Bagage

Ingecheckte bagage

Emirates is één van 's werelds meest genereuze maatschappijen als het gaat om de hoeveelheid toegestane bagage.

U kunt onze bagagevrijdomcalculator gebruiken om de bagageregels en de tarieven voor extra bagage voor uw reis te bekijken. Als Emirates Skywards Platinum-, Gold- of Silver-lid profiteert u mogelijk ook van extra bagagevrijdom.

We bieden verschillende soorten bagagevrijdom, gebaseerd op het gewichtsconcept of stukconcept - afhankelijk van uw specifieke route. Dit is in lijn met de internationale regelgeving.

Bekijk onze veelgestelde vragen voor alle informatie.

Gewichtsconcept

Het gewichtsconcept is van toepassing op alle routes, uitgezonderd reizen naar of vanaf bestemmingen in Canada, Noord-Amerika en Zuid-Amerika. Voor Economy Class-reizigers is de bagagevrijdom afhankelijk van het soort tarief dat u heeft gekocht.

Wanneer u met Emirates vliegt naar of vanaf bestemmingen buiten Amerika profiteert u van de volgende bagagevrijdom voor ingecheckte bagage:

Economy Fare Brand
Ticket uitgegeven Special Saver Flex Flex Plus
Vóór 20 juni 2016 30 kilo 30 kilo 30 kilo 30 kilo
Op of na 20 juni 2016 20 kilo 30 kilo 30 kilo 35 kilo
Business Class
Ticket uitgegeven Alle soorten tarieven
Vóór 20 juni 2016 40 kilo
Op of na 20 juni 2016 40 kilo
First Class
Ticket uitgegeven Alle soorten tarieven
Vóór 20 juni 2016 50 kilo
Op of na 20 juni 2016 50 kilo

Als uw bagagevrijdom is verhoogd nadat uw ticket is uitgegeven, raden we u dringend aan een bewijs van uw originele bagagevrijdom mee te nemen (een afdruk of schermafbeelding van het originele ticket).

U kunt zoveel stuks bagage inchecken als nodig, zolang het totale gewicht minder bedraagt dan de maximale bagagevrijdom voor uw reisklasse. Elk afzonderlijk item mag in totaal echter niet meer dan 32 kilo wegen.

Als een afzonderlijk item groter is dan 300 centimeter (lengte + breedte + hoogte), kan het niet worden ingecheckt als bagage en moet het worden vervoerd als lading of vracht. Er zijn geen uitzonderingen op deze regel.

Stukconcept (voor Canada, Noord-Amerika, Zuid-Amerika en voor vluchten vanuit Afrika)

Er gelden andere bagageregels wanneer uw reis bestemmingen bevat in Canada, Noord-Amerika of Zuid-Amerika, of wanneer u vliegt vanuit Afrika.

De totale afmetingen (lengte + breedte + hoogte) van elk stuk bagage mogen niet meer bedragen dan 150 centimeter. Voor afzonderlijke items die minimaal 150 centimeter en maximaal 300 centimeter groot zijn, wordt een aanvullende toeslag in rekening gebracht. Als een afzonderlijk item groter is dan 300 centimeter, kan het niet worden ingecheckt als bagage en moet het worden vervoerd als lading of vracht.

Als u twee stuks bagage incheckt (en dit geldt voor alle drie de reisklassen), mogen de totale afmetingen van beide stuks bagage samen niet meer bedragen dan 300 centimeter.

Bagagevrijdom

Als u reist naar of vanuit Canada, Noord-Amerika en Zuid-Amerika, of vanuit Afrika, dan kunt u twee stuks bagage van elk tot 23 kilo in Economy Class inchecken, en twee stuks bagage van elk tot 32 kilo in First Class of Business Class.

Let op: als u vóór 1 augustus 2017 een ticket heeft gekocht voor een vlucht naar of vanuit Brazilië, dan kunt u, als u Economy Class vliegt, twee stuks bagage van elk tot 32 kilo meenemen.

Reizen vanuit Australië, Nieuw-Zeeland of Azië

Als uw reis vanuit Australië, Nieuw-Zeeland of Azië naar Noord- of Zuid-Amerika een stopover van langer dan 24 uur in Dubai bevat of een sector in Europa of Afrika, dan is het gewichtsconcept van toepassing op het gehele reisschema van het ticket.

Reizen met bestemmingen in Afrika

Als uw reis in Afrika begint, gelden afwijkende regels, afhankelijk van wanneer uw ticket werd uitgegeven. Bekijk onze veelgestelde vragen voor alle informatie.

Bagagebeleid interline

Als uw reis in de Verenigde Staten begint en uw eerste vlucht niet wordt uitgevoerd door Emirates, dan zijn mogelijk afwijkende bagageregels van toepassing.

Interlinevluchten zijn vluchten die op hetzelfde ticket staan als uw Emirates-vluchten, maar die worden uitgevoerd door een andere luchtvaartmaatschappij en geen Emirates-vluchtnummer hebben (Emirates-vluchtnummers beginnen met 'EK'). Deze luchtvaartmaatschappijen kunnen een ander bagagebeleid voeren dan Emirates. Bekijk de bagagevrijdom van interlinepartners voor alle informatie over de hoeveelheid toegestane hand- en ingecheckte bagage en de kosten.

Persoonlijke gemotoriseerde vervoermiddelen zijn niet toegestaan aan boord

Om veiligheidsredenen accepteren wij geen persoonlijke gemotoriseerde vervoermiddelen zoals hoverboards en mini-Segways op onze vluchten. We kunnen deze niet als ingecheckte bagage of handbagage vervoeren omdat ze grote lithiumbatterijen bevatten. Deze regel is zelfs van toepassing wanneer u vanaf een vlucht van een andere luchtvaartmaatschappij die ze wél accepteert, overstapt op één van onze vluchten.

Voorwerpen die explosieven bevatten, zijn aan boord niet toegestaan.

Vuurwerk en andere voorwerpen die explosieven bevatten, zoals knalbonbons, rotjes, vuurpijlen, trektouwtjes en sterretjes, mogen niet als handbagage of ingecheckte bagage worden meegenomen.

Meer informatie

U bent wellicht ook geïnteresseerd in ...