Polityka dotycząca plików cookieKorzystanie z witryny oznacza jednoczesne wyrażenie zgody na pliki cookies. Więcej informacji na temat plików cookies znajdziesz klikając na link Polityka dotycząca plików cookie.

Usługi wizowe Emirates

Jak ubiegać się o wizę do ZEA

Aby ubiegać się o wizę do ZEA, możesz wybrać jeden z trzech sposobów:

  • Możesz złożyć wniosek o wizę przez Internet w zakładce Zarządzaj rezerwacją, po dokonaniu rezerwacji lotu liniami Emirates.
  • Możesz skorzystać z lokalnego biura Emirates w kraju zamieszkania.
  • Możesz skorzystać z usług naszych partnerów w wybranych krajach na całym świecie – ich listę znajdziesz tutaj(Otwiera się w nowej zakładce).

Osoby posiadające członków rodziny lub bliskich krewnych będących rezydentami ZEA mogą starać się o wizę za ich pośrednictwem. Uwaga: ten sposób dostępny jest wyłącznie dla rezydentów ZEA. Więcej informacji na ten temat znajduje się na stronie ZEA tutaj.

Dostępne są różne rodzaje wiz

Rodzaj wizyWażnośćKosztPrzedłużenie ważności
96-godzinna4-dniowa od dnia wjazdu
Około 55 USDWażność nie podlega przedłużeniu
Turystyczna – krótkoterminowa (jeden wjazd)30-dniowa od dnia wjazduOkoło 90 USDWażność nie podlega przedłużeniu
Turystyczna – krótkoterminowa (wiele wjazdów)30-dniowa, od pierwszego wjazduOkoło 175 USDWażność nie podlega przedłużeniu
Turystyczna – długoterminowa (jeden wjazd)90-dniowa od dnia wjazduOkoło 330 USDWażność nie podlega przedłużeniu
Turystyczna – długoterminowa (wiele wjazdów)90-dniowa od pierwszego wjazduOkoło 475 USDWażność nie podlega przedłużeniu

Wymagane dokumenty

Wykaz dokumentów do obowiązkowego przedłożenia:

  • Kolorowe zdjęcie wnioskodawcy.
  • Kolorowa kopia paszportu wnioskodawcy. Paszport musi być ważny co najmniej sześć miesięcy.
  • Oryginalny wniosek wizowy (dostępny we wszystkich oddziałach Emirates Travel Hub) w języku arabskim lub angielskim – w zależności od obywatelstwa wnioskodawcy, zawierający adres i numer kontaktowy w kraju wylotu, jak i w Dubaju. Pobierz wniosek po angielsku(otwiera się w nowej zakładce) albo arabsku(otwiera się w nowej zakładce).
  • Kopia biletu Emirates.

W zależności od kraju zamieszkania mogą być wymagane dodatkowe dokumenty. Odwiedź naszą stronę Wymogi wizowe, aby dowiedzieć się więcej.

Regulamin

  • Opłata wizowa musi zostać uiszczona w momencie składania wniosku wizowego.
  • Pasażer musi podróżować do i z Dubaju tylko liniami Emirates.
  • Opłaty za wizę nie podlegają zwrotowi.
  • Bilet nie podlega zwrotowi, jeśli wiza została wydana i wykorzystana.
  • Czas przetwarzania wniosku o wizę to około 3-4 dni robocze.
  • Wjazd na terytorium ZEA podlega zatwierdzeniu przez władze imigracyjne.
  • Wszystkie wizy na wjazd do Dubaju są ważne przez 60 dni od daty wystawienia, z wyjątkiem wizy 96-godzinnej, która jest ważna przez 14 dni od daty wystawienia.
Uwaga: Obowiązek otrzymania wizy, jeśli takowa jest potrzebna, spoczywa wyłącznie na podróżnym, my zaś nie ponosimy żadnej odpowiedzialności w przypadku jego niedopełnienia. Zapoznaj się także z naszym Regulaminem. Prosimy także pamiętać, iż zgoda na wjazd do ZEA zależy od decyzji urzędników imigracyjnych. Wszelkie szczegóły podane na tej stronie mają jedynie charakter informacyjny i mogą ulec zmianie bez powiadomienia.