Hur fungerar autogirobetalning med tyska ELV?

ELV (Elektronisches Lastschriftverfahren) är endast tillgängligt vid avgång från Tyskland och endast för den som har ett tyskt bankkonto. Med ELV kan du överföra pengar direkt från ditt bankkonto så snart det har verifierats. Ditt bankkonto kommer att debiteras i EUR. Du kan boka för upp till två personer samtidigt, men du måste vara en av de som reser. Det går inte att använda ditt konto för att boka en biljett för någon annan, om du inte själv reser med dem i samma bokning.

Hur köper jag biljetter med ELV?

Om du har ett tyskt bankkonto kan du köpa biljetter med ELV-autogirobetalningar. Du har möjlighet att betala med ELV om det är minst 14 dagar kvar till avresedatumet och priset för de flyg du vill boka anges i EUR.

Betalsättet ELV-autogiro är helt integrerat i Emirates onlinebokningsverktyg och kräver att du först verifierar ditt bankkonto. Du kan boka för upp till två personer samtidigt, men du måste vara en av de som reser. Det går inte att använda ditt konto för att boka en biljett för någon annan, om du inte själv reser med dem.

När du slutför bokningen och är redo att betala väljer du e-biljett och sedan alternativet  ”Autogiro”. Klicka sedan på "ELV".  Du blir då ombedd att ange dina kontouppgifter så som de visas på kontoutdraget. När du har gjort det kan du ange beloppet, som är lika med det totala biljettpriset inklusive skatt.  Klicka på (”Skicka”) för att genomföra betalningen.  Klicka sedan på Fortsätt när du är klar. Biljettpriset  i EUR kommer att auktoriseras.
Biljetten kommer att utfärdas inom (sju dagar) eftersom det kan ta upp till sju dagar innan vi mottar pengarna från din bank.

Vad kostar det att använda ELV hos Emirates?

Det tillkommer inga avgifter för att använda ELV på emirates.com, förutsatt att ELV-transaktionen inte nekas av din bank. Passagerare ansvarar för eventuella avgifter som tas ut av deras bank samt för eventuella nekade betalningar till följd av det inte finns tillräckligt saldo på kontot.