Polityka dotycząca plików cookieKorzystanie z witryny oznacza jednoczesne wyrażenie zgody na pliki cookies. Więcej informacji na temat plików cookies znajdziesz klikając na link Polityka dotycząca plików cookie.
OK
[ Polski ]English
Pomiń i przejdź do głównej treści

Usługi wizowe Emirates

Usługi wizowe Emirates

Jak ubiegać się o wizę do ZEA

Aby ubiegać się o wizę do ZEA, możesz wybrać jeden z trzech sposobów:

  • Możesz złożyć wniosek o wizę przez Internet w zakładce Zarządzaj rezerwacją, po dokonaniu rezerwacji lotu liniami Emirates.
  • Możesz skorzystać z lokalnego biura Emirates w kraju zamieszkania
  • Możesz skorzystać z usług naszych partnerów w wybranych krajach na całym świecie – ich listę znajdziesz tutaj

Osoby posiadające członków rodziny lub bliskich krewnych będących rezydentami ZEA, mogą starać się o wizę za ich pośrednictwem. Uwaga: ten sposób dostępny jest wyłącznie dla rezydentów ZEA. Więcej informacji na ten temat znajduje się na stronie ZEA tutaj.

Dostępne są trzy rodzaje wiz

Rodzaj wizyWażnośćKosztPrzedłużenie ważności
96-godzinna96 godzin od przylotu
Około 55 USDWażność nie podlega przedłużeniu
Turystyczna - krótkoterminowa (jednorazowy wjazd)30 dni od przylotuOkoło 90 USDWażność nie podlega przedłużeniu
Turystyczna - krótkoterminowa (wielokrotny wjazd)30 dni od pierwszego przylotuOkoło 175 USDWażność nie podlega przedłużeniu
Turystyczna - długoterminowa (jednorazowy wjazd)90 dni od przylotuOkoło 330 USDWażność nie podlega przedłużeniu
Turystyczna - długoterminowa (wielokrotny wjazd)90 dni od pierwszego przylotuOkoło 475 USDWażność nie podlega przedłużeniu

Wymagane dokumenty

Wykaz dokumentów do obowiązkowego przedłożenia:

  • Kolorowe zdjęcie wnioskodawcy.
  • Kopia paszportu wnioskodawcy. Paszport musi być ważny co najmniej sześć miesięcy.
  • Oryginalny wniosek wizowy (dostępny we wszystkich oddziałach Emirates Travel Hub) w języku arabskim lub angielskim – w zależności od obywatelstwa wnioskodawcy, zawierający adres i numer kontaktowy w kraju wylotu, jak i w Dubaju. Pobierz angielską lub arabską wersję wniosku wizowego tutaj.
  • Kopia biletu Emirates.

W zależności od kraju zamieszkania mogą być wymagane dodatkowe dokumenty. Odwiedź naszą stronę Wymogi wizowe, aby dowiedzieć się więcej.

Regulamin

  • Opłata wizowa musi zostać uiszczona w momencie składania wniosku wizowego.
  • Pasażer musi podróżować do i z Dubaju tylko liniami Emirates.
  • Opłaty za wizę nie podlegają zwrotowi.
  • Bilet nie podlega zwrotowi, jeśli wiza została wydana i wykorzystana.
  • Czas przetwarzania wniosku o wizę to około 3-4 dni roboczych.
  • Wjazd na terytorium ZEA podlega zatwierdzeniu przez władze imigracyjne.
  • Wszystkie rodzaje wiz są ważne przez 59 dni od daty wydania.
Uwaga: Obowiązek otrzymania wizy, jeśli takowa jest potrzebna, spoczywa wyłącznie na podróżnym, my zaś nie ponosimy żadnej odpowiedzialności w przypadku jego niedopełnienia. Zapoznaj się także z naszym Regulaminem. Prosimy także pamiętać, iż zgoda na wjazd do ZEA zależy od decyzji urzędników imigracyjnych. Wszelkie szczegóły podane na tej stronie mają jedynie charakter informacyjny i mogą ulec zmianie bez powiadomienia.