Integritetspolicy

Om Emirates Group

Emirates Group inkluderar ett antal relaterade företag, inklusive:

  • Emirates, med huvudkontor i Emirates Group Headquarters, PO Box 686, Dubai, Förenade Arabemiraten. Emirates är ett Dubai-bolag bildat genom dekret nr 2 av 1985 (i ändrad lydelse) av Dubais regering, som huvudsakligen är inriktat på flygverksamhet och omfattar divisioner och/eller enheter som Emirates Skycargo, Skywards och Business Rewards och
  • dnata, vars huvudkontor är lokaliserat på Emirates Group Headquarters, PO Box 686, Dubai, Förenade Arabemiraten. dnata är ett dubai-bolag bildat genom dekret nr 1 av 1987 (i ändrad lydelse) av Dubais regering, som huvudsakligen är inriktat på markhantering, frakt, catering och resebyråtjänster och omfattar divisioner och/eller enheter som dnata Travel, Arabian Adventures och marhaba. 

Du kan läsa mer om Emirates Group här(öppnar länk).

Denna integritetspolicy omfattar Emirates Group, dess webbplatser, mobilapplikationer och mobila webbplatser (gemensamt benämnda ”plattformar”), förutom om du meddelas om ett annat integritetsmeddelande av den specifika Emirates Group-enheten som samlar in din personliga information.

Utlämning av din personliga information

Emirates Group-enheten som ansvarar för din personliga information kommer att vara medlem i Emirates Group som ursprungligen samlar in information från eller om dig. Om insamling och användning av personuppgifter inte behandlas av detta integritetsmeddelande, gäller det integritetsmeddelande som görs tillgängligt när din personliga information samlas in. 

Du behöver inte lämna dina personuppgifter till oss, men om du inte lämnar viss information kan vi bara förse dig med begränsad information om produkt- och tjänsteutbudet. Till exempel, om du vägrar att ge obligatorisk reseinformation, kommer vi inte kunna inte transportera dig.

Denna integritetspolicy gäller även om du har köpt din resa eller andra produkter eller tjänster via en tredje part (till exempel en resebyrå eller semesterfirma). Dessa tredje parter kan också ha deras egen integritetspolicy som gäller när de samlar in information från eller om dig.

Uppdateringar

Vi kan ändra detta integritetsmeddelande från tid till annan för att hålla den uppdaterad med juridiska krav och information om hur vi driver vår verksamhet.  Om vi ​​bestämmer oss för att ändra vår integritetspolicy lägger vi till några uppdateringar på den här webbsidan och integritetsavsnitten på alla relevanta plattformar. Kontrollera denna webbplats och integritetsavsnitten för alla relevanta plattformar för den senaste versionen av vår integritetspolicy regelbundet. Om vi ​​vid något tillfälle beslutar att göra grundläggande ändringar i vår integritetspolicy, kommer vi att försöka informera dig via meddelande på vår hemsida eller på det relevanta avsnittet för en annan plattform eller e-post.

Tredjepartswebbplatser

Du kan hitta externa länkar till tredjepartswebbplatser på våra plattformar. Vår integritetspolicy gäller inte din användning av en tredjepartswebbplats. Vi ansvarar inte för integritetspraxiserna på webbplatser som inte drivs av en enhet i Emirates Group och uppmanar dig att läsa integritetsutlåtanden på sådana tredjepartswebbplatser.

Personliguppgifter som vi samlar in och använder om du bokar eller flyger med oss

När du bokar ett flyg, semester eller gör andra resebokningar med oss, samlar, behandlar och använder vi personuppgifter så att vi kan hantera alla aspekter av din bokning.  


Typer av personuppgifter som vi samlar in

De typer av personlig information som vi samlar in när du bokar eller flyger med oss ​​inkluderar:

  • namn 
  • titel
  • födelsedatum 
  • adress 
  • kontaktuppgifter (inklusive e-postadress och telefon-/mobilnummer) 
  • Passagerarens namnregistreringsnummer (PNR) 
  • kön 
  • passinformation 
  • kontaktperson i nödsituation 
  • detaljer om närmaste släktingar 
  • bokningsnummer 
  • betalningsinformation 
  • lojalitetsprogramnummer 
  • nationalitet och annan information för skattemässiga ändamål (endast vissa länder) 
  • måltidspreferenser 
  • destinationsadress där det krävs (d.v.s. USA)


Hur vi använder dessa personuppgifter

Vi använder dina personuppgifter för att:

  • fullfölja vår överenskommelse med dig och/eller för att hantera din bokning eller din avsedda bokning, inklusive behandling av din bokning, skickar vi din resplan till dig eller andra uppgifter som har samband med bokningen, eller tar kontakt med dig om det finns ett problem med din bokning (exempelvis genom att tala om för dig att din bokning inte har slutförts)
  • uppdatera dig om ändringar i din resplan (till exempel om ett flyg är försenat eller avbrutet)
  • hantera operationer relaterade till din resa, till exempel markhantering (till exempel bagage- och bagagefordringar), flygoperationer (till exempel incheckning), matuppfyllning, hämtning och avhämtning av chaufförer eller transferförare (som kan hanteras av oss eller tredjepartsleverantörer)
  • hantera dina större krav på resor och produkter eller tjänster (till exempel, ta kontakt med och överföra dina uppgifter till flygbolag, tjänsteleverantörer (t.ex. cateringfirmor och mark- och lasthanterare) och/eller resebyråer så att de kan underlätta din bokning och/eller dina researrangemang så att eventuella avbrott kan minimeras), detta inkluderar när du bokar ett semesterpaket, hotell, bil eller annan tilläggstjänst som kan tillhandahållas av oss eller tredje part via våra plattformar
  • behandling av betalningar för din bokning, fyll i begäran om återbetalning och för bokföring eller revision
  • ge tillgång till lounger och andra flygplatsprodukter och tjänster (till exempel välkomnande tjänster)
  • anpassning av den service och erbjudanden du får (exempelvis genom kännedom om dina tidigare reseerfarenheter, transaktioner eller preferenser, att skräddarsy sättet som vi förser dig med produkter eller tjänster på, som motsvarar dina önskemål eller din profil)
  • anpassning av utseendet på våra plattformar och kommunikation med dig, för att justera till preferenser kan du ha berättat om eller som vi har utläst från din användning av våra plattformar, marknadsundersökningar, dina interaktioner med oss ​​på sociala medier och tidigare transaktioner (detaljer om Hur vi använder dina personuppgifter för marknadsföring, profilering och analys finns nedan)
  • tillhandahålla det mest användbara formatet och innehållet genom att använda platsdata mottaget från våra mobila plattformar (till exempel förbefolkning av avgångsflygplatsen, flygplatskoder och betalningsland) förutsatt att du har aktiverat platstjänster på din mobila enhet
  • Kontaktar och kommunicerar med dig vid olika tidpunkter under resans gång (t.ex. kan vi informera dig om att avgångstiden för ditt flyg har ändrats eller att du inte tagit dig förbi migrationskontrollen än) 
  • kommunicera med incheckningsagenter, flygbesättning, markpersonal, flygbolag, boendeleverantörer och andra parter som är en del av din resa avseende dina erfarenheter, preferenser, komplimanger eller klagomål
  • förbättra produkterna och tjänsterna vi erbjuder eller hjälper oss att skapa nya
  • genomföra kundundersökningar så att vi kan få en bättre förståelse för hur vi kan fortsätta att förbättra de produkter och tjänster vi erbjuder eller hjälpa oss att skapa nya. Under dessa undersökningar kan vi samla in personuppgifter från dig om dina tankar/kommentarer om din erfarenhet hos oss 
  • marknadsföra våra produkter och tjänster till dig (detaljer om Hur använder vi dina personuppgifter för marknadsföring, profilering och analys finns nedan)
  • arbeta med sociala medier att ge dig annonser inom dessa plattformar (detaljer om Hur använder vi din personliga information för marknadsföring, profilering och analys  finns nedan)
  • hantera vår verksamhet till exempel för systemtestning, IT-underhåll eller utvecklingsutbildning, benchmarking och prestationsmätning
  • Använd i samband med ditt onlinekonto eller medlemskap i lojalitetsprogrammet som Emirates Skywards och Emirates Business Rewards (detaljer om personuppgifter som vi samlar in och använder om du registrerar ett onlinekonto hos oss eller registrerar dig för ett av våra lojalitetsprogram finns nedan)
  • som du ytterligare kan godkänna eller lämna medgivande till från tid till annan


Särskilda kategorier av personuppgifter som vi samlar in och använder

Vi samlar också in särskild kategorier av personuppgifter. De typer av särskilda kategorier av personuppgifter vi samlar in när du bokar eller flyger med oss ​​är:

  • detaljer om din hälsa eller medicinska tillstånd 
  • din religion (för särskilda religiösa flygbokningar (såsom Hajj-resor)) 
  • dina biometriska data

Vi använder särskilda kategorier av personuppgifter för att:

  • bestämma din lämplighet att resa (till exempel om du har ett redan existerande medicinskt tillstånd som kan göra det osäkert att flyga)
  • ge dig särskild hjälp (till exempel, om du berättar att du behöver en syretank eller en rullstol) på våra flygningar, på destinationer eller aktiviteter eller på flygplatser
  • uppfylla särskilda kostbehov som du berättar om
  • bestämma din behörighet för särskilda religiösa flygbokningar 
  • identifiera dig genom ansiktsigenkänning och andra biometriska tekniker som kan komma att användas av oss, våra reseleverantörer, immigrationsmyndigheter, flygplatserna som vi flyger till, inklusive på uppdrag av myndigheterna för att uppfylla lokala föreskrifter. 
  • adressera en säkerhets- eller medicinsk incident
  • efterleva lagstadgade krav 
  • som du ytterligare kan godkänna eller lämna medgivande till från tid till annan

Där din religion eller ditt hälsotillstånd kan utläsas ur dina måltidspreferenser, kommer vi inte att koppla denna information till, eller på annat sätt använda den, än för att uppfylla dina önskemål om måltider.

Vi samlar i allmänhet inte in särskilda kategorier av personuppgifter från dig (eller från de som du bokar för), men där vi gör detta försöker vi minimera insamlingen och användningen av den och hantera den med omsorg. Vi delar också denna information med tredje parter (som hjälper oss att hantera vår verksamhet och leverera tjänster, så som de parter som tillhandahåller rullstolar i flygplatser) och andra företag inom Emirates Group (som hjälper dig att hantera din bokning eller resa) och vi överför den globalt. Klicka på följande relevanta avsnitt för mer information om Dela dina personuppgifter med andra och Överföring av personuppgifter globalt

Om du (eller någon passagerare som reser) ger oss särskilda kategorier av personuppgifter, godkänner du att du frivilligt har lämnat sådan information och du samtycker (och passageraren som reser godkänner) att vi kan använda den informationen för de syften som den samlades in för.


Avancerad passagerarinformation (API)

För passagerare som landar i vissa länder är vi skyldiga att lämna uppgifter om resplanen och bokningsinformationen i vårt system för passagerarbeteckning (PNR) till gränskontroll, tull- och brottsbekämpningsmyndigheter i gränsövergångarna för inresa och utresa på din resplan. Denna information kallas avancerade passageraruppgifter (API). Vi delar API med relevanta myndigheter enligt vad som krävs och tillåts enligt lokala och tillämpliga lagar. Om du inte tillhandahåller denna information kan vi kanske inte tillhandahålla resor och lämna återbetalning eller ombokning. 


Gör en bokning på uppdrag av en annan person

Om du gör en bokning på uppdrag av en annan person, är det ditt ansvar att få deras samtycke att göra bokningen och dela deras uppgifter med oss ​​(enligt vad som förutsätts av detta integritetsmeddelande), vilket vi antar att du har gjort innan bokningen genomfördes. Det är också ditt ansvar att representera den personen under bokningen, vilket innebär att du måste ge oss den information som krävs för att göra en bokning, till exempel personens fullständiga namn och passuppgifter och förklara för den personen hur vi använder deras personuppgifter enligt denna integritetspolicy.  Där så krävs enligt lokala lagar skulle vi vilja råda dig att föra ett register över deras medgivande och förse dem med en kopia eller en länk till denna integritetspolicy.  Varje person i en bokning kommer att kunna se telefonnummer och/eller e-postadressen till den andra personen/personerna i en bokning och uppdatera sådan information.  Eventuella operativa meddelanden som skickas till en medlem av en bokning kommer också att skickas till den person som bokade.

Personuppgifter som vi samlar in och använder om du registrerar ett onlinekonto hos oss eller registrerar dig för ett av våra lojalitetsprogram

När du registrerar dig för att använda en av våra plattformar eller ett av våra lojalitetsprogram, som Emirates Skywards eller Business Rewards, samlar vi, bearbetar och använder personuppgifter för att hantera din registrering. När du har registrerat dig kan du hantera ditt konto och dina preferenser.


Typer av personuppgifter som vi samlar in

De typer av personuppgifter som vi samlar in från dig när du registrerar dig för ett onlinekonto eller ett av våra lojalitetsprogram inkluderar: 

  • namn
  • titel
  • födelsedatum
  • adress 
  • kontaktuppgifter (inklusive e-postadress och telefon-/mobilnummer) 
  • bosättningsland 
  • nationalitet
  • språk
  • organisations-/företagsnamn, adress, telefonnummer och resesamordnarnamn och kontaktuppgifter (för Business Rewards)


När du registrerar dig för ett onlinekonto eller blir medlem i ett av våra lojalitetsprogram inkluderar de uppgifter vi samlar in från dig:

  • rewards-transaktionerdetaljer (som att tjäna poäng eller Miles, inlösen, köp, överföring och gåvor)  
  • dina reseinställningar (som din favoritplats, dryck eller måltid på flyg)
  • dina personliga livsstilsintressen (som i sport, teater eller hobby)
  • marknadsföringspreferenser
  • medicinska behov i samband med din resa
  • Information om din resesamordnare 
  • information om dina familjemedlemmar (inklusive när du registrerar ditt barn eller länkar dina konton med dina familjemedlemmar i våra lojalitetsprogram som Emirates Skysurfers och Family Group)
  • dödsintyg och mottagarinformation om en begäran om överföring av poäng eller mil från en avliden medlems lojalitetsprogramkonto
  • medlemskapsnummer som är kopplat till en partnerflygbolags lojalitetsprogram

När du registrerar dig för ett onlinekonto eller ett av våra lojalitetsprogram, kommer du att bli ombedd att bekräfta att du godkänner villkoren för onlinekontot och lojalitetsprogram. Din information kommer att delas mellan lojalitetsplaner om du också är medlem i ett lojalitetsprogram med vilka vi har ett partnerskapsavtal och med tredje part som hjälper oss att administrera våra onlinekonton och lojalitetsprogram (mer information om Dela dina personuppgifter med andra finns nedan). 


Hur vi använder dessa personuppgifter

Vi använder personuppgifterna vi samlar om du registrerar ett onlinekonto eller blir medlem av lojalitetsprogrammet tillsammans med Personuppgifter som vi samlar in och använder om du bokar eller flyger med oss, för att:

  • hantera onlinekontot eller lojalitetsprogrammet i enlighet med deras villkor
  • hantera ackumulering, inlösen, överföring och köp av rewards (t.ex. poäng eller miles) och dela personliga uppgifter med någon av våra belöningspartner (som våra flygbolag, hotell-, transport- och detaljhandelspartner där poäng eller miles kan ackumuleras eller lösas in) för att hantera sådana rewards
  • Anpassning av den service och tjänster du får, (exempelvis genom kännedom om dina tidigare reseerfarenheter, transaktioner eller preferenser, att skräddarsy sättet som vi förser dig med produkter eller tjänster på, som motsvarar dina önskemål eller din profil)
  • bestämma nivåers lojalitetsstatus och göra erbjudanden och tillhandahålla personlig service baserad på lojalitetsstatus för nivå
  • kommunicera och interagera med dig vid olika kontaktpunkter under din resa (till exempel vid servicefel, feedback eller klagomål) 
  • ge insikter om resebeteenden (t.ex. industrier och företag som använder våra tjänster för affärsresor) för att tillhandahålla bransch- eller företagsspecifika erbjudanden
  • utöka inbjudningar till våra evenemang
  • autentisera inloggningar till ditt onlinekonto eller lojalitetsprogram och upptäcka och förebygga bedrägerier i samband med ditt onlinekonto eller lojalitetsprogram 
  • som du ytterligare kan godkänna eller lämna medgivande till från tid till annan

All information som vi samlar in kommer också att användas i enlighet med villkoren för onlinekontot eller lojalitetsprogrammet.

Personuppgifter som vi samlar in och använder om du har några frågor om någon av våra produkter eller tjänster

Om du har några frågor om någon av våra produkter eller tjänster, feedback eller klagomål eller förfrågningar som flygcertifikat, måste vi samla in information från dig, inklusive dina kontaktuppgifter, så att vi kan svara på din fråga eller ge dig hjälp.  Vi samlar in den här informationen när du skickar in ett formulär på våra plattformar, skickar ett e-postmeddelande till oss, ringer vårt kundservicecenter, besöker ett lokalt kontor eller butikscenter eller kontaktar oss via en annan form av kommunikation, t.ex. via sociala medier eller en onlinechattverktyg, eller ombord på våra flygningar eller i våra lounger. 


Typer av personuppgifter som vi samlar in

Typer av personuppgifter som vi samlar in inkluderar: 

  • namn 
  • titel
  • födelsedatum 
  • adress
  • kontaktuppgifter (inklusive e-postadress och telefon-/mobilnummer)  
  • Passagerarens namnregistreringsnummer (PNR) 
  • bokningsnummer 
  • lojalitetsprogramnummer 
  • passkopia
  • död, äktenskap eller annat juridiskt certifikat eller fullmakt

Beroende på vilken typ av fråga du har, kan vi behöva samla in särskilda kategorier av personuppgifter från dig så att vi kan förstår typen av din fråga eller förfrågan.  Mer detaljer om Särskilda kategorier av personuppgifter som vi samlar in och använder finns ovanför.

Vi för också rekord över de meddelanden vi har med dig, inklusive samtal inspelningar så att vi kan övervaka och förbättra kvaliteten på våra kundsupporttjänster, följa relevanta lagliga skyldigheter och att göra och försvara fordringar.  Om du besöker ett av våra lokalkontor eller detaljhandelskontor kommer du att övervakas av CCTV för säkerhetsändamål. I varje fall gör vi det i enlighet med gällande lagar.


Hur vi använder dessa personuppgifter

Vi använder dina personuppgifter för att:

  • behandla din förfrågan eller annan interaktion med oss så effektivt som möjligt
  • analysera de typer av förfrågningar som mottagits för att förbättra våra produkter och tjänster och interaktioner med våra kunder
  • verifiera din identitet till exempel när du ringer till vårt kundtjänstcenter
  • hantera eventuella anspråk du gör för ersättning eller annat
  • som du ytterligare kan godkänna eller lämna medgivande till från tid till annan

Personuppgifter som vi samlar in och använder om du skriver in eller registrerar dig för tävling, prisdragning eller kampanjerbjudande

Vi kan från tid till annan anordna tävlingar eller prisdragningar eller göra tillgängliga kampanjerbjudanden. Om du vill ta del av något av dessa, ber vi dig att ge oss vissa personuppgifter och vi använder även denna information för att hålla kontakt med dig om våra produkter, tjänster och eventuella specialerbjudanden som vi tycker kan vara av intresse.


Typer av personuppgifter som vi samlar in

Typer av personuppgifter som vi samlar in inkluderar:

  • namn 
  • titel
  • födelsedatum 
  • adress
  • kontaktuppgifter (inklusive e-postadress och telefon-/mobilnummer)  
  • lojalitetsprogramnummer 
 

Hur vi använder dessa personuppgifter

Vi använder dina personuppgifter för att:

  • administrera tävlingen, prisdragningen eller kampanjerbjudanden och förbättra dem
  • bjuda in dig att delta i våra lojalitetsprogram
  • som du ytterligare kan godkänna eller lämna medgivande till från tid till annan

All information som vi samlar in kommer också att användas i enlighet med villkoren för tävlingen, prisdragningen eller kampanjerbjudandet.

Personuppgifter som vi samlar in och använder på våra flygningar eller i våra lounger

Typer av personuppgifter som vi samlar in

Typer av personuppgifter som vi samlar in inkluderar:

  • namn 
  • titel
  • födelsedatum 
  • adress 
  • kontaktuppgifter (inklusive e-postadress och telefon-/mobilnummer) 
  • Passagerarens namnregistreringsnummer (PNR) 
  • bokningsnummer 
  • betalningsinformation 
  • lojalitetsprogramnummer 
  • måltids- eller dryckespreferenser och andra angivna preferenser (såsom en preferens för en viss plats)
  • livsstilsintressen (som i sport, teater eller hobby)

vid en medicinsk incident ombord på våra flygningar eller i våra lounger, måste vi samla in särskilda kategorier av personuppgifter från dig så som medicinsk information. Mer detaljer om Särskilda kategorier av personuppgifter som vi samlar in och använder finns ovanför.


Hur vi använder dessa personuppgifter

Vi använder dina personuppgifter för att:

  • bestämma behörigheten att komma in i våra lounger
  • personifiera tjänsten och erbjudanden (till exempel om vi vet att du reser för speciell händelse, har angett att du är flygrädd eller har en dryck- eller måltidspreferenser) och kommunicerar relevant och aktuell information vid vissa beröringspunkter under din resa
  • hantera din bokning t.ex. genom att uppfylla din begäran om att byta plats
  • kommunicera och interagera med dig angående din resa (till exempel vid flygförseningar, gate-ändringar eller om du är sen till ombordstigning på ditt flyg)
  • kommunicera med annan besättning eller markpersonal om din erfarenhet, preferenser, feedback eller klagomål, eller en säkerhets- eller medicinsk incident
  • hantera tullfri försäljning eller andra betalda transaktioner ombord
  • tillhandahålla Wi-Fi ombord i enlighet med villkoren för Wi-Fi
  • meddela dig vid flygförseningar, ankomst till gate, bagagenummer eller andra relevanta uppdateringar
  • svara på din feedback eller klagomål
  • förbättra produkterna och tjänsterna vi erbjuder eller hjälper oss att skapa nya
  • att hantera säkerhet eller medicinska incidenter
  • som du ytterligare kan godkänna eller lämna medgivande till från tid till annan

Personuppgifter som vi samlar in och använder om du skickar last med oss

Typer av personuppgifter som vi samlar in

Typer av personuppgifter som vi samlar in inkluderar dina:

  • namn
  • titel
  • födelsedatum
  • adress
  • kontaktuppgifter (inklusive e-postadress och telefon-/mobilnummer) av dig själv eller någon försäkringsmäklare (om tillämpligt)
  • passuppgifter eller andra former av identifiering
  • betalkort eller bankuppgifter
 

Hur vi använder dessa personuppgifter

Vi använder dina personuppgifter för att:

  • hantera din försändelse och skapa en försändelsepost (airway bill)
  • överensstämma med lagstadgade krav för insamling och rapportering av avsändare och mottagare av last
  • som du ytterligare kan godkänna eller lämna medgivande till från tid till annan

Personuppgifter som vi samlar in och använder i händelse av en nödsituation

Typer av personuppgifter som vi samlar in

Typer av personuppgifter som vi samlar in inkluderar dina:

  • namn 
  • titel
  • födelsedatum 
  • adress 
  • kontaktuppgifter (inklusive e-postadress och telefon-/mobilnummer) 
  • Passagerarens namnregistreringsnummer (PNR) 
  • kön 
  • nationalitet
  • passinformation 
  • kontaktperson i nödsituation 
  • detaljer om närmaste släktingar 
  • bokningsnummer 
  • lojalitetsprogramnummer 

I händelse av en nödsituation som påverkar ditt medicinska tillstånd under ditt flyg eller resan måste vi samla in särskilda kategorier av personuppgifter. Vi kommer även att samla in information om din religion för att uppfylla din förfrågan för att tillgodose dina religiösa övertygelser. Mer detaljer om Särskilda kategorier av personuppgifter som vi samlar in och använder finns ovanför.


Hur vi använder dessa personuppgifter

Vi använder dina personuppgifter för att:

  • tillhandahålla medicinskt stöd på flygningen eller på marken
  • tillhandahålla korrekt och uppdaterad information till personer som berörs direkt av en nödsituation som dina anhöriga och andra släktingar
  • ge information till akuttjänster, sjukhus och kliniker om du är inskriven på dem på grund av ditt medicinska tillstånd
  • kommunicera till ambassader och konsulat avseende deras medborgare
  • ordna en hotellbokning i händelse av att ändring av boende är nödvändig
  • som du ytterligare kan godkänna eller lämna medgivande till från tid till annan

Personuppgifter som vi samlar och använder när du använder våra plattformar

Våra plattformar använder cookies.  En ”cookie” är en liten datorfil som laddas ner på din enhet. Den samlar information om hur du navigerar på våra plattformar och på Internet och hjälper oss att tillhandahålla bättre plattformstjänster till dig och att skräddarsy visst innehåll. Cookies kan samla in personuppgifter om dig.  För mer information om hur vi använder personuppgifter när du använder våra plattformar och hur du hanterar cookie-inställningar, se När och hur vi bedriver analys och profilering och cookies nedan. Vi övervakar även din resa på våra plattformar via verktyg på våra plattformar för att säkerställa att din kundupplevelse uppfyller förväntningarna och för att identifiera fel eller problem.

Personuppgifter som vi samlar in och använder för juridiska, efterlevnads-, reglerings-, brottsdetekterings- och förebyggande syften

Vi behandlar dina personuppgifter så att vi kan uppfylla våra juridiska, efterlevnads- och lagstadgade skyldigheter, för juridiska ändamål, till exempel att svara på en rättslig stämning, anspråk, kallelse eller lagbestämmelse samt skydda vår egendom, rättigheter och intressen som andra personers egendom, rättigheter och intressen.

Vi behandlar också din personliga information för att förebygga och upptäcka brottslighet, inklusive förebyggande av bedrägerier för betalningar online och användning av lojalitetsprogram, för identitetsverifiering, för kreditkontroll och kreditvärdering och redovisning eller revisionsändamål. Om du besöker ett av våra lokalkontor, detaljhandelskontor, lounger eller andra anläggningar kommer du att övervakas av CCTV för säkerhetsändamål. I varje fall gör vi det i enlighet med gällande lagar.

Personuppgifter som vi samlar in och använder från tredje parter

Vi samlar in personuppgifter från tredje parter som du har gett tillåtelse att lämna din personliga information till oss (till exempel kan det vara din resebyrå eller en annan person som gör en bokning för din räkning, ditt resesällskap, din resesamordnare, sammärkningskreditkortpartners, tullfria butiker, sociala medier och andra digitala plattformar). Vi kombinerar den här informationen med den information vi samlar in direkt från dig eller om dig för de ändamål som anges i detta integritetsmeddelande. Mer information på Dela dina personuppgifter med andra finns nedan.

Vi samlar också in personuppgifter från personer som kan hänvisa dig till som vän till våra lojalitetsprogram eller produkter eller tjänster. Vi ber dessa personer att bekräfta att du är glad att höra från oss.

Personuppgifter som vi samlar in och använder när du gör en betalning

Vi samlar in olika personuppgifter beroende på din betalningsmetod (t.ex. kreditkort, banköverföring, kontanter). Till exempel för kreditkortbetalningar samlar vi in ​​kreditkortsinnehavarens namn, adress, kortnummer, utgångsdatum och CVC-kod. Du kan även välja att spara uppgifter om ditt kreditkortsnummer hos oss för framtida användning. Vi sparar inte din CVC/CVV-kod (säkerhetskoden på baksidan av ditt kreditkort).

Personuppgifter som vi samlar in och använder under våra företagsevenemang och aktiviteter

Vi samlar ditt namn, kontaktuppgifter och detaljer om ditt visitkort eller professionell profil online under eller i samband med våra företagsevenemang och aktiviteter. Vi samlar in denna information för att kunna kommunicera med dig och presentera affärsmöjligheter angående vårt företag, produkter och tjänster.

Rättslig grund för användning av dina personuppgifter

Vi samlar, bearbetar, använder, delar och lagrar dina personuppgifter endast där vi är vet att vi har en lämplig rättslig grund för att göra detta. Detta kan bero på följande:

  • vi behöver använda dina personuppgifter för att utföra ett kontrakt eller vidta åtgärder för att ingå ett avtal med dig. Till exempel för att hantera din bokning med oss, ta betalt för din bokning, om du är en passagerare på en av våra flygningar eller för att slutföra dina researrangemang, 
  • så behöver vi använda dina personuppgifter för vårt legitima intresse som en kommersiell organisation. Vi kan till exempel registrera samtal till vår kundtjänst så att vi kan granska hur vi hanterar samtal och gör nödvändiga förbättringar, eller så kan vi dela med dig av dina personliga uppgifter med andra Emirates Group-företag för att förbättra våra produkter och tjänster.  I alla sådana fall kommer vi att hantera din information hela tiden på ett sätt som är proportionerligt, vilket respekterar dina integritetsrätter och överensstämmer med vår sekretesspolicy och du har rätt att göra invändningar mot bearbetning enligt förklaringen i Rättigheter tillgängliga för att hantera din integritet
  • vi behöver använda din personliga information för att följa en relevant laglig eller lagstadgad skyldighet som vi har.  Till exempel, i vissa länder är vi skyldiga att tillhandahålla API till gränskontroll-, tull- och brottsbekämpande myndigheter i gränsövergångar för inresa och utresa på din resplan, 
  • vi har ditt samtycke till att använda dina personuppgifter för en viss aktivitet. Till exempel, där du samtycker till att vi delar med dig särskilda erbjudanden om Emirates Group som vi tycker kan vara av intresse, och 
  • vi behöver använda dina personuppgifter för att skydda dina vitala intressen. Till exempel kan vi behöva anmäla ditt medicinska tillstånd till ett sjukhus eller klinik vid en nödsituation ombord på våra flygningar.

Vi har lagt fram mer information om de rättsliga grunderna för vilka vi behandlar personuppgifter i tabellen som du kan komma åt nedan. Det kan finnas en eller flera rättsliga grunder som är relevanta för en aktivitet som anges i denna tabell. Tabellen kan ändras och uppdateras från tid till annan.

Dela dina personuppgifter med andra

Vi delar dina personuppgifter på det sätt och för de ändamål som beskrivs nedan:

  • med andra enheter inom Emirates Group där sådan information är nödvändig för att förse dig med våra produkter och tjänster eller hantera vår verksamhet, inklusive lojalitetsprogram.  Vi kan också dela din personliga information inom Emirates Group för att personifiera tjänsten och erbjuda dig (till exempel genom att vara medveten om tidigare reseupplevelser, transaktioner eller preferenser och skräddarsy hur vi tillhandahåller våra produkter eller tjänster utifrån dina preferenser och din profil); att utveckla en enskild bild av våra kunders transaktioner, interaktioner, preferenser och beteenden över Emirates Group; för att förbättra de produkter och tjänster vi erbjuder eller hjälpa oss att skapa nya och för marknadsföring, profilering och analys som beskrivs i Personuppgifter som vi samlar in och använder för marknadsföring, profilering och analys nedan; och för de ändamål som beskrivs i denna integritetspolicy. Klicka här för en lista över medlemmarna i Emirates Group; 
  • med tredje parter som hjälper oss att hantera vår verksamhet och leverera våra produkter och tjänster, inklusive lojalitetsprogram. Dessa tredje parter har gått med på konfidentialitetsförpliktelser och använder alla personuppgifter vi delar med dem eller som de samlar in för vår räkning enbart för att tillhandahålla den avtalade tjänsten till oss. Dessa tredje parter inkluderar tjänsteleverantörer som hjälper till att hantera våra IT- och back office-system, upptäcka bedrägliga transaktioner och säkerhetshändelser, tillhandahålla support för kundservice, hantera flygplatstransaktioner, hantera kommunikation och skräddarsy marknadsföring och reklam; verifiera betalningar för banker och kreditkortsföretag; hantera våra datalager; tillhandahålla tjänster för att administrera våra plattformar; tillhandahålla internettjänster; vara värd på våra anläggningar; tillhandahålla flygplatsens markhantering och assistans; tillhandahålla biltjänster; och genomföra forskning som hjälper oss att förstå konsumenternas intressen.
  • bank- och betalningsleverantörer för att godkänna och slutföra betalningar;
  • med regeringar, statliga organisationer och byråer, gränskontrollorgan, tillsynsmyndigheter, brottsbekämpande myndigheter och andra som tillåts eller krävs enligt lag, i förhållande till API eller andra juridiska krav som gäller från tid till annan när de reser till eller från ett visst land, och att i allmänhet följa alla tillämpliga lagar och regler samt förfrågningar från brottsbekämpande myndigheter och andra myndigheter;
  • med tredje parter vars produkter eller tjänster du köper via våra plattformar eller på annat sätt så som flygbolag (inklusive våra kodandelar och partnerflygbolag), turistbyråer, hotell-, transfer- och biluthyrningsföretag, researrangörer och resebyråer eller reseagenter, inklusive om det finns ett problem med din bokning så att ditt resebyrå kan lösa det med dig;
  • vi kan dela i aggregerad, statistisk form, icke-personlig information om besökare på våra plattformar, trafikmönster och plattformsförbrukning med våra andra enheter inom Emirates Group eller tredjepartsannonsörer och sociala medier och digitala plattformar för att tillhandahålla annonsering; 
  • vi arbetar med tredjepartsannonser och sociala medier för att ge mer personlig reklam för att främja våra produkter och tjänster i enlighet med dina önskemål, så som beskrivs i Personuppgifter som vi samlar in och använder för marknadsföring, profilering och analys nedan; och 
  • om vi ​​i framtiden säljer eller överför några eller alla våra affärer eller tillgångar till tredje parter, kan vi avslöja information till en potentiell eller faktisk tredje partsköpare av vår verksamhet eller tillgångar.

Hur vi använder personuppgifter för att hålla dig uppdaterad med våra produkter och tjänster

Vi använder personuppgifter för att informera dig om Emirates Groups produkter och tjänster som vi anser kan vara av intresse för dig. Det här kan vara baserat på dina preferenser, härledda från Cookies, härledda från dina interaktioner med oss, inklusive på våra sociala medier eller marknadsundersökningar.  Vi kan också meddela om våra företagstjänster som vi tror kan vara relevanta för dig i ditt yrke.

Vi arbetar också med sociala medier och andra digitala plattformar för att ge dig annonser inom dessa plattformar. Vi förser dem med ditt namn och kontaktuppgifter (till exempel din e-postadress eller telefonnummer). Om dessa sociala medier och digitala plattformar matchar profilinformation som tillhandahålls av oss med din profilinformation som de innehas av dem kommer de att tillhandahålla dig våra annonser. De sociala medieplattformarna identifierar dig inte eller delar inte annan personlig information i ditt sociala mediakonto till oss.  

Vi skickar endast direkt marknadsföring, oavsett om den handlar om Emirates Group, noggrant utvalda tredje parter eller partners, produkter eller tjänster, i enlighet med dina marknadsföringspreferenser. Vi kan kontakta dig via e-post, SMS/textmeddelande, sociala medier eller via andra kommunikationskanaler som vi tror kan vara användbara för dig.  Om du vill att vi ska sluta skicka marknadsföringsmaterial till dig kan du kontakta oss eller välja det relevanta ”avprenumerations”-alternativet nedan.

Hur kan du hantera dina marknadsföringsinställningar

För att skydda din integritet och för att säkerställa att du har kontroll över hur vi hanterar marknadsföring med dig (och förutsatt att du har angett att du vill ta emot den):
 
  • vi kommer att vidta åtgärder för att begränsa direktmarknadsföring till en rimlig och proportionell nivå; 
  • endast skicka meddelanden som vi tror kan vara av intresse eller relevans för dig och alltid överensstämmer med dina behörigheter, vilket kan inkludera: 
    • vi kan förse dig med information om utvecklingen av produkter och tjänster som finns tillgängliga genom våra plattformar och från av oss utvalda partner (förutsatt att vi tillställer dig dessa tillsammans med vår egen marknadsföringsinformation);
    • tillåter andra företag inom Emirates Group att skicka information om utvecklingen i deras produkter och tjänster; och
    • tillåter tredje parter att skicka marknadsföring eller uppdateringar avseende deras produkter eller tjänster till dig. 
  • Du har möjlighet att ändra dina cookieinställningar för att blockera vissa typer av cookie – detta förklaras mer ingående i vår Cookiepolicy
  • du kan klicka på länken ”avprenumerera” som du hittar längst ner i våra e-postmeddelanden som du mottar från oss, eller du kan avprenumerera genom att kontakta oss eller ändra dina kontoinställningar vilket kommer att ta bort dig från Emirates marknadsföringslistor; 
  • du kan avbeställa Emirates Skywards marknadsföringsmaterial genom att gå till www.emirates.com och logga in på Skywards, markera ”Mitt konto” och sedan ”Personliga preferenser”. Inom Personliga preferenser kan du sedan skrolla och uppdatera dina preferenser; 
  • du kan välja bort meddelande på mobila enheter eller meddelanden från Emirates applikationer, genom att gå till ”Inställningar” på din enhet och stänga av meddelanden för motsvarande Emirates-applikationer; och
  • om du inte vill få våra annonser på sociala medier eller andra digitala plattformar, kan du hantera dina preferenser inom dessa plattformar.

Du måste vara medveten om att om du avbeställer all marknadsinformation, så kan vi inte informera dig om de skräddarsydda erbjudandena som motsvarar dina behov. Även om du avregistrerar marknadsföringskommunikation får du fortfarande operativa och servicemeddelanden från oss om din bokning, inklusive där du kanske inte har slutfört en bokning (t.ex. e-postmeddelanden om ej genomförda köp eller popup-meddelanden), hantering av våra lojalitetsprogram och svar på dina förfrågningar gjorda till oss

När och hur vi bedriver analys och profilering

Analys

Vi kan aggregera personuppgifter och ta bort alla identifikationselement för att analysera mönster och för att förbättra våra marknadsföringsansträngningar, för att analysera användningen av plattformar, för att förbättra innehåll och produkter och tjänster, för att anpassa plattformsinnehållet, produkter och tjänster, och för att stödja vår affärsverksamhet och vi kan utse tredje parter att göra detta för vår räkning enligt vad som angivits i Dela personuppgifter med andra.

Vi samlar viss användningsinformation som besökarantal och besöksfrekvens på våra plattformar. Denna information kan omfatta vilken webbplats du just kom från, vilken webbplats som du går till härnäst, vilken webbläsare som du använder, ditt enhets-ID och din IP-adress. Dessa kollektiva uppgifter hjälper oss att fastställa hur mycket våra kunder använder delar av våra plattformar och för att utforska våra användares demografi, intressen och beteende för att bättre förstå och hjälpa dig. Ett av sätten vi gör det här är att installera och använda cookies på din webbläsare eller enhet. Du kan läsa mer om cookies och vår cookiepolicy i avsnittet Cookies nedan.  

Om du använder knappar på våra plattformar kopplade till sociala media eller liknande webbplatser (tex. ”Tycker om” och/eller ”Dela” knapparna) kan innehållet från våra plattformar skickas tillbaka till de webbplatser, och som, beroende på dina sekretessinställningar, kan vara privat eller offentligt synliga (tex. för vänner, följare eller allmänt för alla som har tillgång till din profilsida).


Profilering

Vi använder personuppgifter så som födelsedatum, kön, bosättningsland, transaktioner (till exempel betalningar gjorda med oss, körsträckor och flygningar), information som härrör från cookies och dina preferenser för profilering.  Några av de legitima syften vi profilerar personliga inkluderar:

  • för att få en bättre förståelse för vad du skulle vilja se från oss och hur vi kan fortsätta att förbättra våra tjänster för dig;
  • för att personifiera tjänsten och erbjuda dig från oss och erkänna din lojalitet och belöna dig som en del av våra lojalitetsprogram, inklusive med inbjudningar till speciella evenemang; 
  • för att ge dig skräddarsytt innehåll på nätet och optimera din erfarenhet av våra plattformar;
  • för att ge dig skräddarsydda annonser på andra webbplatser du besöker och sociala medier och digitala plattformar;
  • för att dela marknadsföringsmaterial vi tror kan vara av intresse för dig, bland annat från andra företag inom Emirates Group och våra tredjepartspartners.
  • för att hjälpa oss att effektivisera våra tjänster; 
  • för att verifiera inloggningar på våra plattformar och upptäcka och förebygga bedrägerier.

Om så krävs enligt gällande integritetslagar: 

  • vi kommer att vidta åtgärder för att försäkra dig om att du, innan du profilerar dina personuppgifter för ett berättigat intresse, att vårt legitima intresse inte åsidosätts av dina egna intressen eller grundläggande rättigheter och friheter; och   
  • du kan ha rättigheter att göra invändningar mot oss och profilering av din personliga information.  Du kan lära dig mer om sådana rättigheter i Juridiska rättigheter som finns tillgängliga för att hjälpa till i hanteringen av din integritet.

Överföring av personuppgifter globalt

Emirates Group är ett globalt företag, vilket innebär att dina personuppgifter kan överföras och lagras i Förenade Arabemiraten och andra länder som kan vara utanför ditt hemland.  Vissa av dessa länder omfattas av olika standarder för dataskydd jämfört med ditt hemland.

Vi kommer att vidta lämpliga åtgärder för att säkerställa att överföringar av personuppgifter överensstämmer med gällande lag, och vi överför endast personuppgifter till ett annat land där:

  • Vi är övertygade om att det finns tillräckliga skyddsnivåer för att skydda din information; och 
  • Överföringarna klarar helt och hållet att skyddar dina integritetsrätter och intressen och är begränsade till länder som ger en adekvat nivå av rättsligt skydd eller där vi kan vara nöjda med att det finns alternativa arrangemang för att skydda dina personuppgifter.

För detta ändamål:

  • vi säkerställer att överföringar inom Emirates Group kommer att omfattas av ett avtal som ingåtts av medlemmar i Emirates Group (ett koncerninternt avtal) som kontraktligen förpliktar varje medlem att se till att personuppgifter får en adekvat och konsekvent skyddsnivå varhelst de överförs inom Emirates Group;
  • där vi överför dina personuppgifter utanför Emirates Group eller till tredje part (som hjälper oss att tillhandahålla våra produkter och tjänster) får vi avtalsenliga åtaganden från dem för att skydda din personliga information; eller
  • där vi mottar begäran om information från brottsbekämpande myndigheter eller tillsynsmyndigheter, granskar vi och validerar dessa förfrågningar noggrant innan eventuella personuppgifter lämnas ut.

I händelse av att dina personuppgifter överförs till en utländsk jurisdiktion kan de bli föremål för lagarna i den aktuella jurisdiktionen och vi kan tvingas att avslöja dem för domstolar, brottsbekämpande myndigheter eller andra myndigheter i dessa jurisdiktioner.

Du har rätt att kontakta oss för mer information om de skyddsåtgärder som vi har infört (inklusive en kopia av relevanta avtalsförpliktelser) för att säkerställa ett adekvat skydd av din personliga information när detta överförs enligt det ovan nämnda.

För personer boende i Australien kan dina personuppgifter överföras till Förenade Arabemiraten eller till Storbritannien där våra servrar är placerade från tid till annan, tillsammans med dina destinationsuppgifter eller vad som krävs enligt lag.

Hur vi skyddar och lagrar din personliga information

Skydd av din personliga information

Vi har genomfört och upprätthållt lämpliga tekniska och organisatoriska säkerhetsåtgärder, policyer och förfaranden som utformats för att skydda de personuppgifter du delar med oss ​​och skydda integriteten för sådan information.  Till exempel omfattar de åtgärder vi tar:

  • att ge sekretesskrav till våra anställda och tjänsteleverantörer; 
  • förstöra eller permanent anonymisera personuppgifter om de inte längre behövs för de ändamål för vilka de samlades in 
  • följa säkerhetsförfaranden vid lagring och avslöjande av din personliga information för att förhindra obehörig åtkomst till den; och
  • använda säkra kommunikationskanaler som SSL (”secure sockets layer”) eller TLS (”transport layer security”) för överföring av data som skickas till oss.  SSL och TLS är branschstandardkrypteringsprotokoll som används för att skydda online-transaktionskanaler. 

Eftersom informationssäkerheten delvis beror på datasäkerheten som du använder för att kommunicera med oss ​​och den säkerhet du använder för att skydda användar-ID och lösenord, var vänlig och vidta lämpliga åtgärder för att skydda denna information.

Här följer några enkla steg som du kan genomföra för att garantera att dina personuppgifter förvaras säkert:

  • håll din bokningsreferens konfidentiell – när du bokar en unik bokningsreferens (även kallad PNR eller passagerarens namn) visas på e-postbekräftelsen eller biljetten för varje person i din bokning. Det är viktigt att du alltid håller denna bokningsreferens konfidentiell. Andra personer kan använda dina bokningsuppgifter i vårt system om du avslöjar din bokningsreferens för dem; 
  • Om du reser i en grupp och du föredrar att dina bokningsuppgifter inte är tillgängliga för de andra medresenärerna, kan du välja att låta varje person göra en separat bokning (som betalas individuellt); 
  • Håll ditt Skywards-nummer/Business Rewards-nummer/Kundens inloggningsuppgifter konfidentiellt. Dela inte dina inloggningsuppgifter med någon annan. Logga ut när du har använt våra plattformar. Detta är särskilt viktigt om du använder en offentlig dator; och 
  • vara medveten om ”Phishing”, där någon försöker representera sig som någon annan för att få information från dig – kontrollera alltid om e-postmeddelanden från en avsändare faktiskt är från dem, och om du är osäker, gå direkt till deras webbplats och klicka inte på på länkar i e-postmeddelandena, eftersom dessa kan ta dig till ”klonade” webbplatser som använder din information olagligt.


Lagring av dina personuppgifter

Vi lagrar dina personuppgifter så länge som det är rimligt nödvändigt för de ändamål för vilka de samlades in. Till exempel för att hantera bokningar och förse dig med relevanta Emirates-produkter eller -tjänster, som förklaras i denna integritetspolicy. Vi ska se till att de avyttras på ett säkert sätt. 

Under vissa omständigheter kan vi lagra dina personuppgifter under längre tid, till exempel där vi är skyldiga att göra det i enlighet med lagar, föreskrifter, skatteändamål eller bokföringskrav, så att vi har en korrekt beskrivning av din korrespondens med oss i händelse av eventuella klagomål eller problem, eller om vi med rimlighet tror att det finns risk för rättstvister som rör dina personuppgifter eller hantering.  

Om du behöver mer information om hur vi lagrar viss information, kontakta oss.

Cookies

En ”cookie” är en liten datorfil som laddas ner på din enhet. Den samlar information om hur du navigerar på våra plattformar och på Internet och hjälper oss att tillhandahålla bättre plattformstjänster till dig och att skräddarsy visst innehåll. 

Cookies kan samla in personuppgifter om dig. Cookies hjälper oss att komma ihåg information om ditt besök på våra plattformar, som ditt land, språk och andra inställningar och sökningar. Cookies gör det möjligt för oss att förstå vem som har sett vilka webbplattser och hur ofta och för att bestämma vilka de mest populära områdena är i våra plattformar. De kan också hjälpa oss att effektivisera vår hemsida och göra ditt nästa besök enklare och anpassa din syn på plattformarna för att återspegla dina preferenser och aktiviteter. De hjälper oss också att skräddarsy vår marknadsföring och annonsering till dig på våra plattformar, andra webbplatser du besöker, sociala medier och andra enheter.

För mer information om hur vi använder cookies ber vi dig ta del av vår cookiepolicy, och där hittar du också information om hur du kan ta bort cookies eller blockera vissa typer av cookies. Du bör tänka på att detta kan påverka vår förmåga att förse dig med plattformstjänster. 

Se även vårt avsnitt om När och hur vi bedriver profilering och analys.

Rättigheter tillgängliga för att hantera din integritet

Om du är föremål för lagar som ger dig sådana rättigheter, beroende på vissa undantag, och i vissa fall beroende på den bearbetningsaktivitet vi bedriver, kan du ha vissa rättigheter i förhållande till dina personuppgifter. Klicka på länkarna nedan för att lära dig mer om varje rätt du kanske har:

  • För att få tillgång till personuppgifter
  • För att rätta till/radera (”rätt att bli glömd”) personuppgifter
  • För att begränsa behandlingen av dina personuppgifter
  • För att motsätta sig behandlingen (inklusive direkt marknadsföring) av personuppgifter
  • För att överföra dina personuppgifter
  • För att få en kopia av skyddsåtgärder för personuppgifter som används för överföringar utanför din jurisdiktion
  • För att lämna in ett klagomål hos din lokala tillsynsmyndighet

Om du vill komma åt några av de rättigheter som anges ovan kan vi be dig om ytterligare information för att bekräfta din identitet och för säkerhetsändamål, särskilt innan du lämnar personuppgifter till dig. Vi förbehåller oss rätten att ta ut en avgift där det är tillåtet enligt lag, till exempel om din begäran är uppenbart ogrundad eller överdriven.

Du kan utöva dina rättigheter genom att fylla i ett formulär på vår hemsida som du kan hitta här, genom att skicka ett e-postmeddelande till oss på privacy@emirates.com eller genom att skicka oss ett brev till Data Privacy Office, Emirates, P.O. Box 686, Dubai, United Arab Emirates. Med förbehåll för juridiska och andra tillåtna överväganden kommer vi att vidta alla rimliga ansträngningar för att snabbt respektera din förfrågan eller informera dig om vi behöver ytterligare information för att kunna uppfylla din förfrågan.  

Vi kan inte alltid kunna till fullo ta upp din begäran, till exempel om det skulle påverka konfidentialitetsplikten vi är skyldiga till andra eller om vi lagligen har rätt att hantera begäran på ett annat sätt. 


Rätt till tillgång till personuppgifter

Du har rätt att begära att vi ger dig en kopia av dina personuppgifter som vi har och du har rätt att bli informerad om: källan till dina personuppgifter, syftet, rättslig grund och metoder för bearbetning, den registeransvariges identitet och de enheter eller kategorier av enheter till vilka dina personuppgifter kan överföras.


Rätt att rätta till eller radera personuppgifter 

Du har rätt att begära att vi ska rätta till felaktiga personuppgifter. Vi kan komma att försöka verifiera riktigheten i personuppgifterna innan de rättas till. 

Du kan också begära att vi raderar dina personuppgifter under begränsade omständigheter där:

  • Det behövs inte längre för de ändamål för vilka det samlades in, eller
  • du har återkallat ditt samtycke (där databehandlingen baserades på samtycke), eller
  • efter en framgångsrik rätt att invända (se rätt till invändning), eller
  • det har behandlats olagligt, eller
  • personuppgifterna måste raderas för överenstämmelse med en lagstadgad skyldighet enligt EU-lagstiftning eller medlemsstatslag som den berörda enheten i Emirates Group är föremål för. 

Vi är inte skyldiga att följa din begäran om att radera personuppgifter om behandlingen av dina personuppgifter är nödvändig: 

  • för att följa en lagstadgad skyldighet, eller
  • för etablering, utövning eller försvar av rättsliga krav. 


Rätt att invända mot behandlingen (inklusive direkt marknadsföring) av dina personuppgifter

Du kan göra invändningar mot eventuella behandlingar av dina personuppgifter som har våra legitima intressen som dess rättsliga grund, om du tror att dina grundläggande rättigheter och friheter överväger våra legitima intressen. 

Om du gör en invändning har vi möjlighet att visa att vi har avgörande och berättigande skäl som strider mot dina rättigheter och friheter. 

Du kan begära att vi slutar kontakta dig i marknadsföringsändamål.

Du kan begära att vi inte överför dina personuppgifter till icke-associerade tredje parter för direkt marknadsföring eller för andra ändamål.

Om du är medlem i Skywards eller har gått med i vår sändlista, kan du hantera dina marknadsföringsinställningar automatiskt på följande sätt:  

  • du kan klicka på länken ”avprenumerera” som du hittar längst ner i våra e-postmeddelanden som du mottar från oss, eller du kan avprenumerera genom att kontakta oss eller ändra dina kontoinställningar vilket kommer att ta bort dig från Emirates marknadsföringslistor; 
  • för att avprenumerera Emirates Skywards marknadsföringsmaterial går du till www.emirates.com och loggar in på Skywards, markerar ”Mitt konto” och sedan ”Personliga preferenser”. Inom Personliga preferenser kan du sedan skrolla och uppdatera dina preferenser


Rätt till överföring av dina personuppgifter

Du kan be oss att ge dina personuppgifter till dig i ett strukturerat, vanligt, maskinläsbart format, eller du kan begära att den överförs direkt till en annan datakontroller, men i varje fall endast där:

  • behandlingen är baserad på ditt samtycke eller utförandet av ett kontrakt med dig och
  • behandlingen utförs automatiskt. 


Rätt att få en kopia av personuppgifter medför skyddsåtgärder som används för överföringar utanför din jurisdiktion

Du kan begära att du får en kopia av eller referens till skyddsåtgärderna som dina personuppgifter överförs utanför Europeiska unionen för. 

Vi kan redaktera överföringsavtal för att skydda kommersiella villkor.


Rätt att begränsa behandlingen av dina personuppgifter

Du kan be oss att begränsa dina personuppgifter, men endast där:

  • dess riktighet är ifrågasatt, så att vi kan verifiera dess riktighet eller
  • behandlingen är olaglig, men du vill inte att den raderas, eller
  • den behövs inte längre för de syften som det samlades in, men vi behöver fortfarande den för att etablera, utöva eller försvara rättsliga påståenden, eller
  • du har utnyttjat rätten till invändning och kontrollen av överordnade skäl är pågående.

Vi kan fortsätta använda dina personuppgifter efter en begäran om begränsning, där:

  • vi har ditt samtycke eller
  • för att etablera, utöva eller försvara rättsliga krav, eller
  • för att skydda en annan fysisk eller juridisk persons rättigheter. 


Rätt att lämna in ett klagomål hos din lokala tillsynsmyndighet

Du har rätt att lämna in ett klagomål hos din lokala tillsynsmyndighet (d.v.s. din hemvistort, platsen för påstådd överträdelse) om du har problem med hur vi behandlar dina personuppgifter. 

Vi ber att du försöker lösa eventuella problem med oss ​​först, även om du har rätt att kontakta din tillsynsmyndighet när som helst.

California ”Shine the Light”-avslöjanden (”visselblåsare-funktionen”)

Om vi ​​delar dina personuppgifter med noggrant utvalda tredje parter för tredje partens egna marknadsföringsändamål och du är en invånare i Kalifornien, kan du kontakta oss en gång om året för att begära namn på den tredje parten och de kategorier av information delas om dig. För att göra detta skicka oss en begäran på sätt som anges nedan med bevis på hemmahörighet i Kalifornien. Observera att det kan ta upp till 30 dagar för oss att behandla din begäran.

Hur du kontaktar oss

Den primära kontaktpunkten för alla problem som härrör från denna integritetspolicy är vår Data Privacy Officer, som kan kontaktas på privacy@emirates.com eller genom att skicka oss en kommunikation till Data Privacy Office, Emirates Group, P.O. Box 686, Dubai, United Arab Emirates.

Om du har några frågor, problem eller klagomål angående vår efterlevnad av detta integritetsmeddelande uppmanar vi dig att först kontakta vår Data Privacy Officer. Vi kommer att undersöka och försöka lösa klagomål och tvister så fort som möjligt och under alla omständigheter inom tidsgränserna enligt gällande dataskyddslagar.

Rättslig grundtabell

Vi använder dina personuppgifter för att:Rättslig grund för användningen av personuppgifter:Skäl för legitima intressen, rättslig grund:
Hantera din bokning med oss ​​och din resa (och andra produkter och tjänster du köper från oss eller tillgång till till exempel våra lounger) - inklusive bearbetning av din betalning; kontakta dig med servicemeddelanden och samordna med andra tjänsteleverantörer så som partnerbolag, hotell och bilserviceför utförandet av ett kontrakt med dig
Anpassa tjänsten och erbjudanden du tar emot och personifiera våra plattformar och kommunikationför vårt legitima intresseDet är i våra legitima intressen att främja vår verksamhet, fortsätta utveckla vårt förhållande med dig, ge dig det mest relevanta innehållet på våra plattformar (inklusive genom att använda cookies och platsdata där du har aktiverat sådana platstjänster på din mobila enhet) och i vår kommunikation; och interagera med dig på det mest användbara och relevanta sättet. För att göra detta personifierar vi vår tjänst till dig och uppmärksammar erbjudanden som kan vara av intresse för dig. Det är osannolikt att denna typ av verksamhet kommer att åsidosätta dina intressen eller grundläggande rättigheter och friheter som kräver skydd av dina personuppgifter. Om våra aktiviteter sker genom marknadsföring, söker vi ditt samtycke där vi är lagligen skyldiga att göra det. Om du är en registrerad person som skyddas av GDPR kan du ha rättigheter att begränsa eller motsätta dig denna behandling, men observera att detta kan påverka vår förmåga att personifiera vår tjänst, erbjudanden och kommunikation du får.
Förbättra våra produkter och tjänster och skapa nya – inklusive genom undersökningar och analysera förfrågningar och interaktioner med ossför vårt legitima intresseDet är i våra legitima intressen att förbättra våra produkter och tjänster baserat på våra kunders information, såsom transaktioner och interaktioner med oss. Det är osannolikt att denna typ av verksamhet kommer att åsidosätta dina intressen eller grundläggande rättigheter och friheter som kräver skydd av dina personuppgifter. Om du är en registrerad person som skyddas av GDPR kan du ha rättigheter att begränsa eller motsätta dig denna behandling, men observera att detta kan påverka de produkter och tjänster vi erbjuder.
Marknadsföra våra produkter och tjänster till dig – Inklusive genom direkt marknadsföring; annonser på sociala medier och andra digitala plattformar; och tävlingar, prisdragningar eller kampanjerbjudandenför våra legitima intresse med ditt samtyckeDet är i våra legitima intressen att marknadsföra våra produkter och tjänster för att ge dig information om våra erbjudanden och öka försäljningen och kundernas engagemang, inklusive genom att använda tredje part för att hjälpa oss att göra det. Det är osannolikt att denna typ av verksamhet kommer att åsidosätta dina intressen eller grundläggande rättigheter och friheter som kräver skydd av dina personuppgifter. Vi kommer att söka ditt samtycke där vi är lagligen skyldiga att göra det. Om du är en registrerad person som skyddas av GDPR kan du ha rättigheter att begränsa eller motsätta dig denna behandling. Om du inte vill få sådan marknadsföring från oss kan du avbryta prenumerationen genom att välja det relevanta ”avprenumerera”-alternativet som anges i vår integritetspolicy.
Hantera ditt medlemskonto eller medlemskap i lojalitetsprogrammetför utförandet av ett kontrakt med dig
Ge dig särskild hjälp – inklusive att bestämma hur passande det är för dig att flya; förse dig med medicinsk utrustning och uppfylla särskilda kostbehovför utförandet av ett kontrakt med dig; för att följa lagar eller förpliktelser med ditt samtycke
Ge dig kundsupport – inklusive att svara på dina frågor om våra produkter och tjänster; hantera dina klagomål och feedback; och uppfylla dina önskemålför utförandet av ett kontrakt med dig för vårt legitima intresseDet är i våra legitima intressen att se till att vår verksamhet löper smidigt och vi ger kunderna både effektiv och snabb support. Det är osannolikt att du får kundsupport för att åsidosätta dina intressen eller grundläggande rättigheter och friheter som kräver skydd av dina personuppgifter. Om du är en registrerad person som skyddas av GDPR kan du ha rättigheter att begränsa eller motsätta dig denna behandling, men observera att detta kan påverka vår förmåga att tillhandahålla dig de produkter och tjänster vi erbjuder.
Hantera en nödsituation – inklusive samordnande av sjukvård; meddelande till din närmsta anhöriga, regering, sjukhus och kliniker; ändra ditt boende på din resa; och hantera en säkerhetsincidentatt följa lagar eller förpliktelser med ditt samtycke
Identifiera dig genom att använda ansiktsigenkänning och annan biometrisk teknik – inklusive i samband med tull och invandringatt följa lagar eller förpliktelser med ditt samtycke
Hantera vår verksamhet – inklusive att upptäcka och förebygga bedrägeri analysera våra kunder, produkter och tjänster; och genom att använda tredje part för att hantera våra produkter och tjänsterför vårt legitima intresseDet är i vårt legitima intresse att stödja vår verksamhet, bland annat genom att förhindra bedrägerier och förstå våra kunder och hur de använder våra produkter och tjänster. Det är osannolikt att denna typ av verksamhet kommer att åsidosätta dina intressen eller grundläggande rättigheter och friheter som kräver skydd av dina personuppgifter. Om du är en registrerad person som skyddas av GDPR kan du ha rättigheter att begränsa eller motsätta dig denna behandling, men observera att detta kan påverka användningen av våra produkter och tjänster.
Kommunicera med dig om affärsmöjligheterför vårt legitima intresseDet är i vårt legitima intresse att stödja vår verksamhet genom att driva kommersiella möjligheter genom att nå ut till individer i utövandet av deras yrke. Det är osannolikt att denna typ av verksamhet kommer att åsidosätta dina intressen eller grundläggande rättigheter och friheter som kräver skydd av dina personuppgifter. Om du är en registrerad person som skyddas av GDPR kan du ha rättigheter att begränsa eller motsätta dig denna behandling, men observera att detta kan påverka möjligheten till nya affärsmöjligheter.
Att följa lagar och förpliktelser – inbegripet med brottsförebyggande och säkerhet; invandring och tull och stämningar; fordringar, kallelser och föreskrifteratt följa en lagstadgad skyldighet
Att hantera rättsliga påståenden – inklusive att etablera och försvara en rättslig fordrannödvändig för upprättande eller försvar av en rättslig fordranOm vi ​​behöver inleda en rättslig fordran eller försvara en rättslig fordran kan vi behandla särskilda kategorier av uppgifter för upprättandet, utövandet eller försvaret av en sådan fordran eller när domstolen agerar i sin rättsliga kapacitet