Visuminformatie voor de VAE

Controleer de visumvereisten voordat u naar de VAE reist en zorg ervoor dat u over een geldig visum beschikt. Houders van afwijkende paspoorten en reisdocumenten hebben mogelijk ook te maken met andere eisen: controleer of u een visum moet aanvragen.

Vanaf 29 april 2016 moeten houders van een verblijfsvergunning voor de Golfstaten een visum voor de VAE aanvragen voordat ze naar Dubai reizen.

Vanaf 1 mei 2017 kunnen ingezetenen van India die een gewoon paspoort hebben dat minimaal zes maanden geldig is na de aankomstdatum, en een bezoekersvisum of green card uitgegeven door de VS die minimaal zes maanden geldig zijn, bij aankomst een visum krijgen voor een verblijf van maximaal 14 dagen, voor een vergoeding van AED 120 (aan wijzigingen onderhevig). Zij kunnen een aanvraag indienen om hun verblijf met 14 dagen te verlengen, voor AED 250 (aan wijzigingen onderhevig).

Visa bij aankomst

(A) Als u de nationaliteit hebt van een van de landen in onderstaande lijst, hoeft u van tevoren geen visum te regelen wanneer u naar de VAE reist. Na aankomst op Dubai International Airport loopt u naar ‘Immigration’, waar u een stempel in uw paspoort krijgt; uw gratis visum is 30 dagen geldig.

Andorra
Australië
Brunei
Canada
Hongkong
Ierland
Japan
Maleisië
Monaco
Nieuw-Zeeland
Volksrepubliek China
Russische Federatie
San Marino
Singapore
Zuid-Korea
Verenigd Koninkrijk
Verenigde Staten
Vaticaanstad

(B) Als u de nationaliteit hebt van een van de landen in onderstaande lijst, krijgt u een stempel in uw paspoort waarmee u meerdere malen naar de VAE kunt reizen; het visum is na de datum van uitgifte 6 maanden geldig voor een verblijfsduur van in totaal 90 dagen.

Argentinië
Oostenrijk
België
Bulgarije
Kroatië
Cyprus
Tsjechië
Denemarken
Estland
Finland
Frankrijk
Duitsland
Griekenland
Hongarije
IJsland
Italië
Letland
Liechtenstein
Litouwen
Luxemburg
Malta
Nederland
Noorwegen
Polen
Portugal
Roemenië
Seychellen
Slowakije
Slovenië
Spanje
Zweden
Zwitserland

Burgers van de Europese landen in de lijst hierboven komen ook in aanmerking voor een van tevoren te regelen visum wanneer het visum dat u bij aankomst krijgt en dat 90 dagen geldig is, volledig is verbruikt, of wanneer u de voorkeur geeft aan een van tevoren geregeld visum.

Betaal en vraag uw visum voor de Verenigde Arabische Emiraten online aan

Onderdanen van landen die een vooraf geregeld VAE-visum nodig hebben, kunnen nu hun visa online aanvragen en betalen via emirates.com.

Als u reist naar of als u een tussenstop hebt in Dubai met Emirates, kunt u volledig online een aanvraag indienen en uw VAE-visum ontvangen, zonder uw paspoort te hoeven overleggen voor stempelen.

U kunt uw VAE-visum aanvragen via onze tool Boeking beheren na het boeken van uw vlucht van Emirates. Kijk voor meer informatie op de website van VFS Global(link opent een externe website in een nieuw venster).

Ga naar ‘Boeking beheren’

Ingezetenen van veel landen kunnen online een visum aanvragen: hier kunt u zien of u een visum voor de VAE kunt aanvragen(Wordt geopend in een nieuw venster) Het paspoort van een aanvrager moet ten minste zes maanden geldig zijn vanaf de reisdatum naar Dubai, en machinaal leesbaar zijn - handgeschreven paspoorten worden niet geaccepteerd.

Deze service is alleen beschikbaar voor passagiers met een bevestigde Emirates-boeking waarvoor al een Emirates e-ticket is uitgegeven en in het reisschema de gewenste verblijfsduur in Dubai al is opgenomen. Vluchten naar en vanuit Dubai moeten op één ticket staan, en dit moeten Emirates-vluchten zijn. Let op: reisschema's die vluchten van of naar Dubai bevatten van andere vervoerders komen niet in aanmerking voor de online visumservice. 

U kunt tot minimaal vier internationale werkdagen voorafgaand aan de aankomst in Dubai online een visum aanvragen, maar Emirates adviseert online aanvragen zo vroeg mogelijk in te dienen. Visa die via deze service worden uitgegeven, zijn geldig voor een verblijf in Dubai van 96 uur, 30 of 90 dagen. Zodra een visum is goedgekeurd, kan de oorspronkelijke verblijfsduur niet meer worden verlengd.

Andere manieren om een visum aan te vragen

Als u een familielid hebt of een naaste bloedverwant die inwoner is van de VAE kan hij of zij voor u een visum aanvragen. Let erop dat deze service alleen beschikbaar is voor inwoners van de VAE: bekijk voor meer informatie de site van de VAE.

Of bezoek de website van het Dubai Department of Naturalization & Residency(Een externe website wordt in een nieuw tabblad geopend) voor meer informatie over andere soorten sponsoren, zoals hotels of bedrijven.

Immigratieprocedures in Dubai

Als extra beveiligingsmaatregel voert de immigratiedienst op de internationale luchthaven van Dubai nu willekeurige oogscreening uit voor bezoekers aan Dubai.

Bezoekers die worden gevraagd om naar de oogscreening te gaan, moeten een papieren exemplaar van hun visum of een gedrukte versie van de bevestigingspagina met het visumnummer overleggen bij de screeningbalie. Als u niet beschikt over een kopie, worden kosten van 30 dirham per kopie in rekening gebracht - alleen te betalen in VAE-Dirham.

Let op: Het is uw eigen verantwoordelijkheid om een visum te verkrijgen waar dit wordt vereist en wij accepteren geen aansprakelijkheid als u dit niet doet. Zie ook onze Algemene voorwaarden. Denk er ook aan dat betreding van de VAE moet worden goedgekeurd door immigratie.