Kontynuując przeglądanie naszej strony, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Kliknij odnośnik do polityki plików cookie, aby dowiedzieć się więcej o plikach cookie.

Usługi wizowe Emirates

Jak ubiegać się o wizę do ZEA

Aby ubiegać się o wizę do ZEA, możesz wybrać jeden z czterech sposobów:

  • Możesz złożyć wniosek o wizę przez Internet w zakładce Zarządzaj rezerwacją, po dokonaniu rezerwacji lotu liniami Emirates.
  • Możesz skorzystać z lokalnego biura Emirates w kraju zamieszkania.
  • Możesz skorzystać z usług naszych partnerów w wybranych krajach na całym świecie, ich listę znajdziesz tutaj(Otwiera się w nowym oknie)

Osoby posiadające członków rodziny lub bliskich krewnych będących rezydentami ZEA mogą starać się o wizę za ich pośrednictwem. Uwaga: ten sposób dostępny jest wyłącznie dla rezydentów ZEA. Więcej informacji na ten temat znajduje się na stronie ZEA.

Dostępne są różne rodzaje wiz

Rodzaj wizyCzas trwaniaKosztPrzedłużenie ważności
48-godzinnaPasażer/pasażerka musi posiadać bilet na dalszą podróż w terminie 48 godzin
Około 10 USDWażność nie podlega przedłużeniu
96-godzinna4-dniowa od dnia wjazdu
Około 30 USDWażność nie podlega przedłużeniu
Turystyczna - krótkoterminowa (jeden wjazd)30-dniowa od dnia wjazduOkoło 90 USDWażność podlega przedłużeniu (opłata za przedłużenie wynosi około 230 USD)
Turystyczna - krótkoterminowa (wiele wjazdów)30-dniowa od pierwszego wjazduOkoło 175 USDWażność podlega przedłużeniu (opłata za przedłużenie wynosi około 230 USD)
Turystyczna - długoterminowa (jeden wjazd)90-dniowa od dnia wjazduOkoło 190 USDWażność podlega przedłużeniu (opłata za przedłużenie wynosi około 230 USD)
Turystyczna - długoterminowa (wiele wjazdów)90-dniowa od pierwszego wjazduOkoło 460 USDWażność podlega przedłużeniu (opłata za przedłużenie wynosi około 230 USD)

Wymagane dokumenty

Wykaz dokumentów do obowiązkowego przedłożenia:

  • Kolorowe zdjęcie wnioskodawcy.
  • Kolorowa kopia paszportu wnioskodawcy. Paszport musi być ważny co najmniej sześć miesięcy.
  • Oryginalny wniosek wizowy (dostępny we wszystkich oddziałach Emirates Travel Hub) w języku arabskim lub angielskim – (w zależności od obywatelstwa wnioskodawcy), zawierający adres i numer kontaktowy w kraju wylotu, jak i w Dubaju. Pobierz wniosek po angielsku(otwiera plik PDF w nowej zakładce) albo arabsku(otwiera plik PDF w nowej zakładce).
  • Kopia biletu Emirates.

W zależności od kraju zamieszkania mogą być wymagane dodatkowe dokumenty. Odwiedź naszą stronę Wymogi wizowe, aby dowiedzieć się więcej.

Regulamin

  • Opłata wizowa musi zostać uiszczona w momencie składania wniosku wizowego.
  • Pasażer musi podróżować do Dubaju i z powrotem wyłącznie liniami Emirates lub lotami typu code-share.
  • Opłaty za wizę nie podlegają zwrotowi.
  • Bilet nie podlega zwrotowi, jeśli wiza została wydana i wykorzystana.
  • Czas przetwarzania wniosku o wizę to około 3–4 dni robocze.
  • Wjazd na terytorium ZEA podlega zatwierdzeniu przez władze imigracyjne.
  • Wszystkie wizy na wjazd do Dubaju są ważne przez 60 dni od daty wystawienia, z wyjątkiem wizy 96-godzinnej, która jest ważna przez 30 dni od daty wystawienia.
*Wymagane są odpowiednie dokumenty oraz zatwierdzenie przez władze imigracyjne ZEA. Dni robocze (w ujęciu międzynarodowym) są obliczane, biorąc pod uwagę dni wolne od pracy w ZEA.
**Obowiązuje regulamin.