Bagagestatus

Vertraagde en beschadigde bagage

Controleer de gegevens en de status van uw bagage

Om informatie over uw vertraagde bagage weer te geven, dient u uw PIR-referentienummer (dat uit 10 tekens bestaat) en uw achternaam in te voeren, en op Indienen te klikken. 

Controleer de gegevens en status van uw bagage

Gerelateerde vragen

Wat moet ik doen als mijn bagage vertraagd is?

Wanneer u uw bagage niet kunt vinden in de terminal van de luchthaven, moet u als eerste naar de bagageservicebalie gaan. Gewoonlijk vindt u de balie in de aankomsthal, vlakbij de bagagebanden.

Wanneer u daar bent, moet u een formulier invullen. Dit formulier heeft een uniek referentienummer, wat ons helpt uw bagage zo snel en efficiënt mogelijk op te sporen. Hoe meer informatie u ons kunt geven over uw bagage - kleur, merk, opvallende kenmerken en meer - hoe beter.

Voer in de online bagagetracker uw referentienummer in. U krijgt van ons een nummer waarmee u uw bagage kunt volgen, en u kunt dat nummer ook gebruiken om uw gegevens of het afleveradres te wijzigen, mocht dat nodig zijn.

Nadat u het formulier heeft ingevuld, hoeft u verder niets te doen. Wij gaan aan de slag om uw bagage terug te vinden en nemen contact met u op zodra deze gevonden is.

 

Wat gebeurt er daarna?

We doen ons uiterste best om uw bagage bij u terug te bezorgen, en dit gebeurt bij de meeste vertraagde items ook binnen drie dagen.

Als u uw bagage niet binnen drie dagen heeft ontvangen, moet u een bagage-inventarisatieformulier invullen(link opent een pdf in een nieuw tabblad). U krijgt dit formulier uitgereikt zodra u melding doet van uw vertraagde bagage. Met deze gedetailleerde gegevens kunnen we nog gerichter zoeken naar uw bagage.

Om dit proces in gang te zetten, moet u de volgende documenten naar het e-mailadres op het formulier sturen:

  • uw ingevulde bagage-inventarisatieformulier
  • een kopie van uw identiteitsbewijs (met foto)
  • kopieën van bonnetjes voor kleren die u gekocht heeft omdat uw bagage vertraagd was, mocht u die hebben of de bonnetjes voor items in de bagage (bijvoorbeeld een bon van een trouwjurk)
  • de bon voor uw extra bagage, indien u boven op de standaard toegestane bagage extra bagage had

We raden u aan om alvast een claim in te dienen bij uw reisverzekeraar.

Zodra we uw bagage hebben getraceerd en deze door de douane is vrijgegeven, zullen we ons best doen om de bagage binnen een paar uur (afhankelijk van de afstand) bij u af te leveren. We nemen direct contact met u op om een geschikte aflevertijd af te spreken.

Voor internationale vluchten kan het zijn dat u ook lokaal aangifte moet doen bij de douane. Daarnaast schrijft de wetgeving in sommige landen voor dat we uw bagage niet bij u mogen afleveren en dat u deze zelf van de luchthaven moet afhalen. Als dit voor uw bagage het geval is, stellen wij u hiervan zo snel mogelijk na indiening van uw claim op de hoogte.

 

Wat moet ik doen als mijn bagage beschadigd is?

Als uw bagage beschadigd arriveert, helpen we u bij de bagageservicebalie van de luchthaven. U moet daar een formulier invullen.

 

Wat moet ik doen als ik spullen mis uit mijn bagage?

Volg dezelfde stappen als hierboven vermeld als u ontdekt dat u spullen mist uit uw bagage.

Als uw vlucht afkomstig is uit de Verenigde Staten, kan het zijn dat de Transport Security Administration (TSA) spullen uit uw koffer heeft verwijderd die als smokkelwaar of gevaarlijk worden aangemerkt. U kunt bij de TSA een claim indienen(link opent een externe website in een nieuw tabblad) om na te vragen of dit het geval is.

Als u de luchthaven heeft verlaten zonder een formulier in te vullen voor een van bovenstaande gevallen, neem dan zo snel mogelijk contact op met uw lokale Emirates-kantoor.

 

Hoe kan ik laten weten dat ik iets aan boord heb laten liggen?

Als u een eigendom aan boord van één van onze vliegtuigen bent verloren, neem dan contact op met het kantoor voor gevonden voorwerpen op het vliegveld waar uw vlucht geland is. U kunt ook de complete lijst van luchthavens waarop Emirates vliegt bekijken voor de contactgegevens van de luchthaven waar u bent geland. De klantenservice van de luchthaven kan u verder helpen.

 

Tips voor ingecheckte bagage

Veel bagage lijkt op elkaar, dus is het belangrijk om te voorkomen dat mensen de verkeerde bagage meenemen. Zorg dat uw bagage opvalt door bijvoorbeeld labels, stickers of linten.

Bevestig altijd een label met uw naam, adres en contactgegevens aan elk ingecheckt item. We kunnen u bij de incheckbalie een label geven als u dat nog niet heeft.

We raden u aan geen waardevolle spullen in uw ingecheckte bagage te vervoeren. Voorbeelden zijn sieraden, computers en elektronische apparaten, sleutels, belangrijke documenten (waaronder paspoorten) en medicijnen of medische apparatuur die niet snel vervangen kan worden.

Zorg er ook voor dat uw bagage voldoende stevig, goed ingepakt en beveiligd is. Bagage moet tegen een stootje kunnen, dat hoort bij het reizen door de lucht.

 

Kom meer te weten over vertraagde, verloren of beschadigde bagage

 

Meer informatie

U bent wellicht ook geïnteresseerd in ...