Feilsøking

Personvern på nett og datasikkerhet

Hvordan vet jeg om forbindelsen min er sikker?

Den vanlige standarden på Internett for å signalisere en sikker side er en lukket lås nederst i nettleseren. Så lenge den lukkede låsen vises er informasjonen din sikker og kryptert. Vær oppmerksom på at hvis du klikker på den sikre transaksjonslenken og fortsatt ikke ser den lukkede låsen, kan det være at vinduet er nestet i en annen ramme.

For å sørge for at du har en sikker tilkobling i Internet Explorer, høyreklikk på museknappen et sted på siden (ikke over et bilde), og velg deretter «Egenskaper». Kontroller «Tilkobling» for å se om tilkoblingen er sikker eller ikke.

I Firefox, høyreklikk på museknappen et sted på siden (ikke over et bilde), og velg deretter «Se sideinformasjon» fra menyen som vises. Klikk på fanen «Sikkerhet» i det neste vinduet.

I Netscape, høyreklikk på museknappen og velg «Vis rammeinformasjon». På bunnen av teksten vil du se sikkerhetsinformasjon.

I Safari, klikk på låsikonet for å se detaljert informasjon om nettstedets sikkerhetssertifikat.