumbatterijen en/of pyrotechnisch materiaal zijn ten strengste verboden, behalve indien de luchtvaartmaatschappij toestemming heeft verleend.

Droogijs (koolzuurgas, vast)

Hiervoor is goedkeuring vereistNeem contact met ons op

Droogijs (koolzuurgas, vast), maximaal 2,5 kilo per persoon, wanneer het gebruikt wordt om beperkt houdbare items in te pakken die niet vallen onder deze regels, in ingecheckte of handbagage, mits de verpakking het vrijlaten van koolzuurgas toelaat. Ingecheckte bagage moet een label hebben met daarop vermeld 'droogijs' of 'koolzuurgas, vast' plus het nettogewicht van het droogijs of de vermelding dat het pakket 2,5 kilo of minder droogijs bevat.

Lampen

Ingecheckte bagage Ja
Handbagage Ja

Energiezuinige lampen in winkelverpakking bedoeld voor persoonlijk of thuisgebruik.

Meetapparatuur voor chemische stoffen

Hiervoor is goedkeuring vereistNeem contact met ons op

Meetapparatuur voor chemische stoffen, apparatuur die niet meer radioactief materiaal bevat dan de limieten zoals gespecificeerd in de IATA Dangerous Goods Regulations Table 10.3.C, bijv. een Chemical Agent Monitor (CAM) en/of Rapid Alarm & Identification Device Monitor (RAID-M), veilig verpakt en zonder lithiumbatterijen, wanneer deze worden meegenomen door medewerkers van de Organization for the Prohibition of Chemical Weapons (OPCW) op officiële reizen.

Niet-radioactieve medicinale of toiletartikelen

Ingecheckte bagage Ja
Handbagage Ja

Niet-radioactieve medicinale of toiletartikelen (waaronder verstuivers), zoals haarspray, parfum, eau-de-toilette en medicijnen die alcohol bevatten. De totale netto hoeveelheid niet-radioactieve medicinale of toiletartikelen en niet-ontvlambare, niet-giftige verstuivers in klasse 2.2 bedraagt maximaal 2 kilo of 2 liter, en de netto hoeveelheid van elk afzonderlijk item bedraagt maximaal 0,5 kilo of 0,5 liter. De spuitknop van een verstuiver moet van een dop of andere bescherming zijn voorzien om te voorkomen dat de inhoud per ongeluk wordt verspreid.

Permeatie-apparatuur

Ingecheckte bagage Ja
Handbagage Nee

Permeatie-apparatuur voor het ijken van metingsapparatuur voor de luchtkwaliteit moet voldoen aan de IATA Dangerous Goods Regulations Special Provision A41 (waarin de verpakkingsvereisten worden beschreven).

Veiligheidslucifers (een klein doosje) of een kleine aansteker

Verboden

Veiligheidslucifers (een klein doosje) of een kleine aansteker die geen andere niet-geabsorbeerde vloeibare brandstof bevat, behalve vloeibaar gas, en die wordt meegenomen voor persoonlijk gebruik. Aanstekerbrandstof en navullingen voor aanstekers mogen niet worden meegenomen, en niet in ingecheckte of handbagage zitten. Let op: 'Strike anywhere'-lucifers, blauwe vlam- of sigaaraanstekers zijn verboden.

Warmteproducerende artikelen

Hiervoor is goedkeuring vereistNeem contact met ons op

Warmteproducerende artikelen met batterijen die extreme hitte kunnen produceren en brand kunnen veroorzaken wanneer ze worden geactiveerd, bijv. zaklampen voor onderwater (duiklampen) en soldeerbouten, mits het warmteproducerende onderdeel van de batterij afzonderlijk is verpakt zodat het per ongeluk activeren tijdens vervoer wordt voorkomen. Alle losse batterijen moeten zijn beschermd tegen kortsluiting.