ToegankelijkheidsinformatieGa door naar het hoofdgedeelte

Amir Mohamed Al Jesmi

Wanneer bent u onderdeel geworden van het bedrijf?

In oktober 2005 ben ik begonnen als trainee aan het Vliegtuigingenieursprogramma. Ik werk nu in onze hypermoderne krachtbron-revisieworkshop, in het Emirates Engine Maintenance Centre (EEMC).

Wat inspireerde u tot een carrière als vliegtuigingenieur?

Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in het repareren van dingen en begrijpen hoe dingen werken, vooral vliegtuigen. Het voelde daarom volledig natuurlijk om een ingenieur te worden.

Wat zijn enkele van uw belangrijkste mijlpalen?

Ik heb leiding gegeven aan het team dat in 2015 een GP7200-motor uit elkaar heeft gehaald en weer in elkaar heeft gezet. Het doorstond alle tests en werd de eerste succesvol gereviseerde GP7200 in de regio. Ik ben ook onderdeel van het team geweest dat werkte aan de reparatie van een Boeing 777-200LR-vliegtuig. De motor had vlam gevat op weg naar Boston Logan International Airport in 2014. We hebben dag en nacht gewerkt aan het vervangen van de motor in de kortst mogelijke tijd voor een werklocatie. We hebben dit gedaan met beperkte hulpmiddelen en zware regen en harde wind.

Wat zijn uw grootste uitdagingen op het werk?

Elke dag biedt nieuwe uitdagingen en dat is een van de fijnste dingen van het werken bij EEMC. Werk voelt nooit aan als routine. Een van de meest uitdagende taken is het lopende digitalisatieproject, dat als doel heeft om ons volledig papierloos te maken door duizenden ingenieurstakenkaarten digitaal te maken. Procesveranderingen zijn nooit eenvoudig, maar het is belangrijk voor ons om digitaal geavanceerd te zijn. De uitdaging ligt in het creëren van een gebruikersvriendelijke en functionele interface. Dit project zal ons helpen bij het verhogen van efficiëntie, het beter beheren van hulpmiddelen en het verbeteren van onze faciliteiten.

Wat doet u voor uw plezier buiten het werk?

Ik ben dol op extreme sporten en watersporten, en de V.A.E. heeft zoveel geweldige opties te bieden. In de zomer vind ik het leuk om met een paramoter over het strand Umm al-Quwain te vliegen. Ik zeil ook graag met catamarans. Ik ben gefocust op fit blijven en ben begonnen met Braziliaans jiu-jitsu. Dat is een vechtsport die draait om snelheid en vaardigheid.

Camilla Olsen

Wanneer bent u onderdeel geworden van Emirates?

Ik ben in december 2011 onderdeel geworden van het Emirates SkyCargo-team in Kopenhagen (CPH), Denemarken als supervisor vrachtvervoer. Ik ben in september 2015 verhuisd van CPH naar Dubai, waar ik onderdeel werd van het Emirates Skycargo Freighter-team.

Wat zijn de hoogtepunten tot nu toe?

Het absolute hoogtepunt was de toekenning van de Najm Chairman’s Award in 2013, voor de rol die ik heb gespeeld bij het zorgen voor het soepel inladen van vracht tijdens een crisis bij de afhandeling op de grond. Het was een enorme eer om te worden erkend door het management van de Groep. In mijn tijd in CPH zijn onze werkzaamheden gegroeid van 2 vrachtvliegtuigen per week naar 15. Het was geweldig om onderdeel te zijn van die groei. Sinds ik in Dubai ben, heb ik het voorrecht gehad om aan onze grootste opdrachten te werken. Ik was onderdeel van het vervoer van 424 paarden naar Brazilië voor de Olympische Spelen van 2016 in Rio en meer dan 1,8 miljoen vaccins vanuit Milaan, Italië, naar Belo Horizonte, Brazilië. Ik heb onlangs ons record-verbrekende vervoer gecoördineerd van meer dan 500 paarden die deelnamen aan de World Equestrian Games van 2018 in de V.S. (zie Safar 9 augustus). Ik was ook betrokken bij het vervoer van KhalifaSat van Dubai naar Incheon in Korea. Ik ben trots op mijn rol in dit traject, vooral omdat het in oktober zal worden gelanceerd als een belangrijke mijlpaal voor de V.A.E.

Wat komt er bij uw functie kijken?

Ik werk vooral in onze Charterafdeling, waar we nieuwe klanten binnenhalen voor ons vrachtvervoer en onze passagiersoperaties. Mijn rol bestaat uit de directe communicatie met onze klanten en een consistente coördinatie met onze commerciële en operationele teams in Dubai, evenals onze teams op locatie. Charterwerkzaamheden beheren meestal vracht die ofwel urgent is, breekbaar is, of specifieke afhandelingsvereisten voor het vervoer heeft. Wij bieden gedeeltelijke charters en volledige charters die een apart vrachtvliegtuig vereisen vanwege het volume of gewicht van de vracht. De vraag naar onze charters hangt af van dagelijkse handel en de beschikbaarheid en vliegtuigcapaciteit in de markt. Charters worden vaak op het laatste moment geboekt op basis van een urgent vereiste, maar soms worden ze maanden van tevoren geboekt voor klanten die capaciteit willen veiligstellen tijdens de seizoenspiek. Het is cruciaal om tijdig te reageren en elke dag flexibel te zijn en open te staan voor nieuwe kansen.

Wat vindt u zo mooi aan uw werk?

Ik ben trots op de inkomstenbijdrage die wij leveren aan de Groep vanwege onze unieke capaciteit om charters als onderdeel van onze services aan te kunnen bieden. Ik ben dol op de snelheid van mijn werk en ik los graag problemen op. Hierdoor blijf ik gefocust en krijg ik de kans om te blijven leren en mijn vaardigheden te ontwikkelen. Ik houd ook van de diversiteit binnen deze functie wat betreft de kansen die ik krijg.

Wat zijn de uitdagingen die u tijdens het werk tegenkomt en hoe gaat u hiermee om?

Er zijn elke dag nieuwe uitdagingen. Charters kunnen te maken krijgen met operationele beperkingen, weersomstandigheden en politieke, handels- en economische trends. Het is lastig om te voorspellen hoe een dag gaat verlopen. Ik denk dat uitdagingen onderdeel zijn van elk soort werk en dat de uitkomst wordt bepaald door hoe je ermee omgaat. Ons team werkt samen aan het vinden van de beste oplossingen om ons doel te bereiken.

Vertel ons eens over een memorabel incident.

We hebben ooit op hetzelfde moment drie vrachtvliegtuigen op de grond gehad in Kopenhagen: één vlucht ging naar de V.S. en twee vluchten gingen terug naar Dubai. Dat was ongebruikelijk voor de CPH-locatie en het vereiste nauwe samenwerking tussen al onze collega's voor de afhandeling op de grond. We zijn er dankzij geweldig teamwork in geslaagd om alle vluchten op tijd weg te sturen. Ik herinner me nog altijd de spirit van het team dat bij elkaar kwam om dit voor elkaar te krijgen. Sinds ik onderdeel ben geworden van het team in Dubai, is mijn functie commerciëler en planningsgeoriënteerder geworden, maar ik blijf ook met collega's mijn kennis delen die ik heb opgedaan vanuit mijn operationele ervaringen.

Als u niet in vrachtvervoer zou werken, wat zou u dan doen?

Sinds de middelbare school wist ik al dit ik in de logistiek wilde werken. Ik ben mijn carrière in de luchtvaart op 19-jarige leeftijd begonnen, toen ik onderdeel werd van een vrachtvervoersbedrijf, en heb sindsdien 18 jaar ervaring opgedaan. Ik ben blij dat ik in de luchtvaartsector werk, die zich continu ontwikkelt.

Wat doet u om te ontstressen?

Ik ga een paar keer per week naar de sportschool. Zo zorg ik dat ik helder blijf in mijn hoofd en voel ik me ontspannen en opgeladen na een goede fitness-sessie. In het weekend vind je me met een boek bij het zwembad of met vrienden op verkenningstocht door Dubai en de vele interessante plekjes van de V.A.E. Ik heb een passie voor reizen en de wereld verkennen en mijn bucketlist met plekken die ik nog moet bezoeken lijkt met de dag langer te worden.

Casey Pottorff

Wanneer bent u onderdeel geworden van Emirates?

Ik ben op 19 november 2017 onderdeel geworden van Emirates. Ik zie mezelf nog als een nieuweling!

Wat doet u als medisch trainingsofficier?

Als onderdeel van Group Medical Training (GMT) ben ik verantwoordelijk voor de eerste en jaarlijks terugkerende medische training van cabinepersoneel. Ik train persoonlijk ongeveer 250-300 collega's per maand. Er worden tot zes batches jaarlijks terugkerende cabinepersoneelstrainingen per dag gehouden, waarbij elke batch bestaat uit ongeveer 20 collega's van het cabinepersoneel. De training bestaat uit basislevensondersteuning in combinatie met luchtvaartgerelateerde eerstehulptechnieken die de bemanning in staat stelt om om te gaan met elke medische noodsituatie die aan boord kan optreden. We voeren ook verschillende medische trainingen uit voor senior bemanningsleden en piloten, inclusief hoe medische kits en apparatuur aan boord moeten worden gebracht. Naast de samenwerking met bemanningsleden traint GMT ook de eerstehulpverleners van de Groep die op de grond werken.

Wat vindt u zo mooi aan uw werk?

Ik hou van het team met trainers waar ik elke dag mee werk. Ze bieden geweldige steun en maken mijn werk interessant en leuk. Ik ben dankbaar dat, ondanks dat ik het nieuwste lid van het team ben, ze me hebben verwelkomd in de GMT-familie. Ik beleef ook veel plezier aan het werken met collega's onder het cabinepersoneel, omdat ik tijdens onze training meer te weten kom over hun gevarieerde achtergronden en interessante reiservaringen. Een andere kans waar ik heel veel zin in heb is de mogelijkheid om vrijwilliger te zijn bij GMT als eerstehulpverlener bij de Dubai Rugby Sevens in November.

Vertel ons eens over grappige gebeurtenissen die tijdens uw werk plaatsvonden.

Een van de dingen die ik echt leuk vind aan het werken bij GMT is de humor die van nature voortkomt uit de integratie van zoveel culturen, talen en achtergronden. Tijdens een recente trainingssessie keek ik om 10 over 12 op de klok en vroeg ik de groep trainees om om 'twenty to' (10 over half een/twintig voor een) terug te komen van hun pauze. De trainees namen allemaal een hele korte pauze en kwamen 12 minuten later terug. Ze dachten dat ik ze had gevraagd om terug te komen om 12.22 uur! Dat was niet alleen grappig, maar heeft me ook de ogen geopend! Ik vind dat deze situaties een kans zijn om te leren meer open te staan ten opzichte van mensen uit andere culturen. Zodat ik in de toekomst hopelijk beter kan leren communiceren.

Als u niet in het medische veld zou hebben gewerkt, wat zou u dan gedaan hebben?

Ik heb altijd een gasthuis of een bed and breakfast op een mooie plek willen hebben. Ik zie het altijd als het hotel in de film Mamma Mia. Ik denk dat Zanzibar een goede keuze zou zijn, maar elke plek met mooi weer en een ontspannen sfeer zou fantastisch zijn. Wonen op een plek die rustig en mooi is en ondertussen mensen uit de hele wereld kunnen ontvangen lijkt me geweldig werk.

Wat doet u om te ontspannen en ontstressen?

Ik woon in Al Ain, dus als het niet bloedheet is, ben ik graag buiten om Ultimate Frisbee te spelen in een van de parken van de stad of te barbecueën in de woestijn. Ik brunch of dineer graag met familie en vrienden. Ik probeer ook mijn conditie te verbeteren. Ik laat de lift voor wat hij is en ga iedere dag zoveel mogelijk met de trap. Elke morgen drink ik een kopje koffie met collega's in het café op de zevende verdieping. Het GMT-kantoor is op de vierde verdieping en onze klaslokalen zijn op de 7e verdieping. Op en neer lopen tussen deze locaties komt neer op een gemiddelde van ongeveer 30 trappen lopen per dag. Een paar van mijn collega's zijn ook begonnen met deze 'trappenchallenge' - hoe meer zielen hoe meer vreugd!

Wat vindt u de leukste plek om naartoe te reizen?

Ik vind het vooral leuk dat ik kan reizen vanwege dit werk. Ik vind het fijn om naar huis te gaan naar mijn familie in de V.S. Sinds ik onderdeel ben geworden van Emirates, heb ik Kaapstad en Praag bezocht. Ik ben dol op deze steden. Ik heb in oktober een reis gepland naar Taiwan om vrienden te bezoeken. Ik denk dat mijn favoriete bestemmingen de bestemmingen zijn waar ik ook mensen kan bezoeken waar ik van hou.

Darryn Janse Van Vuuren

Wat komt er bij uw functie kijken?

Ik ben manager van het Operationeel team voor Safari's, dat bestaat uit iedereen die bijdraagt aan onze avonturen in de woestijn - van supervisors in de praktijk, die verantwoordelijk zijn voor woestijnexcursies en safari-activiteiten, tot de verzorgers die kamelen trainen voor polowedstrijden.

Wat zijn de hoogtepunten van uw carrière tot nu toe?

Ik ben in maart 2016 onderdeel geworden van Arabian Adventures en sinds dat moment heb ik bijgedragen aan het creëren en trainen van ons safariteam. Ik heb ook onze flora en fauna-trainingshandleiding samengesteld, die nu wordt gebruikt door het Department of Tourism and Commerce Marketing van Dubai voor alle safarigidsen in Dubai.

Wat zijn enkele uitdagingen die u tijdens het werk tegenkomt?

Elke dag is anders en biedt nieuwe uitdagingen. We krijgen te maken met last-minute annuleringen, voertuigen die kapot gaan en lastige weersomstandigheden zoals zandstormen en extreme hitte. Maar ik hoef dit niet in mijn eentje af te handelen. Ik heb geweldige collega's en een geweldige ondersteuningsstructuur die ervoor zorgt dat alles soepel en efficiënt verloopt.

Wat vindt u zo mooi aan uw werk?

Ik vind het leuk om mensen een andere kant van Dubai te laten zien. Er valt een hele andere wereld te zien dan de torenhoge wolkenkrabbers, dure hotels en ultramoderne winkelcentra, en dat is een ruige, prachtige en opwindende wereld. Ik laat de natuurlijke schoonheid van de V.A.E. graag zien. De woestijn, de wilde dieren en de cultuur zijn zo uniek hier. Het geeft ook een goed gevoel om te zien hoe de gidsen in mijn team zich ontwikkelen zodra ze meer ervaring krijgen. Gidsen worden getraind in het vinden en volgen van voetafdrukken van dieren, en mensen genieten echt van de lokale kennis die ze aan onze safari's toevoegen.

Wat zijn de beste buitenactiviteiten die de V.A.E. te bieden heeft?

Mijn persoonlijke favoriet is de buggy-excursie. We hebben extreem krachtige off-road-buggy's die overal naartoe kunnen - ze zijn hartstikke leuk en bieden geweldige opwinding. Ik raad ook aan: De Dubai Desert Conservation Reserve voor een woestijnsafari, kameelrijden en luxe kampeerovernachtig. De Hatta Mountains voor mountainbiken, dirtbiken en wandelen. Een trip naar Lisaili voor duinbiken. Het verkennen van Mleiha archeologische locaties voor de grotten, tombes en het museum. Jetskiën rondom de Palm Islands. En als u echt iets unieks wilt beleven, ga dan mee met een nachtelijke rit door de natuur. U reist 's nachts door de woestijn en krijgt de mogelijkheid om de Arabische oryx, rode vos en woestijnhaas in hun natuurlijke leefomgeving te zien.

Als u niet in safari's zou werken, wat zou u dan doen?

Ik heb altijd buiten willen werken en ben een parkwachter geweest in Zuid-Afrika, mijn thuisland. Als ik niet in safari's zou werken in Dubai, zou ik in mijn thuisland een parkwachter zijn geweest.

Wat doet u om te ontspannen en ontstressen?

Een goede trainingssessie in de sportschool is echte ontspanning voor mij. Ik ga elke avond na het werk sporten. Ik probeer mijn routine op zaterdag te doorbreken met een boxsessie. Naar mijn mening is goed eten de belangrijkste manier om fit te blijven. Eet gezond en de rest komt vanzelf.

Jason Sidhu

Wanneer bent u onderdeel geworden van Emirates?

Ik ben in 2007 als Verkoop ondersteuningsassistent onderdeel geworden van dit bedrijf. Ik ben in 2011 overgestapt naar het ticketkantoor in Melbourne. Ik ben in 2016 overgestapt naar het Verkoopteam als Verkoop ondersteuningsassistent.

Wat komt er bij uw functie kijken?

Mijn functie bestaat uit het ondersteunen van mijn verkoopcollega's in Melbourne bij het marketen van producten en services van Emirates in de regionale markt. Ik assisteer het team dat zich richt op groepsreizen vanuit Victoria en Tasmania binnen verschillende marktsegmenten, inclusief MICE (meetings (vergaderingen), incentives (beloningen), conferenties en exhibitions (tentoonstellingen)), religieuze reizen en educatieve tours. Ik heb ook het voorrecht gehad om het team te ondersteunen bij retailreisexpo's en evenementen die werden gesponsord door Emirates, inclusief een uitvoering door het Melbourne Symphony Orchestra en het Australian Open-tennistoernooi.

Wat zijn de hoogtepunten van uw carrière tot nu toe?

De kansen die ik heb gekregen, vrienden die ik heb gemaakt en mijn persoonlijke en professionele groei zijn allemaal belangrijk. Daarnaast zijn er tijdens mijn traject bij Emirates in de afgelopen 11 jaar veel speciale momenten geweest. Ik was vooral blij om het Award for Sales Excellence for Best Sales Support voor 2017-18 in november van de Voorzitter te krijgen. Ik heb de award gekregen voor wat ik heb gedaan bij het ondersteunen van het team in Melbourne bij het behalen van een inkomstenverhoging van 2,5%. Ik heb het team ook geholpen bij het binnenhalen van een grote onderwijsgroep, die een bijdrage van AUD 1,06 miljoen heeft opgeleverd voor de inkomsten van het team, een groei van 525% ten opzichte van het vorige boekjaar. Ik heb ook de groei van onze Hadj-reizen ondersteund, die met 11,85% zijn gegroeid ten opzichte van het vorige jaar.

Welke uitdagingen komt u tijdens het werk tegen?

Elke dag biedt nieuwe kansen en dat is een van de fijnste dingen van het werken bij Emirates. Werk voelt nooit aan als routine. Een van de grootste uitdagingen is de omgang met concurrenten. De concurrentie is zwaar en er zijn een groot aantal verschillende spelers. Om voorop te blijven lopen, houd ik actief onze concurrentie en marktprijzen in de gaten.

Wat vindt u zo mooi aan uw werk?

Ik vind het fijn om onderdeel te zijn van de Emirates-familie. Ik leer elke dag weer iets nieuws. Mijn collega's maken mijn werk leuk en mijn managers zijn geweldig. Het hoge tempo, de doorlopende groei en de mogelijkheden voor het vinden van nieuwe zakelijke kansen zijn andere dingen waar ik dol op ben.

Wat zijn uw meest memorabele gebeurtenissen bij dit werk geweest?

Als gastheer optreden voor onze klanten bij de Australian Open 2012 was een geweldige ervaring en ze hebben ervan genoten. De kers op de taart was tennislegendes zoals Rafael Nadal en Novak Djokovic in actie te zien.

Wat doet u om te ontspannen en ontstressen?

Ik doe vier keer per week aan CrossFit. Als ik sport, denk ik niet aan werk en heb ik een creatieve uitlaatklep. Op mijn vrije dagen ga ik naar de sportschool of hardlopen aan de kust van Melbourne. Ik ben dol op lekker eten en bezoek altijd de nieuwste restaurants van de stad. Ik deel graag een maaltijd met goede vrienden en sluit de dag graag af met geweldige muziek.

John Bateson

Wanneer bent u onderdeel geworden van Emirates?

Ik ben in juli 2011 onderdeel geworden van het bedrijf. Ik ben begonnen met image- en uniformtraining en ben in 2015 overgestapt naar uniformstandaarden.

Uw functietitel, uniformstandaardspecialist, is ongebruikelijk. Wat komt hier bij kijken?

Ik ben verantwoordelijk voor het bieden van welzijnsadvies en ondersteuning aan cabinepersoneel en voor het opzetten van programma's die de basis vormen voor welzijn: slaap, voeding, activiteit en stressbeheer. Ik regel seminars, welzijnsactiviteiten en campagnes gericht op de relevante aspecten van gezondheid en welzijn voor collega's onder het cabinepersoneel. Ik werk ook nauw samen met andere afdelingen, zoals Emirates Clinic and Employee Assistance Programme (EAP), om ervoor te zorgen dat de bemanning de juiste ondersteuning heeft. Ik ontmoet dagelijks bemanningsleden voor begeleiding op het gebied van welzijn voor hun specifieke behoeften. Ik help ze bij het stellen van doelen voor de korte en lange termijn, zodat ze voor hun specifieke behoeften gezonde keuzes maken voor hun levensstijl. Ze worden naar ons doorverwezen door managers, bemanningsleden en ondersteuningsservices, zoals de kliniek of EAP. Sommige bemanningsleden vragen ook een gesprek aan om de verschillende aspecten van hun welzijn te bespreken.

Wat zijn de hoogtepunten van uw carrière?

Het was een voorrecht om Najms voor mijn werk te krijgen. Dit is er onder andere eentje voor het organiseren van een welzijnscampagne bij Departures in 2012 met Dawn Robertson en fitness- en voedingscollega's. Ik heb er sindsdien nog drie ontvangen: in januari 2015, voor mijn steun bij een Group Learning & Development-welzijnsevenement waarbij ik een-op-een-sessies heb verzorgd voor collega's; in april 2013, voor het maken van trainingsvideo's voor verschillende haarstijlen in Image en Uniform; Ik heb mijn meest recente Najm in november 2017 ontvangen, voor ondersteuning van campagnes bij de Crew Arrivals van EGHQ, waar we verschillende producenten van welzijnsproducten hebben uitgenodigd om in contact te komen met de bemanningsleden en informatie te geven die relevant is voor een gezonde levensstijl. We zijn ook uitgenodigd voor een veiligheidscampagne voor het verhogen van het bewustzijn van de hoeveelheden suiker in verschillende drankjes en voor het bieden van algemene voedingsbegeleiding. Ik vind het ook fijn om mensen dagelijks te helpen bij het verbeteren van verschillende aspecten van hun welzijn - van meer energie tot een betere conditie en meer zelfvertrouwen.

Wat zijn de uitdagingen die u tijdens uw werk tegenkomt?

Samenwerken met collega's met verschillende culturele achtergronden betekent dat voedselkeuzes en de algemene perceptie van welzijn per persoon kan verschillen. In sommige culturen is het bijvoorbeeld normaal om aan het eind van de dag een grote maaltijd met de familie te hebben. Mensen die uit deze omgeving naar Dubai komen eten ook hier vaak pas laat in de avond, maar in plaats van een voedzame, zelfgekookte maaltijd eten ze fastfood en drinken ze frisdrank terwijl ze televisie kijken, vaak alleen. Ze hebben niet langer de kwalitatieve sociale interacties die stress verlagen. Het eten van maaltijden waarin het aan voedingsstoffen ontbreekt en die veel calorieën bevatten, kan ook leiden tot gewichtstoename, weinig energie en andere gezondheidsproblemen. Nieuw cabinepersoneel heeft vaak moeite om zich aan te passen aan de onregelmatige slaaptijden die bij deze functie horen. Vervolgens kan de opwinding van het reizen naar nieuwe steden, sightseeing en nieuw eten leiden tot ingrijpende veranderingen in hun levensstijl. Ik help collega's begrijpen hoe deze patronen invloed kunnen hebben op hun gezondheid en wat ze moeten doen om een gezonde, stressvrije levensstijl te volgen.

Wat zijn uw beste herinneringen van dit werk?

De Dubai Fitness Challenge (DFC) in 2017. Aan het begin van de 30X30-challenge plaatste ik elke dag een kort filmpje op Yammer om mensen aan te sporen verschillende oefeningen te proberen. Ook hebben Dawn en ik elke dag tijdens de challenge van een maand mensen in ons gedeelte aangespoord om eenvoudige oefeningen te doen. Het was geweldig om de glimlach op de gezichten te zien nadat ze hier klaar mee waren. Collega's konden niet wachten om hun conditie te verbeteren. Ik weet zeker dat we hetzelfde enthousiasme gaan zien tijdens DFC dit jaar.

Als u zich niet zou bezig houden met welzijn, wat zou u dan gedaan hebben?

Ik werk al 25 jaar in de welzijnsindustrie en ik heb van elke seconde genoten. Ik pas nieuwe welzijnsconcepten die ik heb geleerd van boeken, podcasts en seminars graag toe in mijn werk en persoonlijk leven.

Hoe ontspant u na het werk?

Ik vind het leuk om regelmatig naar de sportschool te gaan. Als het buiten kouder is, ga ik fietsen op de Al Qudra-baan. Ik ben ook dol op gadgets, dus als ik niet aan het fitnessen ben, laat ik mijn drone vliegen of maak ik korte filmpjes van de reizen die ik maak met mijn vrouw.

Reshma Patricia Monteiro

Wanneer bent u onderdeel geworden van Emirates en in welke functie?

Ik ben op 3 april 2004 onderdeel geworden van dit bedrijf als incheckbaliemedewerker.

Wat zijn de hoogtepunten van uw carrière tot nu toe?

Ik werk al 14 jaar voor de beste luchtvaartmaatschappij ter wereld en ik heb van elk moment genoten. Ik heb de kans gehad om bij verschillende afdelingen in Airport Services te werken, van inchecken en instappen tot de overstapbalie, het hubcontrolecentrum en nu verkeersleiding op de grond.

Wat doet u als verkeersleider op de grond?

Ik ben verantwoordelijk voor alle activiteiten tijdens de aankomst en het vertrek van Emirates- en Qantas-vliegtuigen op DXB. Dit is inclusief het uit- en instappen van passagiers, het in- en uitladen van vracht en bagage, schoonmaak en catering, bagage uitladen van passagiers die te laat zijn bij de gate en het in- en uittrekken van de luchtbrug. Ik maak ook last-minutewijzigingen aan de vrachtbrief, die aan de gezagvoerder wordt gegeven voordat het vliegtuig klaar is om op te stijgen. Het is mijn verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat het vliegtuig veilig kan vertrekken, in navolging van de procedures van Emirates en de luchthavens van Dubai.

Vertel ons eens iets meer over de Customer Service Award (ACE) die u onlangs van de luchthavens van Dubai heeft ontvangen.

Ik ben genomineerd door mijn diensttoezichthouder voor het helpen van een 77-jaar oude overstappende passagier, die in Dubai moest uitstappen van haar vlucht naar Boedapest. Haar voeten waren opgezwollen en ze had direct medische hulp nodig. Ze sprak alleen Hongaars en was zeer van streek. Collega's van het cabinepersoneel slaagden erin om haar uit het vliegtuig te krijgen, maar ze weigerde om mee te gaan met de wachtende ambulance en kon niet worden gekalmeerd. Ik heb de enige Hongaarse verkeersleider van onze afdeling gebeld - ze was op haar jaarlijkse verlof, maar ik vroeg haar om de situatie aan deze dame uit te leggen. Na twee uur werd ze eindelijk rustig en brachten we haar naar het medisch centrum van de luchthaven. Ze is de volgende dag naar Boedapest afgereisd. We hebben de bemanningsleden ingelicht over haar toestand, zodat ze speciale zorg kon krijgen.

Wat zijn de uitdagingen die u tegenkomt en hoe gaat u hiermee om?

De grootste uitdaging zijn de lastige weersomstandigheden waar we mee te maken krijgen, vooral als het hoogzomer is. Ik zorg ervoor dat ik en mijn collega's altijd genoeg water drinken tijdens onze diensten.

Wat doet als u niet aan het werk bent?

Ik luister graag naar muziek. Dansen is ook een passie. Deze hobby's helpen me ontspannen en ontstressen.